Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sat Oct 21, 2017 8:59 am

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 04, 2017 5:01 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/miro ... 05351.aspx

I tako godinama , mladi fićfirići, sa po 20Kkuna plaće se "kockaju" s našim novcima za mirovine, i niko od njih nikada nije za ništa odgovarao.

Pitanje za 500 miljardi dinara RSK : Da li je politika diktirala koje će dionice kupiti, i kada ? Kako su upumpane miljarde naših novaca u te dionice ?
Ima i potpitanje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 05, 2017 8:38 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 14, 2017 7:10 pm

Crveni križ na Braču, i ove godine, sakuplja pomoć u hrani za udrugu u Osijeku, koja puni police socijalne samoposluge, i pomaže potrebitima. Ima se, može se, daje se. Neka, tako i treba.
Samo, moji prike iz Vukovara mi govore da je u njih mnogo lošija situacija nego u Osijeku, police socijalne samoposluge odavno prazne...
Službena politika prošli tjedan otvorila novu tržnicu u Vukovaru, stvarno je lijepa, ali ljudi nemaju novaca, već dva desetljeća, pa i tu novu zgradu zaobilaze. Baš kao i Labuđe jezero, olimpijski bazen, Obrovac zvan vodotoranj... Niko ne piše koliko kasne plaće u Obućari, u Borovu.
Ovaj tjedan će se svi političari ulizivati Vukovaru, i tom dijelu Hrvatske, kao i svih ovih zadnjih dvadesetak godina. Prije, i poslije, muk... Odlaze mladi, preko Klise, za Dublin, preko autobusne stanice u Osijeku, ili banhofa u Vinkovcima za Švabiju, dodijalo čekati na posao, a jesti se mora... Bijela smrt. Depopulacija, i pretežito staro stanovništvo.

Ne pričam o Karlovcu i Kninu, jer vele da je tamo još gore, samo da se ne piše... Nisu u fokusu političara i novinara. Područja od posebne državne skrbi, zaboravljena zemlja. Nije dobro.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 17, 2017 7:37 am

Loše vijesti stižu jedna drugu, na žalost. U Bolu inicijativa da se u drugom polugodištu udomi i primi 50-ak učenika osmih razreda iz Vukovara, te da im se nađe smještaj i hrana za daljnje školovanje u ovdašnjoj srednjoj turističkoj školi.
Vijest je dobra, ako se ostvari pomoć potrebitima, ali je loša jer pokazuje loš rezultat svih vlada, od 91' do sada. U Vukovar su ulupani silni novci, šta iz državnog budžeta, šta iz fondova EU, ali u zgrade, muzeje, olimpijske bazene, obnovljene kuće u kojima nitko ne stoji, ali ono bitno, radi čega je Slavonija opustošila, radna mjesta i bolji život, nikako da nađe put do onih koji ih trebaju.

Dovoljno sam star da se sjećam da su, u dva vala, ercegovački pratri, odma iza rata, vodili dicu iz gladne Ercegovine, u bogatu Slavoniju, Bačku i Baranju, država je gladne i siromašne iz kamenite Dalmacije vodila na iste lokacije, sve do Banata, vlakom bez voznog reda, sada ta europska žitnica stoji opustošena, gladna, bez ljudi, i bez perspektive.

Vukovar, i Slavonija plaču, po drugi put.

A što se tiče Bola, nema straha, prihvatili smo ih 91' , prihvatit ćemo ih i sada, iako osobno smatram da im time ne činimo uslugu, dapače, pojačavamo proces tamošnje depopulacije.
Put u pakao je redovito popločan dobrim namjerama...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 17, 2017 10:58 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 19, 2017 8:28 am

http://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrv ... seljavanje

Osobno je poznam, nije loša osoba, samo iz njenih usta progovara vukovarska politika. Na koncu konca, u tekstu se vidi ono što i ja znam, da ima 65 godina, što ne ode u penziju, i ne ustupi svoje mjesto nekom od putnika za Dublin ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 25, 2017 8:38 am

9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 25, 2017 8:45 am

U Bolu imamo inkubator za iduće izbore kad će dvi lopovske stranke zajedno na izbore.U Bolu to sasvim dobro funkcionira pa će i na državnom nivou.Jasan pokazatelj je i ukidanje "povjerenstva"za Agrokor.A Slovenci će betonirat rov Tezno sa kostima oko 20000 Hrvata koje su partizani-četnici pobili iza svršetka 2 svj.rata.Tako da se više ne čaćka po istini.Ko god to podržava gorija u Paklu.Duboko vjerujem da su mnogi već tamo.Idemo prema sve svijetijoj budućnosti.A banda naložila da se primisti ploča hosovcima iz Jasenovca di su mučeničkom smrću skončali.Platit ćete jednom za sve ovo,ako ne na ovom onda na onom Svitu.Ima Boga !

Bog i Hrvati
9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 25, 2017 9:10 am

Prvi sam, i jedini, napisao u Hrvatskoj, da jedino u Bolu i Umagu, SDP i HDZ delaju (javno) skupa. Delali su i zadnja tri mandata, samo ispod stola, u sakrito, sada, kad su pale sve maske, delaju javno, bez srama i stida.
Načelnik, ortodoksni SDP kadar, čiji me otac progonio, kao savjestan komunista, to radi, već četvrti mandat.
Razloga je prikoviše, a najteže mu pada što sam ga javno označio kao jednog od najodgovornijih za betonizaciju, ibicizaciju i urbicid u Bolu.
Nismo tili poslušat pametne Španjolce, njihov svit, i izbjeći najgore, sad kad imamo nekoliko stotina betonskih kocaka, u kojima niko ne živi 9 miseci, sada im je svak kriv, samo ne oni !
Vodi se haranga protiv mene, a za jednu stvar smo došli i do suda !
Krepat, ma ne molat !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK