by 9a2jg » Mon Dec 11, 2017 8:00 am
Zove me sinoć prika, stari radioamater, iz Splita, veli , jesi čuo novost ? Koju, pitam ja. Priča se po Splitu da se doživotna tajnica ZTK kandidirala za nagradu za životno djelo HZTK !
Ništa više mene ne čudi, odgovorih ja, u toj organizaciji, zadnjih 25 godina funkcionira isključivo sistem ja tebi - ti meni, svi predsjednici skupština ZTK su u SVOM mandatu nominirani i dobili priznanje i novce, ona je sebi, ako je info točna, osigurala nesumnjivu potporu, da dobije taj komad karte i 30.000 kuna. Ima ona i rezervni položaj, predsjednice udruge Zvjezdano selo, skupa s Rolandom koji se tamo šepuri kao da mu je ćaća ostavija, montira APRS-ove i Gateway-e, ka da je njegovo. Svi oni su već i prije međusobno dijelili priznanja i (naše)novce, uredno dizali ruke, vajni predstavnici RK-a Kaštilac, Vidova gora i Marjan. Ruka ruku mije, šporke obadvije.
Mi obilježavamo 18 godina bez društvene potpore, financijske i ine, ona je izbrisala iz evidencije RK Split, a RK Milna i RK Brač nije nikad ni upisala. Zato jer talasamo. ONI ne talasaju. Oni samo dijele društvena sredstva, po načelu , ka braća govna, jedno meni, dva tebi, dva meni, osam tebi, zna se koji je to niz...
Ne jednom sam pisao, da su svi ti likovi, uključivši i mene, bili na društvenoj sceni i u socijalizmu, te da smo još tamo zapametili jedno, NEMA priznanja ni nagrade za mandata, a pogotovo nema za one koji za to primaju PETEROCIFRENU plaću ! Taj isti ženski lik je primio nagradu i novce već i prije, po istom iskrivljenom načelu, ruke su digli oni kojima je ona to omogućila.
Ali, to nije sve ! Na njihovoj stranici se kočoperi vijest da je Ivica Vlainić, predsjednik HZTK dobio odličje iz ruku predsjednice RH za dvadesetogodišnji rad ! Opet u mandatu, i prima plaću !
Šta ćemo s onima koji daju sebe 30, 40, 50 i 60 godina ? Nisu na poziciji, pa ih nema ko predložit ? Nisu u metropoli ? Za normalne ljude, s normalnim načinom razmišljanja, totalno iskrivljena mjerila.
Ali, kome to reć ? Onima koji ti "režu" i određuju koliko češ novaca dobiti za predložene programe ? Tu je korijen politike nezamjeranja, poltronstva, ulizivanja, nepotizma, i falsificiranja.
Pa kad ih je pošlo...
Ima još, prikoviše, pomalo, tek je prikosutra sveta Luce.
Kome je malo bičva, neka stavi ženinu najlonku...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja