Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Thu Dec 11, 2014 11:25 am

Uvik san ja govorija da je Djani jedan duševan čovik. On je maka "stari" forum samo da odgovornima više ne bode oči statistika posjećenosti ovoga foruma.
Di češ njima lipšega dara za svetu Lucu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a6r » Thu Dec 11, 2014 6:18 pm

SVE ŠTO STE ODUVIJEK HTJELI ZNATI O HRS-u A NISTE SE USUDILI PITATI(jer vas je strah)NA OVOM FORUMU MOŽETE ALI I PISATI.ŠTO VIŠE TO BOLJE.HVALA!

9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Thu Dec 11, 2014 6:29 pm

Vidim,ima vas kao gostiju dosta.Pa izvolite,registrirajte se i pišite o svemu,ponajviše što vas tišti,smeta,smatrate da treba promijeniti.Da ne ispadne da samo dva-tri ovdje trabunjaju.Najlakše je i svatko zna zauzet misto u busiji i čekat na čeku.Jebiga nekad se triba i pokazat,napisat nešto i ispod toga se potpisat.
Ajmo,di ste borci,idemo,što se čeka? Nije valjda maca papala jezik. :D Ima li koga sa mudima ili samo čitate ko pišulje Gloriu i Story :?: :roll:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 12, 2014 1:04 pm

Tijekom ovih pet i po godina (ovog foruma) , desetak puta sam napisao da je sudjelovalo DESET posto od onih koji su obećali pisati, i aktivno sudjelovati, mi bi bili na konju !
Lijenost, nezamjeranje, hrvatska šutnja, dva Rvata-tri stranke, uhljebljenje, kljucanje mrvica sa HZTK stola, ne talasaj da dobiješ čvarke (MUP, HV, DUZS), jel' treba još ?

Sasvim je irelevantno gdje će proraditi kritična masa, ovdje, na HRS-ovom, ili nekom trećem forumu ili mjestu. Bitno je da se "dogodi narod", s artikuliranim zakonskim ciljevima i sredstvima. Nemamo mi više vremena čekati da se skroz uruši Munhausenova zgrada u ulici Potemkin.
Isti oni koji su "potegli" 91' , trebaju potegnit i sada.
Takva nam je sudba.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Dec 12, 2014 2:27 pm

U osobnoj email komunikaciji sam dobio:
PHRK je odlican forum i rado citam postove.
Svako dobro vama i svima na forumu.

Hvala,
primili na znanje, registrirajte se i vi, sto nas je vise
veselije je ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Fri Dec 12, 2014 7:39 pm

Naravno,pišite bez sustezanja osim ako vas nije strah ili neugoda.Razumije se da ima i takvih.Ali pritom ne zaboravite da će nam ovako biti koliko dugo vi budete ŠUTJELI!Ne može Koki,Đani,Saša,Renny i još par ljudi ništa uraditi bez VAS.Stoga tipkovnice u ruke,slobodno pišite,ukazujte na nepravilnosti,sve što vas smeta,što smatrate da treba mijenjati.Dok mi šutimo oni i dalje tjeraju po svome i praktički nam se rugaju. E pa sad ako ste nojevi OK? Nas nekoliko ovdje godinama pišemo i ukazujemo da nismo nojevi.Smatram da niste ni vi ništa gori od nas.Dapače sigurno ima i netko bolji,pametniji.Stoga samo naprid,hrabro.Najteži je prvi korak.
HVALA

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 13, 2014 9:49 am

Svim Lucijama, Lucijanama, Lučikama, i inim izvedenicama tog imena, želim sretnu i blagoslovljenu svetu Luciju.
Posebno maloj djeci, a i svima kojima je mater još živa, da ih dariva u bičvu, kad se probude iznad glave.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 16, 2014 3:01 pm

Na današnji dan, oko ove ure, prije točno 30 godina, uručeno mi je priznanje SRJ-e, na prijedlog Konferencije SRH-e, brončana plaketa Nikola Tesla.
Ovo pišem da se ne "muče" raznorazni "prijatelji" i obožavatelji mog lika i djela, s "nominacijama" po HRS forumu. Neka se sprdaju doma s ocem i materom.

Informiram ih da sam, poslije ovog, dobio i značku SRH-e, i Orden rada s srebrenim zracima, sve u socijalističkom društvenom uređenju.
Nadam se da im je sada puno "lakše" koga će nominirat, i za što, iz Dalmacije. Pogotovo kad, hvala Gumenom, nema novaca uz komad papira.

Za priznanja HZTK i Ministarstva, je druga priča. Tamo uz papir ide i lova, pa je filter politički i strukturno "obojen", moraš bit ateist, da nisi bio za vrijeme rata ni u ZNG, HV, ili MUP-u, da nikada nisi pišao uz vjetar, i da ti (eventualno) javno pisanje ima okus mlake kamilice. Tu, ni puno šutljiviji, i vjerodostojniji od mene. nemaju šanse.
Neću spominjati uhićenja, istrage, prekršajne i kaznene prijave, uvjetne i pravomoćne kazne, neki bi morali vraćat lovu.

U socijalizmu smo imali lijepi običaj, naći se u prostorijama Narodne tehnike, jednog dana prosinca, popričati, razveseliti se, čak i zapjevati. Bez besplatnog lisnatog i sa bocom konjaka Zvečevo, ili vinjaka Cezar (ili Zrinski) kojeg bi sami donijeli. Nikad ekscesa, nikad niko ni napit, uvijek sve u miru i toleranciji, kako i priliči Adventu.
Ne moram ni pisati kako bi prvih pola ure bilo razvrstavanje i uzimanje svojih i klupskih QSL karata !

Reko bi neko, nesta para, nesta prijatelja. Nije baš tako, jer onda pare nisu dijelile prijatelje i kolege po hobiju. Istina je da se sada pare troše na stvari koje baza ne želi. A vrhuška bez baze. Znači, misli da može raditi što je volja.
Ničija nije do zore sjala...

Evo malo skeniranog dokumenta, neka pati, koga smeta...
Attachments
Tesla.jpg
Tesla.jpg (64.07 KiB) Viewed 42262 times
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 17, 2014 12:01 am

E Koki nije ti ovo u redu.Bacaš sol na ranu mome susidu.Živ će se izist. :lol:
I onda govoriš da si duševan :?:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 17, 2014 6:18 am

Jedno po jedno. Ka prvo , nikad nisan reka za sebe da san duševan. Djani je duševan, on in baca arsen na kuntagoču, ja san od one "ljuta trava na ljutu ranu". Drugo, nisan nikada ništa odbija, jer, toliko filtera je prošlo, da mora bit da je zasluženo, pogotovo šta je riječ o komadu karte i/ili plehu.

Demagogija je kad tvoj (bivši) susid pokušava "objasniti" širokim RA masama u Rvata da on nije htio primiti tog istog Teslu. On ka akademski građanin iz socijalizma predobro zna da nije ti postol na tu nogu. Ne otklanja se društveno priznanje "izjavom" na (neslužbenom) forumu, to zna i malo dite. Zna on da javno i propisano otklanjanje društvene nagrade donosi stigmu "protudruštvenog" elementa.

U neovisnoj Hrvatskoj se nije dodijelilo NI JEDNO radioamatersko priznanje ! Iz prosta dva razloga , nikad o tome nisu odlučivali radioamateri, nego protagonisti, režiseri i oni koji odrađuju politiku HZTK, i, drugo zato što je priznanje (nagrada) uključivalo i lovu.
U svim objašnjenjima gdje je osoba (koja je, eto, slučajno, i član nekog radio kluba) dobila priznanje i lovu, opis radioamaterskih aktivnosti Laureata je stidljivo naznačena, baš kao da se nje stide.

O Priznanju i lovi su odlučivali isključivo oni koji su to već dobili, pa je onda samo bilo "vraćanje dugova" , po Rojsovom poučku, ja tebi , ti meni.

Ima još...
9a2jg

Next

Return to PHRK