Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Sat Dec 23, 2017 7:47 pm

Ne pušta se koka koja nese zlatna jaja. Odnos Katalunje i Madrida ti je kao 1968.g. , odnos Hrvatske i Beograda. Hrvatske devize u Beogradu, bila je jedna od krilatica, napisana na zidu ispod moje Srednje tehničke škole Nikola Tesla u Splitu. Savka i Mika su ti bili onda kao sada Pudgemont u Katalunji (Briselu). Tito je politički slomio Hrvatsko proljeće s "proverenim" hrvatskim kadrom u SKH, poslin toga je Milka došla za predsjednicu Vlade.

Nikad se poslije Mike i Savke hrvatski narodni, državotvorni pokret i takav zanos, nije ponovio. Braća Veselica, Gotovac, Budiša i Đodan, su se prikazali hrvatskoj javnosti tek kao blijede kopije "proljećara".

Separatisti u Katalunji se moraju pomiriti s činjenicom da do visokog stupnja samostalnosti mogu doći samo dugotrajnom političkom borbom, koja je neravnopravna, uz Madrid je državni aparat, mediji, vojska i policija.

Podsjeća li te to na HRS, koji zatire, u začetku, svaku iskričavu slobodoumnu misao, koja naginje herezi ? Čudi li te "savez" državotvornih i uzdaničkih klubova, protiv ostatka svijeta ?
Što bi rekli Sarajlije, u bobu isto, ko Real i Barcelona !
A ti se misli, ove blagdane, ko stišće MTK na R2, i ne da nan razgovarat ? Mladež, kojoj su zatrovali dušu one stare prdonje u metropoli, što optužuju mene i tebe da "podrivamo sistem" !
Sistem je takav kakav je, izborili smo ga na cijevima AK-47, nisu oni sa kauča, i bračne postelje, grijući ženi ili ljubavnici guzicu.

I za kraj, nikad ne zaboravi, da su skoro svi španjolski borci iz Kraljevine Jugoslavije išli u španjolski građanski rat preko Katalunje, gdje su ih dočekivali kao svoje najdraže, opskrbljivali hranom, vodičima i streljivom. Od tada je neraskidiva emocionalna veza Katalonaca i Hrvata. Samo šteta, današnja hrvatska vanjska politika to nije znala prepoznat, i, ako ništa drugo, vratit pozajmljeno, golemu uslugu, i zalog jednog vječnog prijateljstva.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 23, 2017 9:50 pm

Imali smo ga sa Franjom.Kako nije bija zanos? Pa u 4 i 5 misec 90 su bili prvi višestranački izbori u RH.HDZ je potuka do nogu sve na Izborima.
U koaliciji narodnog sporazuma su ti bili zajedno:Savka,Tripalo,Dražen Budiša,Antun Vujić,Ivan Cesar,Marko i Vladimir Veselica.Ta taj prvi saziv Sabora svi su bili u utrci za čak 351 mjesto!! U jednom šipku ima manje boba. :D
HDZ je osvojio 205,
SDP,SKH,SSH 107
KNS 21 !
SDS(Srpska Demokratska stranka) 5
Nezavisni zastupnici i zastupnici manjina 13
Još smo bili u SFRJ.
Na temelju ovih rezultata 30 Svibnja konstituiran je prvi višestranački Sabor koji se do 2001 slavio kao Dan državnosti.Ja ga i danas tako doživljavam jer su ga drugovi na čelu sa onim što je predao oužje TO JNA,jednostavno ukinuli.Da je Franjo još bio živ to se zasigurno nebi dogodilo. :(
Ovaj saziv Sabora je donio vrlo važne odluke u povijesti:
Hrvatski ustav 22 Prosinca 1990
Ustavnu odluku o samostalnosti i nezavisnosti 25.Lipnja 1991
Odluku o prekidu državopravnih sveza sa već bivšom SFRJ 8 Listopada 1991 te je tim RH de facto postala samostalna i neovisna država.
30 Svibnja 1990 HDZ-u je predana zakonodavna vlast nakon pobjede na izborima.Svi smo se na taj datum bili već navikli slaviti kao Dan državnosti.Peklo se,jelo,slavilo..čak i tijekom rata! Jasno je što se promjenom datuma htjelo postići.I uspjelo im je.Nitko više ne slavi taj dan.Ili malo tko uopće zna na koji je datum i mjesec u godini Dan državnosti.To je 25 Lipnja kad je donešena Ustavna odluka o samostalnosti i nezavisnosti RH.30 Svibnja je Dan Hrvatskog Sabora.Tvrdim da ovaj 25 Lipnja iako je nedvojbeno isto jako važan datum za RH nikad nije saživio u narodu kao onaj 30 Svibnja.Ljude su izludili sa promjenom i popravka više nije bilo.Ovo će ti reći najmanje 8 od 10 ljudi.
A da pitaš ljude kad je Dan neovisnosti najviše točnih odgovora bi dobio od pučkoškolaca.Kladim se u godišnju plaću.Naravno da je to 8 Listopada ali to od 10 ljudi 8 nebi znalo.A o činjenici što svake godine sve manje zastava,barjaka na kućama,zgradama ...to je druga priča.Ima razloga i za to.
Eto tako je to bilo....

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 23, 2017 11:18 pm

Reni, promašio ceo fudbal, kako lipo znaju reć naši susidi.
Ti si bija, za to isuviše mali, da bi registrirao politički život zemlje, u godinama o kojima ja pričam (1968. - 1971.g.).
Kako mi , očito, ne viruješ, nađi kojega mog vršnjaka, ili starijeg od mene, pa neka ti priča. Ne da se usporediti.

I još nešto. Lideri iz 71' su bili neprepoznatljivi 1990' , i zato je HDZ ostvario toliku prednost pred KNS-a. O ostalim faktorima koji su na to utjecali, ne bih ovdje, ni na ijednom forumu.

Sritan i blagoslovljen Božić ! Na dobro van došlo Isusovo porojenje !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 24, 2017 1:15 am

Nisam ja ništa falija nego će prije bit da me nisi tija shvatit jer znam da nisi bedast!
A znam puno više nego što ti misliš.
Slažem se da nije sve za "eter" premda ja dosta toga i "pustim" samo treba to znati i dešifrirati.Od 29.12 Slovenci će početi primjenjivati odluku Arbitraže a naši na kolektivni Zimski raspust.Nazdravlje. :? :roll:
Od sride nastavljam kako san i reka.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 24, 2017 7:19 am

Svjedočimo političkom i realnom pritisku (na granicama) od onog trena kad je kontaminiran proces određivanja granice između Slovenije i Hrvatske. U valovima, redovi na granici s njima su, od pola sata, do 12 sati. Jebu nan mater oboma, svi koji Hrvatsku koriste ka tranzit, jer im , nerijetko, čekanje na našoj granici traje duže od putovanja !

Naš sluganski, udvornički, balkanski mentalitet je dopustio, po ne znam koji put u povijesti, da nam drugi prekraja i uređuje granice, umjesto da su, od početka, to rješavali eksperti i karijerni diplomati, obje zemlje, po pravilima struke, uvažavajući sve povijesne istine.
Na sam dan 29.12 se neće dogoditi ništa, Slovenci nam ne mogu priuštiti ništa, što već do sada nisu ! Slovenski pravni stručnjaci tvrde da su njihovi političari i pregovarači glupi, jer da su oni izgubili puno više nego Hrvati. Čitam i slovenske novine i vijesti, njihova tuga ne prestaje.
Molin i za Slovence, da in Bog prosvitli pamet, da maknu bodljikavu žicu, počmu se normalno ponašat, znan da nas prikoviše ne vole, no susidi smo, moramo se trpit u duhu miroljubive koegzistencije. Naši i njihovi ribari će i dalje lovit ribu, gdje su i stotinama godina prije...

Slovenci i Slovenke, sritan Van Božić !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 24, 2017 4:16 pm

Govoriš dobri susidi?
A onaj natpis JUŽNJAKI NA JUG :?: :x

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 24, 2017 4:24 pm

Molin i za Slovence, da in Bog prosvitli pamet, da maknu bodljikavu žicu, počmu se normalno ponašat, znan da nas prikoviše ne vole, no susidi smo, moramo se trpit u duhu miroljubive koegzistencije.

Daj Reni, nemoj, di san ja to ikad napisa "dobri susidi", vidiš da san sebe kvotiran da ti ukažen šta san stvarno napisa.
Mi i Slovenci smo ti, ka muž i žena, kojoj je on oprostija nevjeru, ali i dalje živi s njon. To san već bija napisa, prije desetak godina.

Neki dan, čitan komentare na Index-ovom forumu. Proskiča jedan jaro, bija je na odsluženju vojnog roka na aerodromu u Somboru, vod veze. Puca san od smija, dok san čita, ono što mi uvik pišemo, citiram ga " Slovenci se nisu s nikin družili osin sa svojima, s nikin nisu tili izać popit koje Apatinsko pivo" , i tako sve u tom smislu.
Govorin ja, ovi pisac je sigurno čita naš forum, kad san ja detaljno opisiva ponašanje Slovenaca na odsluženju vojnog roka JNA.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 24, 2017 4:47 pm

Uglavnom su se tako ponašali.Čak i na Banjici. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 24, 2017 5:15 pm

Na današnjim misama, četvrte nedjelje došašća se moli, u molitvi vjernika "Molite i za one koji ne vjeruju,..." Upravo stoga je i moj prijašnji kvotirani tekst, da molin za Slovence.
Nazivno, oni su vjernici, a ponašaju se prema nama kao nekršćani, i tako već lijepi broj desetljeća. Događaji oko razdruživanja, rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj, humanitarna kriza, izbjeglička kriza, samo su bili ispiti ljudskosti, i odanost prvih susjeda na stalnoj kušnji. I najveći optimist je morao pokleknuti pred očitim dokazima "dobrosusjedskih odnosa". Konačno rješavanje pitanja granica je dobro, za obje strane, ali je samo kamenčić, u mnogo većem mozaiku.

Ne moram ni pisati da mi je prvu čestitku za Božić, od svih gostiju, poslao Slovenac !
Oni nas jebuckaju, ali od svih destinacija na svijetu, najprivlačnija im je Hrvaška !
Ka i Mujo, uzeli su po viagre, jer nas ne jebu, nego jebuckaju...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 24, 2017 8:39 pm

Evo i meni je "moj" Slovenac iz Maribora evo maloprin prvi posla glazbenu čestitku.Prin svih !! A da se oni nisu dogovorili a? ;) :D

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK