Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Tue Aug 29, 2017 7:10 pm

Aaà...tek sad sam vidio tko je autor ove provokacije!

Koki ne seri.....ti si od mene osobno na svoju adrese dobio karte više puta!!!!!!

Kako te nije sram i stid toliko lagati i pametovati????

Ti sve znaš i imaš sve informacije....!!!!
Daj više odjebi i baci se u more i pusti nas da u miru radimo!!!!

Nije mi jasno zašto HRS jednostavno takve poput tebe ne izbaci i riješi se zla,!

Sram te bilo!

S potpunom odgovornošću za svako napisano slovo!

Marinko Marušić 9A3JB

Evo vam, dragi štioci, odgovor NACIONALNOG QSL managera, na moj upit odgovornoj osobi HRS-a !

Ako izbacimo prostote, balkanskog tipa, naravno da laže , čim zine.

On bi izbacivo iz HRS-a ! On bi se "rješavao" onih koji su se drznuli kritizirati višegodišnji nerad i javašluk u sferi HR QSL-iranja ! Bacao bi u more !

Dragi Marinko, Bogu hvala, živimo u uređenoj državi, demokratskog tipa, što, očito, tebi, i tvojim istomišljenicima, ne odgovara.

Mene nema za što biti sram, tebe, očigledno, ima.

To , da vas pustim da u miru radite, ne ide mi u glavu, ja nisam primjetio rad u QSL-iranju , ove godine. Nisu ni mnogi drugi, samo neće da javno pišu.

Kupaj se i dalje, dragi Marinko, u samozadovoljstvu, da dobro i ispravno radiš, za moje novce.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 30, 2017 6:12 am

Odgovornoj osobi HRS-a

Ne znam, što smo moj matični radio klub Split, i ja osobno, Bogu skrivili, da, po drugi put u 10 godina, prvi put pod predsjednikom Blažićevićem, drugi put sada, umjesto suvislog i civiliziranog odgovora odgovorne osobe HRS-a, primamo ove forvardirane prostote, laži, i prijetnje ?

Autor tih prostota, između ostalog, piše, citiram "pusti nas da u miru radimo" . Ne želim vjerovati da je i on dio vaše rukovodne momčadi, iako obavlja znatniju dužnost.

Zvuči uvredljivo tekst predsjednika HRS-a upućen QSL manageru, da mu dostavi podatke o količini i broju pošiljaka u ovoj godini. Vrijeđa se inteligencija svih radioamatera u RH, jer, to tražimo zadnjih 10+ godina, a naročito 2009.g. , na skupštini u Kraljevici, naravno da nismo nikad dobili ! Od obećanja kod apliciranja za dužnost QSL managera, do svih godišnjih izviješća, NIKADA nije podnešeno izviješće , kako zastupnicima, tako članstvu.

I , da završim, ovo nije "provokacija" kako je QSL manager naziva, ovo je snimak stanja, koje godinama nije dobro, a sada je dotaklo dno.

Tražimo detaljno izviješće za zastupnike skupštine, i radio klubove, članove HRS-a, ni više, ni manje.

Od HRS-a očekujemo ispunjenje obveze QSL-iranja, koja za sada NE funkcionira.

Borivoje Đorđević, 9A2JG

Evo mog odgovora, odgovornoj osobi HRS-a, na prostote, uvrede, laži i prijetnje, od osobe koja obnaša dužnost nacionalnog QSL managera. Po drugi put u 10 godina !
Pa nije mu QSL biro ćaća ostavija u amanet. Na koncu će me naljutiti, pa ću Pilatu poslati prepisku s radioamaterima Europe i svijeta, iz koje je razvidno na koje smo niske grane spali. Žali Bože tko nas predstavlja prema vani u ovom prevažnom segmentu bavljenja ovim hobijem.

I, na kraju, za čitatelje, naravno da QSL manager laže, kad tvrdi o pošiljkama (!!!!!!!) koje je on meni u ovoj godini poslao ! Za razliku od njega, gdje vlada jedan totalni kaos, ja uredno vodim bilješke kada i koliko moj matični RK Split prima pošiljku, i koliko šaljemo. I tako desetljećima...

Imam i spisak onih koji imaju "žnoru", kako u Dalmaciji, tako i na kontinentu. Za pretpostaviti je da su mu govor mržnje, laži i neosnovanih tvrdnji, baš iz tog miljea.
Eto ih tamo, daleko im lijepa kuća.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 30, 2017 8:24 am

Ima skoro godinu nisam ništa dobio sa QSL buro-a.Ako stranci kažu da slabo primaju naše kartice e to je onda duplo gore! :(
Nadam se da u RH I Savezu ima trezvenih i normalnih ljudi jer ovo sa buro-om narušava ugled sviju nas u Svijetu.
Ako kolega Marinko ima nekakvih problema te više ne može odrađivati posao QSL managera neka se izjasni.I to je za ljude.Nitko njega ne mrzi ali mi volimo primiti kartice kao što vjerujem i on voli.Dapače to jako dobro znam.Stoga,ako QSL buro nije u stanju barem dva,tri puta godišnje poslati Hrvatskim radioamaterima njihove kartice onda je bolje da stave ključ u bravu pa da barem znamo na čemu smo.Ovako zbog njegove i HRS-e netransparentnosti,nedavanja nikakvih informacija članovima oko rada buro-a svi skupa smo dovedeni u situaciju da jedni na druge žugamo a smatram da nam svima skupa to nije potrebno.Ja sam uvijek za zbor i dogovor ako je to moguće,razumije se.
Ponavljam,ako kolega Marinko,9A3JB iz nekog nama nepoznatog razloga nije u stanju obnašati posao 9A QSL managera na željeni način bilo bi fer i korektno da se zahvali svima nama i HRS-u te da netko drugi nastavi biti 9A QSL manager.
Jer ako netko godinu i više dana ne primi jednu pošiljku kartica a radi dosta veza onda tu nešto ne štima.Mislim da je to svakom trezvenom RA operatoru jasno.
Ako kolega Marinko ima nekakvih problema,nama to naravno nije drago i suosjećamo s njim ali posao ne smije patiti radi privatnih problema.To svi znamo.Napomenuo bih da se on posla QSL managera prihvatio dragovoljno te se isto tako može i povući.To nije lagan posao i mi to cijenimo!
Trudio sam se ovo moje razmišljanje prenijeti ovdje na što korektniji i ljudskiji način. Nisam,hvala dragom Bogu ni u kakvoj svađi,zavadi i sl.sa kolegom Marinkom,9A3JB.Držim ga za kolegu RA i prijatelja.
Iskreno se nadam da će moje misli biti ispravno protumačene.
Lijepi pozdrav svima sa Juga Hrvatske.
Dobar DX želim.

73,Renny,9A6R

p.s. Post je pod "krivim"topicom ali dobro....SRI
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 30, 2017 8:41 am

Post je pod "krivim"topicom ali dobro....SRI

Post NIJE pod krivim topicom, te se nemaš što ispričavati. Nikad nije kriv izvršitelj, nego naredbodavac. QSL manager ima komercijalni ugovor s ovlaštenom osobom HRS-a, u liku predsjednika. Problem je u predsjedniku, ne samo u sadašnjem, nego i nekoliko njih prije, što su zatvarali oči pred očitim, stalnom erozijom QSL-iranja, na nacionalnom i međunarodnom planu. Predsjednik je, skupa s IO i naročito NO KRIV što je svjesno stavljao u godišnja izvješća o radu da je QSL biro radio dobro, a cijela Hrvatska zna da nije !
Ko je amenovao takva falša izviješća na skupštini ? Većina od jedne trećine zastupnika, pola ih je bilo polutrijeznih, druga polovica nezainteresirana za što ustvari dižu ruke.

Moj bivši prijatelj Marijan Rečić, i još jedan, su JEDINI bili isprintali obimne materijale (35 stranica) i, kako sami kažu, pročitali. E, zašto su i ti, koji kažu da su i pročitali, digli ruku za prihvaćanje takvog izviješća o radu, to treba pitati njih.

A o Marinku , što reći ? Prostačina balkanska, koja odavno otaljava poso, ali koja je ruku pod ruku s vladajućima. Daleko mu lijepa kuća, nismo mi parovi, ni po godinama, ni po možđanima, znanju, zvanju, ljudskosti, i, što je najvažnije, po radioamaterstvu.

To te ja pitam.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 30, 2017 9:11 am

Mene i dalje zanimaju moje QSL kartice.Kao i tebe i još mnoge druge.Sve drugo mi je manje bitno ili totalno nebitno.Taj ARG je preseravanje i to će mnogi potvrditi.Rezultati su im katastrofalni.Ako će sami sebe financirati onda OK.Jer kod njih izvrsnosti jednostavno nema.To je činjenica koji njihovi rezultati potvrđuju.
Južni više nije član HRS-a.QRZ.COM ne laže. ;)
Njega recimo boli briga za sve.
Tvrdim da je LoTW sve sjeba u cilome Svitu.

9A6R
2600
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 30, 2017 9:49 am

Tvrdim da je LoTW sve sjeba u cilome Svitu.

Nije isključivi krivac, ali, da ima udjela u lošem stanju pacijenta - ima !

No vidiš, Ameri svugdje, i za sve imaju svoje lobiste. Bjelodano je jasno da im je to pametni Martin u RH. Toliko im je napisa hvalospjevova, ne bi da je mlada za udaju !

Za HamSphere je, kao što znaš, zadužen drug Nikola. On to nije ni krio. Ništa nije tako skupo kao besplatan ručak.

Za eQSL sigurno ima netko i u RH, sumnjam tko jest, no nemam čvrstih dokaza, pa, za sada, ne šiljim priču.

Sve se odvija kako je pokojni Arsen stavio u tekst svoje pjesme Po glavi stanovnika, citiram, "ako je moral, prosječno pao, znači, i ti si, svoj udio dao !"

Imam jednog priku, Zagrebčanca, koji mi je odavno pričao da je bio nazočan u prostorijama HRS-a, kad je treća osoba rekla tajnici da bi mogla i ona malo razvrstavat kartice.
Ova vrisnula ko ljuta guja, s pripadajućim tekstom, da "nije ona tu da slaže QSL-ke". Sklon sam vjerovati da je baš tako i bilo.
Iz te kancelarije počima javašluk. A zašto ? Zato jer gazda nije nikad opalio šakom po stolu (ne doslovno) , i rekao : Dosta, ovdje će se raditi kako ja kažem, i jedino i samo u interesu radioamaterizma u Hrvatskoj.
To je počelo, i kraj, alfa i omega.

Kad čovik ima, Bože mi prosti, rak, prvo mu kirurški odstrane, što se da odstranit, tek onda zračenje, pa kemoterapija. Nakon toga, dugotrajan život na ricetu. Il' tako, il' nikako.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 30, 2017 10:59 am

Moram te razočarati.Nešto u meni mi govori da tom pacijentu nema lijeka.Samo je pitanje vremena kad će se ugasiti. :cry:

9A6R
2600
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 30, 2017 11:19 am

Narodnu tehniku Hrvatske, i Savez radioamatera Hrvatske su svojom voljom, oformili i konstituirali klubovi. Oni će je i rasformirat, ako bude trebalo, i ako se na skupštinama ne bude točio alkohol, kao zadnja dva puta.

Da li je došlo vrime za razdruživanje, to će morati neko drugi reći, sa puno više trijeznih glasova, umova i ruku, od većine jedne trećine zastupnika.

Korijeni su duboki, uhljebi su se ušančili, a strukture koje prate klubove Narodne tehnike se ponašaju prema državi kao da su oni neizostavna karika između nje (države) i pokreta Narodne tehnike.
Nerado govorim, ali takvo tijelo su ukinule sve države tzv. Varšavskog saveza, a imale su ga. U Rusiji ga više nema. Kome onda dalje objašnjavati, i zašto ?

Nadležno ministarstvo poznaje i priznaje CB Savez, HRS-a nigdje. HZTK financira CB, HRS-a nigdje. Ispada HRS sam sebi svrha, jer ga nema ni u nacionalnoj klasifikaciji !

Ove osobe, koje sada vode HRS su odbile sve konstruktivne prijedloge za izmjene Statuta, poglavito one koje su mu trebale osigurati sustavno mijenjanje, i transformaciju, iznutra.
Umjesto da poslušaju glas oporbe, oni šalju anketu !
Ne znam da li bi se smija, ili plaka ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 30, 2017 11:23 am

Već sam masu puta napisa ko vodi ovaj savez! I di ga vodi. Ne mislim se ponavljat.

9A6R
2600
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 30, 2017 12:46 pm

Interesantne su neke stvari. Dva puta u 10 godina, moj klub i ja protestiramo zbog loše QSL službe, u oba puta meni odgovara prozvani, ne i odgovorni ! Baš kao Janus, s dva lica.
Nikad u životu nisam slao mail QSL manageru, on meni dvaput, u 10 godina, pun Tamić uvreda i laži. Sad se vidi s kim se vrhuška okružila, tipovima poput njega i Pere, čim otvore usta lažu, podmeću, i prijete. Oni bi primali, izbacivali, modelirali Savez, kao da je od plastelina, sve po svom ukusu, balkanskim manirima i autokratskom uređenju. Ne ide, drugovi.
Nije išlo ni prije rata, a kamoli će sada.

Ali, to nije sve. Uspjeli su zarazit i mlade, novopridošle članove IO-a HRS-a, kao npr. Jerka iz CBM-a. On mi zakaza susret , prošle godine, za nekoliko dana, još čekam poziv.

Uopće me ne čudi što su lažirali drugi krug glasovanja za NO HRS-a, gdje su me izgurali. U prvom krugu sam imao više glasova nego što je dobio Pilat za predsjednika.
Pametnom dosta.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK