by 9a2jg » Tue Dec 19, 2017 8:18 pm
Kad ti je dobra duša već poslala, de otvori uvodni dopis. Posljednja rečenica prije potpisa glasi, citiram :
"Ako je zastupnik u Skupštini spriječen, dužan je elektroničkom poštom proslijediti svome zamjeniku sve dobivene materijale, o čemu je obavezan obavijestiti Stručnu službu HRS-a" !!!!!!!!!!!!
Ja sam se počeo štipati za obraze, da provjerim sam sebe, da li spavam, ili sam se vremeplovom vratio u 1941.g. , mjesto radnje Salaš u Malom ritu. Jer, retorika neodoljivo podsjeća na Šicera, s naglaskom na "dužan je", "je obavezan" , samo još fali "daje se na znanje" da bi plagijat bio potpun !
Osim toga, ja, nakon 56 godina u Narodnoj tehnici Hrvatske, baš kao i 1961.g , kad sam u nju stupio, mislim da smo mi svi tu dobrovoljno.
I još nešto, prevažno, "obični" član kluba, je izabran da zastupa klub od strane članova kluba koji su platili članarinu klubu (prvenstveno), poneki i Savezu, i, ako itko ima pravo p(r)ozivati zastupnika za rad, nerad, ili nirvanu, to su jedino oni koji su ga i birali.
I jopeta još nešto, našto me je podsjetio Franjo iz Pule, na zadnjoj izbornoj skupštini, samo onaj tko te plaća da negdje ideš, i da ga zastupaš, može nešto tražiti od tebe, drugi nitko !
Ali, to već spada u kućni, i građanski odgoj.
I naravno, šećer na kraju. Koliko su ti, vladajući u HRS-u, u teorijama zavjere, mućki (ne engleska serija, nego balkanska konstanta), muljanja, i štele, govori tekst sam za sebe. Naime, poznavajući sebe, i svoje istomišljenike, oni TRAŽE da ih zastupnik "obvezno obavijesti" , ako će sav posao odraditi njegov zamjenik. Pere ih teška paranoja, ali ne gledajući neistomišljenike !
Zar nije capo di tutti capi, na zadnjoj izbornoj skupštini zavapio protiv triple-checka oko vjerodajnica. Kad je on proskiča, šta skupa s njima jede i pije, možete mislit kako je nama, posljednjim slobodomislećima koji javno pišu ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja