Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Nov 29, 2017 7:11 am

Tek što su se razišli zvani i nezvani s tužne obljetnice u Vukovaru, dogodilo se ono što sam i rekao da će se dogodit. Život. Izvađeni su podaci o dugovanjima bolnica dobavljačima, preko TISUĆU dana. Prestrašno ! Prednjači vukovarska bolnica, i iznosom , i dužinom dugovanja. Bolnica , koja, osim emocionalne komponente, nema ni jedan jedini ekonomski razlog za rad, pored KBC-a Osijek, i bolnice u Vinkovcima .
Ali, to nije sve. Paralelno s objavom tih podataka, krenula je i akcija za skupljanje love za kupnju inkubatora za istu bolnicu !
A djece sve manje. Nešto ta matematika ne štima. Mislim da znam odgovore, oni su u Vukovaru, ali, dok ne dobijem još neke dodatne informacije , neću pisati o tome.

Vodotoranj, olimpijski bazen, nova tržnica, Labuđe jezero, bolnica, a socijalna samoposluga s praznim policama ! Da nisu, možda, političari pobrkali redoslijed prioriteta ?

Čovjek, kako to gordo zvuči.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 29, 2017 10:08 am

Vukovar je grad heroj i mjesto posebnog pijeteta.Njega treba pomagati sve dok ne stane na noge.Znam da bi ga neki pomeli bagerima i buldožderima ali neće ići.
Znam i one kojima je cilj da Vukovar bude grad slučaj.Znam i one koji neovisnu Hrvatsku ne vole i ne doživljavaju kao svoju državu.
Znači nije samo Vukovar u pitanju.Znam i one koji bi opet vratili Šugoslaviju. :evil:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 29, 2017 10:25 am

Poštovani
Molimo vas da pročitate dopis u privitku, te nam pomognete u prikupljanju sredstava za organizaciju proslave BOŽIĆA U VUKOVARU 25.12.2017 u Vukovaru, te podjeli prigodnih Božićnih darova za osobe s invaliditetom.
Svijesni smo trenutne ekonomske situacije ali Vas ipak molimo da nam pomognete u ovim aktivnostima kako bi razveselili osobe s invaliditetom u gradu Vukovaru.
Unaprijed se zahvaljujemo i lijepi pozdrav iz Vukovara.
Kontakt: Ljubica Prekodravac, predsjednica Soirh-a, 099 6749429
U Vukovaru, 28.11.2017

Gledaj Reni, ovaj mail mi je stigao noćas, na tri e-adrese, ukupno 7 puta ! Kako god Vukovarci osjećaju da je ostatak Hrvatske njima "dužan", tako to upražnjavaju i u komunikaciji.
A svi znamo da ostatak Hrvatske nije, i ne može biti taocem jedne promašene politike, svih dosadašnjih Vlada, prema Vukovaru.

Zahtjeva, kao ovaj gore, ja dobijem dvadesetak puta u godini, s različitih adresa u Vukovaru. Znači, oni koji tamo žive smatraju da je to normalno !
Osobno smatram da nije, i da ima mjesta, počev od mjesta na područjima od posebne državne skrbi, preko gradova tipa Karlovac, Knin, Benkovac, Obrovac, gdje je pomoć isto tako potrebna, ako ne i potrebnija ! Da nisam to sve skupa obišao, ne bih ni govorio. Ima mjesta u Hrvatskoj gdje ima više gladnih, i više nezaposlenih, nego u Vukovaru.

Pametnima dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 29, 2017 11:09 am

Ima i u Splitu i Zagrebu gladnih ako ćeš virovat.Asfalt se neda prožvakat.Ne želim naravno umanjit patnje drugih sredina.
A čuj, promašene politike Vlada prema Vukovaru i ostalim.Ja bih nadodao i prema svima nama i cjelokupnoj LN. :(
Jeli misliš da ja i moji dobro živimo? Nismo gladni kruva ali ne mogu se ni sam uputit u ZG a kamoli sa mojima.O nekim daljim destinacijama možemo samo sanjati.Nama je skupo došlo na Brač poć.Da ne radimo ja i žena sad bi ti pisao iz Dublina ili Berlina.Međutim svakim danom smo sve siromašniji i sebi i djeci možemo sve manje toga priuštiti.Nismo mi jedini niti najgori ali tonemo polako ali sigurno ka onaj Titanic na dno mora.
Mi nemamo ni vrtal ni dolac ni jerulu pa da barem štogod zelenjave možemo zasadit.Imamo samo cviće u pitaru.Sve se kupuje na pazaru i marketu.A sve po zlato. :x
To je ta njihova Hrvatska Koki.Ja je nisam ovakvu ni u najgorim snovima sanjao. :(
A što je najžalosnije biti će još i gore.Seveda.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 29, 2017 11:44 am

Pa o tome ja već godinama pišem ! Dok mi je još pokojna mater bila živa, u Kineskom zidu, gladni su rumbali vrata di su stale kante od smeća, i kupili sve, od bačene spize do korisnih stvari.
Kad smo uselili u Kineski zid, smeće se odnosilo svaki dan, koliko ga je bilo ! U ratu, tri puta tjedno. Danas, dva puta tjedno ! A isti broj ljudi živi, s istim potrebama, i apetitom.
Poučak je, živi se lošije, manje se i baca, a ono što se bacilo, filtriraju gladni i beskućnici.

Imam par prijatelja u Kninu koji mi kažu istinito, no namjerno neću javno vršiti usporedbe s Vukovarom, mnogi bi pogrešno shvatili, no odgovorno tvrdim da se mnogo lošije živi nego u Vukovaru.
Iz tog, i takvog, Knina, nikada nije došla ijedna zamolba za pomoć, a gladnih je puno više nego u Vukovaru.

Moga bi pravit paralele i glede radioklubova u ta dva grada, onda bi tek vidio svu bijedu Knina.

Koliko je bila loša 20 -godišnja lokalna vlast u Kninu, nikada im nije palo na pamet otvorit socijalnu samoposlugu, za potrebite i gladne. Nešto radi franjevački Caritas, no to nije ni izdaleka dostatno.
Ovako bi moga, do prikosutra.

P.S. O Karlovcu, Slunju, i tom kraju, ne smin ni pisat. Problema pun vlak.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 29, 2017 12:53 pm

Izgleda da je Praljak popija otrov.Nije krćanski dignut ruku na sebe.To je najveći grijeh.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 29, 2017 2:24 pm

A jesi pogleda sastav Suda, od kosookih, preko protestanata, do bezviraca ? Tu je jedan od problema. Drugi je što su okrivljeni , u startu, bili bez šanse na pravedno suđenje. Treće, ravnomjerna raspodjela krivnje. Četvrto, krivnja po zapovjednoj odgovornosti, što su već u slučaju Blaškić odbacili kao neprihvatljivo ! Peto, zamjena teza za inkriminirano razdoblje, baš kad je ABiH bila u najvećim napadnim djelovanjima.
Častan čovjek, oficir, ili časnik, svejedno, će prije popiti otrov, nego izdržavati nezasluženu kaznu, za nedokazanu krivnju.
Zato se i naziva ČASNIK.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 29, 2017 2:59 pm

Sranja u svakom ratu ima pa i ovom.Na svim stranama.Ali Hrvate u BiH a i samoj Hrvatskoj žele svesti na nivo jednog Zulu-Zulu plemena,ne želeći njih uvridit ali nije za usporedbu.Ovaj čovik ima 2 fakulteta i dosta velik kvocijent inteligencije.Međutim upravo nama koji sve jako dobro kužimo i znamo,udara na psihu.Onome ko je glup,tup i neupotrebljiv nema di udrit! Osim toga od 2006 je u zatvoru a to nije lako,pače jako teško kad znaš da nisi kriv.Kad ja govorim da tonemo sve dublje u balkanski glib onda Reni ne sere bez veze.Jer nikada ništa ne pišem bez da promislim.Istovremeno sagledavam više stvari od vanjske politike,geopolitike,domaće politike i puno drugih čimbenika i aktera.Tebi naravno ne triba sve ovo tumačit jer sve pratiš i znaš.Masu ljudi koji hodaju zemljom nezna niti da su živi,zašto su i kako došli na svit,ko im je udahno život u njihova tijela.Blago njima siromašnim duhom,njihovo je Carstvo Nebesko! Takvi ne vide što se to valja iza brda.
Inače Predsjednica je prekinula službeni posjet Islandu i danas se žurno vraća u Hrvatsku.Sve mi je jasno.Mislim da će oni avioni doć puno prije nego se mislilo. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 29, 2017 3:14 pm

Zove me, maloprije, čovik iz Knina, veli, pravo pišeš, ali nedovoljno po dubini struktura. Nastavlja prika, vidiš, hrvatsku vojsku vraćaju u Vukovar, biće jedna puna vojarna, dvijestotinjak ljudi, s obiteljima, pratećim servisima. Iz našega Knina, zadnjim ukazima, uteklo i ono malo valjanih časnika, šta u Sinj, šta na druge lokacije. To ti je par stotina kupaca u butigama manje, a za toliko u Vukovaru, ili Sinju, više !
Valja i ovaj kut gledanja, a...?
Nisan mu tija bacat sol u ranu, i pričat (istinite) priče, da su oduvik u Kninu i okolici završavale neperspektivne vojne osobe, kažnjenici i alkoholičari, zna on to, nažalost, i sam.

Znači, i u Kninu nas se čita...

Ne triba nama Zoltan Kabok, znamo mi i bez njega kakva nan je prognoza..............
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 29, 2017 3:30 pm

Koki,skužaj ali zaboravija si spomenut i kurve koje su za njima tamo išle a? ;) :D

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK