by 9a2jg » Tue Dec 19, 2017 3:10 pm
Dok dite ne zaplače, mater ne vadi sisu.
Danima zazivamo materijale za (očekivanu) elektronsku sjednicu skupštine HRS-a, danas smo, oko 11 sati, dobili sve materijale, elektronskim putem.
Ne moram se ponavljati , a opet moram, da neki zapamete u templa, da je ovo PRVA godina, u 70 godina postojanja NTH da nismo dobili ni jedno jedino PISMENO iz HRS-a !
I ove materijale moram sam printat, preko 40 listova, svaki me košta 1 kunu, na mom printeru.
Prvo što upada u oči jest da su predvidjeli JOŠ VEĆI izdatak za smještaj i održavanje D-star repetitora, nego u ovoj godini, sveukupno 85.000 kuna ! Prestrašno.
Uzdaničkim klubovima za kampove za štancanje operatora, u vremenu od 2 do 5 dana, 99.000 kuna. Obrovac, samo takvi.
Zacrtali su dobiti 200.000 kuna od klubova za osobno i klupsko članstvo u HRS-u. Kotizacije i ostali prihodi 41.000 kuna.
Od HZTK planiraju dobiti 658.000 kuna, u što je uračunat trošak hladnog pogona HRS-a i dvije djelatnice, sveukupno 385.000 kuna. Najskuplji hladni pogon u Europi, a i šire, sukladno broju članova.
Kad se od 658 K odbije rečenih 385K, ostaje 273.000 kuna.
Hrvatskim jezikom rečeno, latinica, sve programe i naknade OiV-u plaćamo MI, sa učešćem od 241.000 kuna , što iznosi 46,9 % !
Iz gornje izvedenice proizlazi da mi nismo potrebni društvu, kad MI financiramo te DRUŠTVENE potrebe ! Mene, i nas, su učili u socijalizmu da društvo financira društvene, a osoba osobne potrebe.
Ovo što nam se prezentira je stanje gdje šačica osoba predlaže da osobe-članovi HRS-a financiraju nečije iluzije tzv. društvenih potreba sa 46,9 %, skoro polovicu !
Ni u HZTK ne sjede bedaci, pola programa im nije prihvaćeno za financiranje, jer nisu društveno i ekonomsko prihvatljivi i opravdani !
Ne moram ni pisati da nam u Plan rada za 2018.g. staviše, bez srama i stida, slanje QSL-ki klubovima DVA puta godišnje ! Šta očekivati od onih koji to ne upražnjavaju ?
Znači, Jovo, nanovo, mi vama opet tisuću kuna, vi nama 40 !
Vi definitivno ne predstavljate radioamatere u Hrvatskoj.
Ima još, prikoviše....
P.S. Nisam ni morao napisati da je (po njima) javna rasprava počela danas, 19.12. , a završava 21.12. , znači nepuna dva i po dana. Sprdanje s demokracijom.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja