by 9a2jg » Mon Jul 31, 2017 11:54 am
Sustav Blok je bio Enigma za JNA. Znamo odakle se javlja Roko, i ko se odakle javlja. Ja imam spisak ljudi i aktivnosti, po lokacijama. No, stavimo ruku na srce, to je bio više udar s našim srcima i htijenjima za obranu Hrvatske, nego s materijalnim i ljudskim potencijalima. Nakon BLOK-a je bilo nužno, ići u kvalitetan iskorak naprijed, u dragovoljne postrojbe ZNG-a, kasnije HV-e. Sve šta nije bilo u tom segmentu, znači organizirano i dragovoljno, je (poslije) bilo samo odrađivanje zakonske i ustavne obveze, ako Hrvatsku smatraju svojom domovinom.
Sve drugo je, što bi rekao Marko Goreta - Beton, obična izdrkotina. Jer, mi smo primili prvi udar, mi smo išli na južno bojište s jednim minobacačem i 50 granata, mi smo sa južnog bojišta, pod okriljem noći, vozili kao sumanuti, upali u kuću trogirskog gradonačelnika, oteli snajpere koje je on tamo "čuva" a kupili ih i poslali naši ljudi iz Njemačke za obranu zemlje, i još puuuuno drugih stvari, koje (još) nisu za pisanje.
Zašto ? Zato jer neki obnašaju dužnosti s kojih bi , nažalost, još mogli naškoditi pravim dragovoljcima i domoljubima.
Ima još, pomalo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja