by 9a2jg » Wed Aug 23, 2017 7:41 am
Bez uvrede, to se zove dužničko ropstvo.
Moj sin, još prije nego šta je diplomira (prije roka) je radija u jednu softversku firmu, namjerno joj ne pišem ime, isprid Lore, tamo di je bija Etas (Končar), i onda je gazda stalno zajebava s plaćom, uvik kasnija, bija in dužan, moj sin posuđiva u matere, iša u maksimalni dozvoljeni minus, dok mu jedan dan nije puka film, i reka gazdi : Ti voziš zadnji tip mercedesa, a nas zajebavaš za teško zarađenu plaću, meni tuče 18 % kamate na dozvoljeni minus, a ti nan daš plaću misec dana poslin nego što je dogovoreno, bez kune kamate, u 6 miseci, izgubin jednu plaću, znači, od 12 plaći u godinu, ja banci poklonin dvi, radi tvojeg ponašanja ! Ovi je nešto promumlja, kako se rastavija, kako teško živi, našto mu je moj sin reka da vidi kako on teško živi u zadnjem modelu merđana, sta još par miseci, skupija prnje, i otiša u Zagreb, di je i dan danas. Toliko o "duševnin" poslodavcima.
A o zadnjem poslodavcu moje ćere bi moga libar napisat, možda i oću. Tu je puno "pomoga" i onaj predsjednik zagrebačkog kluba, čiji je on jedini član, njemu na dušu i obraz.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja