To neću, ni ne mogu tvrditi, jer nisam čuo, niti imam dokaze. Ono što mi moji prijatelji iz Vukovara javljaju je jedno teško stanje, glad, nezaposlenost, neprimanje zarađenog, i, što je poslijeratna konstanta - besperpektivnost. Zato mladi, pametni, ljudi odlaze.
U Vukovaru imaju stalne i sigurne prihode samo zaposleni u državnim i gradskim službama. Znan šta češ sad reć, da je i Borovo u državnim rukama ! To je ista priča sa HRS-om, državotvornim i uzdaničkim klubovima, i ostalima. Prvih je 10%, onih drugih 90%. Prvima je majka, drugima maćeha.
Obični , mali, čovjek, kakav sam i sam, ovako rezonira : Što je HEP, Vodovod, MUP, ili HV, više "državni" od Borovo obućare ili Borovo commerca ? Prvima je majka, drugima maćeha.
Predsjednicino poziranje na dan obilježavanja vukovarske tragedije u žutim Borovo čizmicama je , ustvari, bacanje soli na ranu radnicama te iste (državne) tvrtke, koje mjesecima nisu primile zarađenu plaću, i koje nemaju svojoj djeci odakle kupiti išta za Božić !
Jel' ti sad jasno zašto stanovnici Borova i Vukovara šalju mailove po Hrvatskoj, za pomoć za Božić ; neki dan sam ga ovdje c/p ! Zašto se šalju mandarine ? Zašto se hoće dovesti vukovarska djeca u Bol, na nauk, školovanje, skrb i zaposlenje ? Jer tamo nije dobro .
I neće biti, i nadalje, dok se situacija stubokom ne promijeni, ne samo deklarativno, paradiranjem političara oko 18. studenog.
Ne pišem o školama koje prokišnjavaju, škole u koje se upisuju Hrvati, i druge, u koje se upisuju Srbi, "hrvatski" i "srpski" kafići, mjesta na pazaru di prodaju Srbi, a di Hrvati...
To su preduvjeti, koje treba rješavati, paralelno s glađu i nezaposlenosti.
Ne Labuđe jezero, u parku dvorca Eltz, privid blagostanje, prosperiteta i idile. Potemkinova sela, n-ti put.....