IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Wed Aug 09, 2023 5:01 pm

Špotaju me da nije samo 9A0A "crna ovca" ! Nije, naravno, u pitanju je ovčinjak ! Kud 6A,4M, 4W, 4OP, pa oni UNLISI... ;) A Slovenci, Slovaci, Česi, Talijani...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 10, 2023 7:19 am

Priča se zahuktava, a što je bilo i za očekivati... ! Sinoć sam kontaktirao Nenu, on mi reče da nije stigao NI JEDAN dnevnik ! Na moju primjedbu da je trebao prvi stići, po prirodi stvari, log od 9A0A, jer ga vodi Braco 9A7R, Neno je mudro odšutio, ali je snažno dodao da mu taj isti Braco svaki put pošalje SVOJ log, kad ljeti bude na Pašmanu ! Znači, jedno je ponašanje za sebe, i svoj znak, a drugo kad si delegiran, ispred HRS-a, kao odgovorna osoba te HRS-ove postaje ?!

Druga polovica priče jest kako to nije briga ni te "mlade" , koje je Braco vodio ! Nije ni taj Braco za sve kriv, gdje je njima osjećaj odgovornosti, jer su radili sa HRVATSKIH otoka, ne Reuniona, ili Samoe ! Ovako sve po mentoru ! Da zaključim, ti "mladi" idu onim putem kako ih je netko usmjerio, i usmjeravao, a to nije dobar put. Rezultat se vidi.

Da čitateljima osvježim dan, Neno mi reče naziv postaje-osobe, koja je SVAKE godine na otoku, vrlo aktivna, a NIKAD ne pošalje dnevnik ! Radila je i u IOTA-i.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 11, 2023 5:37 am

Nakon višednevnog uvjeravanja, i dokazivanja(!), jedan mi je, od učesnika-aktivatora, obećao da će kao sinoć poslati LOG i Neni! Vidjet ćemo, kaj bu se zgodilo ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 13, 2023 6:20 am

Onaj, što mi je obećao poslat log Neni, poslao, ali u Cabrillu, umjesto u ADIF-u ! :( Bude popravio, nadam se.
No nešto drugo mene kopa. Među rađenima, u IOTA natjecanju, su i dva bivša predsjednika HRS-a ; naravno, ni oni nisu poslali dnevnike Neni ! To samo potvrđuje, po ne znam koji put, moju tvrdnju, o figi u džepu, u vrhu HRS-a, kad je IOCA u pitanju ; ujedno i opovrgava da promičem teoriju zavjere.
Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 14, 2023 6:53 am

Ali, to nije sve !
Pisao sam ja par mailova, sudionicima IOTA contesta, da pošalju LOG-ove Neni ; da. one iste koje su poslali engleskom organizatoru. Muk.
Ni 9A7YY se nije udostojio poslat LOG Neni, iako se kočoperi nekom funkcijom u IOCA programu ! Ne čudi me, ide koracima predsjednika svog kluba.
Ni Slovenci, što su bili na Visu, nisu poslali ništa ! Ne želim nikoga učiti lijepom ponašanju i poštovanju kuće u kojoj su bili gosti, ali, zar nije bilo normalno da su jednu kopiju dnevnika poslali Neni ? Ili su vidjeli da ne šalje njihov domaćin, pa što bi se onda oni pravili veći katolici od pape ?
Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 14, 2023 8:32 am

Korisna navika iz socijalizma, isprika, prestrojavanje u hodu... Nakon mog maila, piše mi Mate 4M, da je poslao log Neni ! Mašala !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 15, 2023 5:28 am

Ispada da sam se prerano radovao ! Neno mi reče da se veze s Matom ne kontaju, jer da mu u LOG-u nema 50 veza ; navodno to piše u pravilniku !
Možda i piše, ne sporim, ali jedno je pravo, drugo je pravda, nije pravedno da se lovcima veze ne priznaju, jer su oni ciljano radili još jedan hrvatski otok, za godišnju IOCA nagradu !
Prije više od 10 godina, bio sam radio jednog Austrijanca, sa Gologa i Grgura, čovjek je učinio dvadesetak veza sa svakog od njih, i šta bi sada trebalo, ljudima ne priznavati veze sa otocima koji se rjeđe posjećuju nego Baker & Howland ? Svašta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 15, 2023 11:39 am

A i Oto, 4OP, je bio jedan od prvih aktivatora IOCA programa, sada radi u IOTA natjecanju, njima šalje LOG, a HRS-u (Neni) ne ! Ko koga ovdje prca ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 16, 2023 5:22 am

Kako se može dogoditi jednim Česima i Slovacima, veoma kulturnim i obzirnim narodima, s kućnim odgojem, da odrade IOTA contest, pošalju LOG-ove organizatoru, a na nacionalnu IOCA-u - ništa ?
Dal' da spominjem strane posade UNLIS postaja s hrvatskim znakom, isto nula punata !
I onda, više ljudi, iz Lijepe naše. se kao žale meni, kao da sam ja neki faktor u tome, ne mi ga da sam KMC iz Rijeke, u bivšem sustavu ?
Vjerojatno su ljudi percepirali da je JEDINO MENI stalo, da jedino ja o tome pišem, te da je jedino meni IOCA program na srcu ? HRS i njegove skučene i okoštale strukture, samo pokazuju , po ne znam koji put, da im je (oteta) IOCA neželjeno dijete. Oteto - prokleto. Emir se okreće u grobu.

Govorila je moja pokojna mater : Kad si već stvorija dite, moraš se brinit o njemu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 17, 2023 5:45 am

Obećanja, za sada, ludom radovanja... :(
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK