by 9a2jg » Sun Aug 06, 2017 3:20 pm
Reni, samo da ukinu mirovine falšim braniteljima i falšim invalidima, oni pravi bi imali više, i ostalo bi još u mirovinskom fondu ! Ali, tu Pandorinu kutiju nijedan ministar branitelja, ni predsjednik Vlade, nije tija, ni moga otvorit !
Na desetke javnih osoba, posrednika u toj raboti, od doktora Rubale, naprijed, sve se zna, niko osuđen, hobotnica ima pipke do Sargaskog mora !
Osim (očitih) kriminalnih radnji, tim nezakonitim i nezasluženim mirovinama se prala savjest političara (Vukovar), kupovao socijalni mir (manje više sve vlade), "kupovalo" biračko tijelo u BiH (HDZ-a), "cementirala" vlast HDZ-a u ličkosenjskoj i slavonskim županijama, ukratko, bile su "aspirin" za sve glavobolje svake trenutne vlasti.
Osim činjenice da je mirovinski fond očito pokraden početkom devedesetih, ovim se još više produbljuje vreća bezdanka, koja simbolizira narasle potrebe penzionera u Hrvatskoj, plus Hrvati , pripadnici HVO-a u BiH.
Davno sam, javno, pisao da veterani u SAD-a imaju manja prava nego u Hrvatskoj, jer sam provjerio, a ne pisao napamet, odma su mi počele stizat prijetnje telefonom !
Kad sam pisao da se moja djeca nisu koristila mogućnostima da se upišu na privilegirani način na fakultet, nego znanjem, te da nisu dobili ni lipe stipendije od RH, a oboje su završili faks prije roka, opet zvanja na telefon, dahtanja, kihanja i sl.
To samo dokazuje da ima armija onih koji su to sve konzumirali, i ko prijeti i provocira, ne pravi branitelj, nego falši, podrazumijeva se !
Ne jednom sam pisao o Vukovaru, gdje je brojka od 2.500 do 2.750 stvarnih branitelja, a braniteljskih penzija točno tri puta više !
Ista stvar kao sa radio klubom Vukovar, na papiru koliko te srce drago (pitam se ko na njihovo ime plaća članarine, i čijim novcem ?), u stvarnosti JEDAN jedini...
Moga bi ovako do Sudnjeg dana, a..... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja