Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Mon Dec 31, 2018 8:26 am

A zna radit i CW ali nije baš zaljubljenik.Moj kolega s kojim pijem kafu je jučer dobija ručicu za telegrafiju i ima namjeru ovladati radom sa istom.Jednostruka je ali dobro...mesing,ručni rad.Radi pomalo sa pješakom a sad je izrazija želju naučit sa pedalom. :) Ustvari on je davno položija ispit,još u AKL-a.Podržavam njegovu želju.Rijetki su oni kojima se to da.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 31, 2018 8:35 am

Ja i taj kolega sa kafe smo se jučer "borili" u pile up-ovima za pokupit nedostajuće stanice s sufiksom YOTA, na 3,7 MHz. Oba uspješno...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 31, 2018 8:56 am

Neka! Mene ne "pucaju".Radija san 2-3 i dosta mi.Nisam više žestok.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 31, 2018 9:35 am

Ja san u tome od prve godine... Svake godine osvojin te diplome, iako se neki sprdaju s time (čuo ja na vlastite uši), jebe se mene šta oni govore, ja znam da se treba oznojiti, iz nekoliko razloga.
Prvo operatori su pretežito neiskusni. Drugo, na pola učesnika količina veza je sramotno mala. Treće, šta mi se svaki put događa, svake godine, odradiš unique postaju jednom, i više je ne čuješ, a tebe nema u njihovom log-u ! Tako mi je ove godine sa ON4, YU18, PH6... a to ti je odma 9 punata manje !
Analizirao sam i sastav operatora, na 1/3 su stariji od 30, 1/3 između 20 i 30, a samo jedna trećina ono što je ustvari bio moto, oko čega se zavrtila priča. Ispada da su STVARNO mladi samo u akciji Jamboree on the air, a ovo, YOTA je fasada za ostarjele omladince, tipa Hrle, i njemu slični.

Ali, to je poznata baketina, u tom stilu su autori Plana rada HRS-a za 2019.g. pisali svoj prijedlog Plana, svaka druga riječ im je "mladi" i tamo gdje je umjesno, i moguće, i tamo gdje nije.

I sad se ti pitaš zašto su se purgeri sforcali, i napravili najveći broj veza ? Nije Haso glup, ako je blesav ! Radi se "podloga" za domaćinstvo YOTA-e 2020, kad su već odustali za 2019. To in je jedan od "argumenata" !

Znan da roniš suze za Zvjezdanin selon, ali nemoj, iste face će ti poslat kartolinu sa Reuniona. Ne more se arčit na oba kraja. Meni je moj UDBA-š posla kartolinu sa Manaslu-a, tebi će tvoj sa Reuniona.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 31, 2018 9:55 am

Poslat će ako ih buden radija.Taj Reunion je svaki dan na svim bandovima.Bez veze.Kad san tek počeja prin misec dan rad na FT8,pozva san CQ i eto zove me Francuz sa tog Reuniona.Triban li dalje pisat :?: :roll:
Davno san ja u ovom hobby-ju,manje od tebe jer san mlađi stanoviti broj godina.Fali mi još jedna zemlja i jedna QSL-ka. ;) Mislim da san jasan.Sve priko toga je za "žuntu".Mogu radit ai ne moram.Kako me volja.Ne samo YOTA-e već i sve ostalo.Prođe i deset,dvadeset dan da uređaj ne kresnem.Imam ja i drugih "preokupacija"i zanimacija.Nije sve u radiju. ;) Ali,Bože moj,svak po svom nahođenju.
A ta nabacivanja sa "mladima" znamo da su isključivo RADI NOVACA, OPREME I LOKACIJA ! Da se povuku bilo kakva sredstva. Ne triba filozofirat jednostavne stvari.Kraj priče.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 05, 2019 10:13 am

Kako sam i obećao, ponavljat ću pastvi važne obljetnice radioamaterstva u Hrvatskoj. Ne smijemo zaboraviti DVADESET godina ne-tiskanja papirnatih dnevnika za rad ARS-e, u organizaciji HRS-a.
Obljetnica je sigurno i VEĆA, jer kako čujem, i te je godine (1999.) to bilo u privatnom aranžmanu.
Kad smo već kod tiskanja, u Murteru, 2005.g. RA karte svijeta su nam prodavali Česi.
I niko se ne srami ?
U studenom sam kupio novi uređaj. Kad sam ga otpakirao, na vrhu je bila radioamaterska karta svijeta, odličan tisak, zavidnih dimenzija. Nije ovo reklama za YAESU, nego dokaz kratkovidnosti onih koji nas , navodno, vode.
Nemojte nas više vodit, bit će nam lakše...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 07, 2019 8:54 am

Da podsjetim vrijedne štioce, da je u ovoj kalendarskoj godini DESET godina od kako su Krešo i Mate abdicirali, a vlast preuzeo Puki, u ime svojih istomišljenika. Rezultat vidimo, HRS nije nikada bio na nižim granama.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 07, 2019 10:38 am

Kad je sahrana :?: :?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 07, 2019 11:44 am

Ja osobno, i članovi AKL-a to ne želimo, niti smo ikada željeli, priželjkivali, niti radili išta u tom smjeru.
Naprotiv, radili smo, i radimo samo na dobrobit Narodne tehnike Hrvatske i HRS-a, u obje organizacije smo mi osnivači. To su naša čeda. Majka ne odbacuje svoje dijete, pa i kad je kriminalac, lopov, ili drogaš, nego čini sve što je u njenoj moći.

Radili smo pošteno, pa su nan poslali inspekciju Državnog ureda uprave, prvom i jedinom radioklubu u SFRJ I RH, znači od 1945. , do danas. Zna se i ko ih je naputija, iste one snage koje čokaju proračun, fondove HZTK i ZTK, te razne druge charity institucije, donatore i mecene.
Sve in je zaludu, jer su kod nas mani pulite ! Di su šporke, zna se.

Za "nagradu" , nema nas već 20 godina na spisku ZTK Split i HZTK. To ti je isto ka da rečeš ocu da ti nije otac !
Ali, nije gotovo još ni prvo poluvrijeme.
Ovo je više od igre.
Imamo i mi, Pavlicu, Bajevića i Sliškovića...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 07, 2019 7:03 pm

Evo mi javljaju dopisnici, da je Baka (opet) da gol iz kornera !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK