Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Sat Aug 05, 2017 1:57 pm

Bilo je više pandura u odorama i u civilu nego ljudi.Sve se razvodnilo ka bevanda ! :( Sterilno došlo. :?
Govori čitani sa papira,bez emocija.Strašno. :o

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 06, 2017 12:11 pm

Čitam reakcije tiska i elektronskih medija o "proslavi" obljetnice Oluje u Kninu. Ništa neočekivano, ovakav hepiend se mogao i morao očekivati, prije ili poslije.
"Humano preseljenje" stanovništva nije umotvorina HDZ-a i Jure Radića, nego Staljinova ! On je to primjenjivao, od Moldavije, preko pribaltičkih republika, po svim neruskim zemljama, u sastavu SSSR-a. I tamo je bio fijasko, čim su se razdružili. HDZ-ovi "stratezi" nisu ništa naučili iz povijesti.

A ono šaka jada i kvazidesničara u Slunju zaboravlja na čiji teret žive, radno aktivnog stanovništva Hrvatske, koji izdvajaju za njihove "zaslužene" i zaslužne penzije, dodatke , opskrbnine i obiteljske mirovine. To radno aktivno stanovništvo RH je na svakim izborima, a naročito na ovim zadnjim pokazalo nedvosmisleno što misle o njihovim "aktivnostima", nisu prešli pragove da budu legalni i legitimni parlamentarni i lokalni politički partneri.

Da su pametni, dosta bi bilo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 06, 2017 1:01 pm

Zahvaljujuči dvjema udbaškim strankama koje su cilu Hrvatsku razjebali i prodali! :x Nisu desničari nikad bili na vlasti Koki.udba je svo vrime na vlasti. :evil:

73,9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 06, 2017 1:14 pm

Nisu desničari nikad bili na vlasti Koki.

Nisan ja nikad ni reka, ni napisa, da jesu.
udba je svo vrime na vlasti.

Nije, ali "pomaže" da se postave ljudi kojima je moguće manipulirati.

Pogledaj malo onaj igrokaz, jednočinku, u Slunju. Ministarstvo hrvatskih branitelja financira 38+ autobusa, iz raznih krajeva Hrvatske, do Slunja i natrag. Plaća kvazi hladni pogon MPT-a od 500.000 kuna i , citiram, "ne zna koliko će biti ukupni trošak kojega će podmiriti zajedno s gradom Slunjom i županijom" ! To je izjava za mase, iole dobro informirani znaju da ni grad Slunj, ni županija, nemaju ni lipe ! Ovo ti je onaj poučak , "nas i Kineza , 4,5 miljarde" ! Ministar koji puno ne peška, misli da i čitatelji ne peškaju, ka i on !

Novi prijedlog sveobuhvatnog zakona o hrvatskim braniteljima, između ostalog, predviđa naknadu za vrijeme trajanja nezaposlenosti, djeci umrlih hrvatskih branitelja ! Znači, mojoj ćeri je najbolje da ja umren ! Ne još, to će vridit od 1.1.2019.g. ! Ajde, ostalo mi je još godinu i po !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 06, 2017 2:32 pm

Toliko se potencira ta priča o braniteljima da je kontraproduktivna pa mladi imaju nekakav reka bi negativni stav prema ovom dijelu populacije
Prerana umirovljenja,nezaslužene mirovine,namištanja poslova itd.Zajeb ovi,zajeb oni,šator...itd.
Da je bilo toliko tih branitelja Vukovar bi teško ili puno kasnije pa !
I sam znaš da je za tamo teško bilo nać ljude..oko 2000 ljudi,plus minus ga je branilo.Ako san falija 200-300.
Poslin je bilo bolje ali model umirovljena je totalni promašaj i opterećenje za fond.
Meni je drago da će braniteljima,obiteljima poginulih poboljšat stanje na računu.Nisan ja protiv.Ali postavljam pitanje ko će meni i mojoj ženi podignut naše mizerne plaće za koje se svako jutro rano ustajemo,kasno dolazimo kući a primanja MINIMALNA? Znam,kazat ćeš poslodavac.Ko ti je kriv što radiš kod privatnika.Naše plaće se ne miču prima gori,samo prima doli ili ev.stoje na mistu.Ovima koji su na državnoj sisi nakon prosvjeda ipak podignu nešto. Samo onaj ko je u mojoj situaciji i situaciji moje žene me može u potpunosti razumit.SRI A tu jebenu kasicu-prasicu koliko toliko pune samo ZAPOSLENE OSOBE.Onaj ko je odradio puni radni vijek taj je i napunio maksimalno.Ali imamo more mladih ljudi koji su jaaaako mladi otišli doma sa 7000kn i tako već 15-20 godina.Viruj mi da među njima onih koji bi jače od mene mogli vola za rep povuć i uspit uteć da ga ovaj ne prokine nogama! :x Takvih i ja i ti znamo .
E sad ti vidi ko se ogreba o državu a ko će na poslu možda i umrit ili odradit radni vijek do kraja.Postoji i ona prijevremena ali toliko će nam bit velike te mirovine da od njih nećemo moć pola potriba pokrit ni sa punom starosnom.Još punih 14 godina moram odradit.Ako ne pomaknu dobnu granicu na 80 godina,nebi se niti malo iznenadija :roll: A do tada će ukinut mirovine .Ja sam milijardu posto siguran da nam se LOŠE piše.Šapnija mi je moj insider. ;)

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 06, 2017 3:20 pm

Reni, samo da ukinu mirovine falšim braniteljima i falšim invalidima, oni pravi bi imali više, i ostalo bi još u mirovinskom fondu ! Ali, tu Pandorinu kutiju nijedan ministar branitelja, ni predsjednik Vlade, nije tija, ni moga otvorit !
Na desetke javnih osoba, posrednika u toj raboti, od doktora Rubale, naprijed, sve se zna, niko osuđen, hobotnica ima pipke do Sargaskog mora !

Osim (očitih) kriminalnih radnji, tim nezakonitim i nezasluženim mirovinama se prala savjest političara (Vukovar), kupovao socijalni mir (manje više sve vlade), "kupovalo" biračko tijelo u BiH (HDZ-a), "cementirala" vlast HDZ-a u ličkosenjskoj i slavonskim županijama, ukratko, bile su "aspirin" za sve glavobolje svake trenutne vlasti.

Osim činjenice da je mirovinski fond očito pokraden početkom devedesetih, ovim se još više produbljuje vreća bezdanka, koja simbolizira narasle potrebe penzionera u Hrvatskoj, plus Hrvati , pripadnici HVO-a u BiH.

Davno sam, javno, pisao da veterani u SAD-a imaju manja prava nego u Hrvatskoj, jer sam provjerio, a ne pisao napamet, odma su mi počele stizat prijetnje telefonom !
Kad sam pisao da se moja djeca nisu koristila mogućnostima da se upišu na privilegirani način na fakultet, nego znanjem, te da nisu dobili ni lipe stipendije od RH, a oboje su završili faks prije roka, opet zvanja na telefon, dahtanja, kihanja i sl.

To samo dokazuje da ima armija onih koji su to sve konzumirali, i ko prijeti i provocira, ne pravi branitelj, nego falši, podrazumijeva se !

Ne jednom sam pisao o Vukovaru, gdje je brojka od 2.500 do 2.750 stvarnih branitelja, a braniteljskih penzija točno tri puta više !
Ista stvar kao sa radio klubom Vukovar, na papiru koliko te srce drago (pitam se ko na njihovo ime plaća članarine, i čijim novcem ?), u stvarnosti JEDAN jedini...

Moga bi ovako do Sudnjeg dana, a..... ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 06, 2017 5:39 pm

Odličan osvrt! Upravo tako je bilo.Eto koliko je to duboki problem.Možda ti se opet nakon tvog posta jave oni koji ti dahću u telefon.Eto meni drugovi nisu niti spomenicu tili dat.Isto ka da san bija u Munchen bojni ili gulija kumpire.Sa tim komadom karte nebi moga ništa ali kako za ostvarenu vezu volim primit karticu tako mi nebi bilo mrsko ni Spomenicu imat u kolekciji.Znam konobare,kuhare ,vozaće,spremačice,neke koji su samo kave kuhali pa su je dobili. Pa jeli sramotno to što sam doživija? I kad kažem da je udba naša sudba onda je to tako.Nije drug Manolić laga. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 06, 2017 5:49 pm

Pisa san na ovome forumu dva puta, no , bez treće nema sreće !

Nijedan dragovoljac radioamater koji je doša u 114. br. HV-e NIJE dobija oni komadić karte, kojega imaju sve spremačice u MORH-u, Spomenicu domovinskog rata !
Razlog je banalan i bizaran, no priroda tog razloga je duboka i teška ka Neretva ! Oni su nan tili uvalit te komade karte, kod davanja svečane prisege, u prosincu 1991.g. , nakon 5 miseci angažmana, zajedno sa bijelim mobilizacijskim pozivom ! Prisezi smo se odazvali, Spomenice domovinskog rata, pod tim kurbanjskim uvjetima, nije niko tija primit, doti jedan, a uopće se nismo međusobno dogovarali ! Stoga sam posebno ponosan na sve kolege radioamatere dragovoljce DR-a iz Splita, i mogu reći samo jedno, bila mi je čast služiti Domovini s njima.

Kako piše u Ježevoj kućici : "Što dalje bješe, kakav je kraj, pričat ću i to, potanko, znaj......."

Ti komadi karte su ležali u jednoj sobi na Visoku, u vojarni, brigada se raspustila, osta jedan satnik obnašat dužnost zapovjednika, zva nas je, preko tri ruke, ja san mu odgovorija da mi nije trebala veza za doć u Gardu, da mi ne triba veza ni priporuka za ti komad karte...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 07, 2017 8:14 am

Prošla i Alka.Još vela Gospa pa se nadam da će i ova žega popustit.Jer ovo nije za normalne ljude.Za Indijce,Arape,Indonežane,Vijetnamce,Burmance možda je osvježavajuće.Da mi neko plati cilu DXpediciju u te zemlje,zahvalija bi se.Za mene je ovo očajno.Priko dana nekako ali noću se na mom balkonu ne spušta ispod 30.Pa Reni ti spavaj. :? A ujutro stand up oko 5:30.Popodne ne mogu puno zaspat i to di mi klima gori.Bit će struje ka i Zimi.S klima uređajem nekako,bez njega nikako.Proglasit ću elementarnu nepogodu i tražit oprost duga za struju. ;)
Dignut će cijenu struje pa onda harač na nekretnine a i harač pod nazivom građevinska renta ma što to značilo :?: :x
Jeba in pas matere.PItam se,jesmo li mi na istim stranama :?: :!: :evil:

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 07, 2017 8:19 am

Prošla i Alka.Još vela Gospa pa se nadam da će i ova žega popustit.

Nemoj zaboravit svetoga Roka, 16. kolovoza, zaštitnika od kužnih i spolnih bolesti. Obadaj se kako je na svakoj slici, ili kipu, koji predstavlja sv. Roka, uz njega i pas, koji mu je liza prište na nogu, i izličija ga...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK