Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Wed Mar 13, 2019 2:10 pm

Duma san jušto dvi sekunde. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 21, 2019 8:46 am

Svijet je pun tajnih obožavatelja, koji mi šalju ljubavne poruke. Jedna takva mi je stigla sinoć, ustvari je skraćena retrospektiva razgovora na HRS forumu, od dne 11.12.2009.
Vrlo je interesantna, i , s vremenske distance od 10 godina, objašnjava, i baca novo svjetlo na događaje koji su se desili u tih 10 godina, a događaju se i ovih dana.
Pođimo kronološki :
11:59 4QV : Koki je slušao cajke u kafiću
Moš mislit, nisam nikada u životu

12:11 2D : Bogati i jaki pojedinci naprave sustav, a da ne bude neiskorišten dozvole mladim snagama da rade pod njegovim znakom i da se vježbaju.
Pokojni Kefa je pogodija omar u sridu ; zato mu nitko od četiri jahača apokalipse iz ZG nije ni došao na sahranu. Vrhovni muftija se prepozno u Kefinom tekstu.

13:43 7PJT : Klupko se počelo odmotavat.
Je, na našu radost, a na vašu (CBM-ovsku) žalost, svi lopovski akteri tog klupka su sada kod vas. Nećete ih se lako riješiti, samo prirodno odumiranje, ili izbacivanje, trećeg nema.

15:30 6R : Da je znat di je nesta TL-922 i ostala oprema iz Jonića ?
Dragi Reni, shvaćaš da je to bilo tvoje hipotetsko pitanje ; i onda, i sada znamo šta je ko odnija (ukra), i tko. Zar se čudiš što te gaze na repetitoru oni isti koji su operušali moj matični klub ?

Za danas neću više o ovome, mudre komentare tog dana, što ih napisa Hrle neću ni spominjati, jer su bezvrijedni. Raduje me što su neki naši vjerni čitatelji shvatili vrijednost pohrane pojedinih dokumenata, ne radi arhiviranja, nego da se podsjetimo tko je tko na domaćoj RA sceni.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 22, 2019 2:14 pm

Dobar je ovaj "osvježeni" spisak članica HRS-a, sa stanjem 31.12.2018.g. Govori prikoviše toga.
Četrnaest klubova, od 92, nije platilo ni kune HRS-u !
Iz 14, ali različitih od prethodne rečenice, nije nijedna OSOBA uplatila išta HRS-u !
U Pazinu uplaćene DVIJE osobne članarine !!! Tri laureata, dvije plaćene članarine ! Dno dna ! Nemam adekvatno lošu riječ, kako bi ih nazvao. Nijedan mladi član ! Na tome su dobijali priznanja, nagrade i lovu. Može ih biti sramota, ako poznaju taj pojam, no, bojim se. Demagogija najžešće vrste.
U Korčuli i Veloj luci, nema klubova, nema NIJEDNOG pojedinca, nema NIJEDNE uplate, a drže ih na spisku !
9A1FER na 7 članova, zakleja bi se da su fiktivni, jer je zadnjih godina bilo ka na sportskoj prognozi, 0 i 1, ovo je ziher plaćeno sa nekog stoga, da imaju dogodine jednu ruku više u ariji ?
Odašiljači i veze DVA člana, je li koga tamo sram i stid što drže fiktivni klub, da bi vrhuška imala još jednu sigurnu ruku na skupštini ?
Tri kluba u Zadru, sveukupno 32 člana !? Bi li tako gospodarili, drugovi, s društvenim sredstvima da vi dajete iz svoga žepa ?
U Daruvaru Jan Hus 20 članova ! To ja tvrdim odavno, to je prava slika, onih 63 je bilo "pumpanje" za veći broj zastupnika, da drže vladajućima glavu iznad vode. Jel' tako prijatelju Hinko ?
U RK Daruvar, klub nula, članovi nula, nisu mogli skupit šestoricu za nosit pokojnoga Kefu među ruke. Ljudska, profesionalna i amaterska sramota.
Radio klub u Pregradi "uskrsnuo", ali ga nije bilo na spisku klubova za elektroničko glasovanje ! I niko ne snosi ikakvu odgovornost !

Nema mi druge, moran, iz ovih stopa pisat Uzdanici da mi pošalje recept kako sa dva člana uspijevaju odraditi sve zakonom propisane funkcije i radnje, i još prikoviše toga, kandidirat svake godine jednoga (od njih TROJICE) za priznanje HZTK, HRS-a i društvene novce ?

I, na kraju - šećer, kak i spada. Nisem pozabil drage nam susede u Supetru, uzdanički klub 1CFN. 15 uplaćenih članarina, uvik slikaju isto četvero dice, u Kupu Jadrana, dvoje dice i tri stara tovara.

Ima još, ali, korizmeni je petak, triba polako...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 23, 2019 9:20 am

Vidim , sazvana sjednica IO-a HRS-a za danas. Puno lipih točaka. Profesionalna deformacija, zapelo mi oko na točku 5. , Usvajanje izviješća inventurnih komisija za 2018.g. Učili su nas, da se sva izviješća takve vrste donesu i prihvate PRIJE završnog računa , a, koji je i u socijalizmu, i u kapitalizmu, s rokom donošenja, zadnji dan veljače ? Šta je ovo, nered, nemar, šlamperaj ? I za puno manje stvari su se koristile elektronske metode konzultiranja i glasovanja članova IO-a !
Ne vidin nigdi "našu" točku dnevnog reda, zahtjev RK Split IO-u ? Nisu nas, valjda, stavili pod razno ? Ako nas nisu uopće uvrstili, e onda će biti belaja.....
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Mar 23, 2019 1:19 pm

Ne doživljavaju vas baš ka.... :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Mar 23, 2019 2:14 pm

A naše novce da,...... ?
Osim toga, mi smo osnovali njih, a ne oni nas ! Mi smo se osnovali 1945, a registrirali u kotaru Split 1946.g., a oni TEK ove godine slave 70 godina !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 24, 2019 3:56 pm

Zove Zagreb, alo provincija, ovdje metropola ! Šta ima novoga, pitan ja priku. Veli on, ovaj spisak članica sa stanjem 31.12.2018. je dosta točan, samo imaju dvije cake, koje se iz suhoparnih brojki ne daju iščitati. Prvo, ne vidi se ko je u koliko klubova platio članarinu, i drugo, u kojima su klubovima (i lani ! )plaćali članarine klupskim sredstvima ?
I za prvu, i za drugu boljku je jedan jedini lijek, spisak članova po svakom klubu, s naznakom koji mu je matični klub, a u sve ostale može biti potpomažući ! Odmah bi se vidjelo koja se ista imena "pikaju" za količinu članova, potrebnu za određeni broj zastupnika !
Na nastupajuću redovnu godišnju skupštinu ću donijeti sa sobom dva spiska, spisak klubova u kojima se pojedinci pikaju , a već su ostvarili svoje biračko pravo u drugom, svom matičnom, klubu, i drugi, koji klubovi plaćaju od društvenih sredstava članarinu ljudi koji postoje, ali uopće nisu članovi ; reka bi Gogolj, mrtve duše, ili "birači" u Vrgorcu ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 26, 2019 9:18 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/uzi ... 73668.aspx

Ključna rečenica je ova :
Ocjenjuje kako neki svjesno prešućuju da je sve što su radnici brodogradilišta u Rijeci i Puli primili prošle i ove godine došlo upravo iz državnog proračuna.

Zaboravili su napisati još nešto, da su primili za nerad, bez rezultata "rada", i na kraju ne daju kooperantima da rade, i završe svoj dio posla. U Marx-ovom kapitalu se takve naziva štrajkbreherima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 07, 2019 8:18 am

Statistiku svatko (zlo)upotrebljava, kako mu trenutno, ili dugoročno, paše. Ja neću, nijedno, samo iznosim suhe brojke.

Uzešću za primjer dvije RA akcije u tijeku, AM70 i C5DL.
Trenutno stanje u španjolskoj akciji je oko 135.500 veza, nakon 6 dana aktivnosti. SSB veza je 46,4%, CW 31,4%, a FT8 22,2%.
C5DL ima trenutno 85,6% CW veza, 14,2% SSB, i 0,2% FT8.

Karta kanta, za nevirne Tome. Pametni su to znali i prije. Svakog čuda, tri dana dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Apr 07, 2019 4:03 pm

Neću bit nazadan RA,oću i ja radit FT8 kad ga toliki rade ;)
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK