Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon Dec 17, 2018 3:09 pm

Reni, duboko sam svjestan činjenice koju si naveo, da je teško ZADRŽATI omladinu u klubu, no, od glave riba smrdi. I HZTK i ZTK-e, i Savez, rade po devijantnom sovjetskom modelu državnog, planskog, socijalizma, prilagođen za marčapiju na hrvatski način.
Oni koji su se "ušemili", ti ne žive, oni preživljavaju. Mi, ostali, koji nismo htjeli raditi posao onih u školama, koji nismo htjeli pogovorno slušat diktate, i kondicionale, "kako bi trebalo", mi smo jednostavno izbrisani iz njihovih fajlova, mi za državu ne postojimo. Ulazimo, do koji dan, u 2019.g. , kada obilježavamo 20 godina nebrige za klub iz kojega je išlo 97% dragovoljaca u ZNG, HV, policiju i pripadne službe.
Oni koji su nas trebali, barem, saslušati, nisu vidili rata, osim na HTV-u i Yutel-u. Od početka je to jalov poso, razgovor gluhog i nijemog. Samozvanoj, kvazi eliti, ovakvo stanje odgovara, od skupštine do skupštine izbrisat desetak klubova, oni uopće ne misle šta to znači za jednu Liku, Slavoniju, ili Dalmaciju. A da je istinski pročešljat klubove, prostore, MTS-a, financije, bilo bi tarapane.

Ovako, vazda podobni drugovi, u svakom sistemu, pa i u ovom, na nas huška Ured državne uprave, inspekciju, i ko zna šta će još , samo zato jer ne plešemo kako klika u D-12 svira. Oberštajersku.
Ne buš jela Gabrijela. Jer, od nekoga možeš tražiti samo ako si uložio, a ako si uložio ništa, nemoj ništa tražiti, još manje očekivati.

Ovi se ne prodaju za kolut koaksijalca RG213, antenski stup, linear, ili subvencionirani uređaj. Nisu ovo predratni izbori, i Jeftićeva lista !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 17, 2018 6:33 pm

Slušam,vaš "bratski"klub,kako si ga nazvao,ima i glasnogovornika.Na svoje uši ga svaki dan danas slušam kako govori.Znači da su se dobro ušemili a? :D Ajde,bit će nešto od njih.Kapnula je i koja kinta. :D Ako nije,hoće.Osjećam.
Eppur si muove !

P.S. Znači ti više voliš Huransku?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 17, 2018 8:27 pm

Sve si izmiša ! Naši bratski klubovi su u Mostaru i Kragujevcu. Ko se toga srami, može se sramiti sam sebe. Ono što ti apostrofiraš je "bratski gradski klub", tu je bitna razlika. Oni su nas, maltene, natjerali na pobratimstvo, jer projekt vojnog radio kluba, kako su ga stratezi KOS-a i UDBA-e zamislili, nije NIKADA odgovarao slobodarskom gradu Splitu. Prije RK Marjan, stratezi JNA su TRI puta pokušavali oživiti vojni radio klub, ali bez uspjeha. To samo potvrđuje moju teoriju da količina novca i MTS-a nije upravo proporcionalna rezultatima društvene organizacije !

Da se vratimo malo u (blisku) povijest. JNA i politički stratezi u Beogradu su naročito pazili na tri hobija, radioamaterstvo, aeroklubove i ronilačke klubove. Tu nisu žalili novaca (ka da su davali iz svog žepa, pa da će žalit ! ), i MTS-a ! U svakom od tih klubova oni su imali SVOJE ljude na ključnim mjestima, znači tajnik, blagajnik, sekretar partijske organizacije, i kao kruna, predsjednik kluba.
Ni moj klub nije bio izuzetak, to sam opisao detaljno u postu iz prošlog mjeseca. No, mi smo te, aparatčike, jebali supstancom, oni su bili (pre)tanki u osnovnom poslanju, radiooperatorstvu, konstruktorstvu, a dalo ih se "kupiti" s običnim reversom na KV uređaj, vlasništvo kluba ! Isprobano, min njet !

Ima san ja i danas poziva, od raznoraznih pripadnika Službi, svi imaju "svoja" viđenja, "svoju" istinu, i "svoje" rješenje. Nisan ni sumnja. Mi smo ludi grad, luda provincija, mi sve znamo najbolje.

Zove me jedan, veli znaš zašto je akcija u prosincu nazvana YOTA ? Zato što je to skraćenica od Youth On The Air, velju ja. Jok, odvraća Sveznadar, to ti je zato da i nas podsjeti da Židovi vladaju svijetom, Yota ti je jedan od Abrahamove loze, i Davidove, od 3 puta 14 naraštaja, od koje je na kraju Isus. Čita san Stari zavjet, masu puta, ali mi to nije zapelo za oko.
Znači zato ja ne dobijan YOTA QSL-ke, jer su škrti Židovi, a ne zato što mi (nekad) nacionalni (sada privatni) QSL biro ne radi ?
Konobar daj još jednu turu konoplje, i donesi vrata, da izađen vanka !

Ima još, šta god je vanka manja fibra, pizdarije su to žešće !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 17, 2018 9:04 pm

Ne fali ti inspiracije. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 17, 2018 9:25 pm

A zaboravija si PPS radio kluba Marjan u Lori, na Akademiji ? Tamo ni obični članovi Marjana nisu smjeli ući, samo AVL (aktivna vojna lica). Najaktivniji su bili upravo oni radiooperatori koje smo čuli na postajama Blok, i u Prislušnoj službi, poglavito kod napada na Split. Oni su pisali nadređenima karakteristike za svakog od nas "na ovoj strani" !

Ali, ne pišem ja radi pisanja, nego da poentiram jednu drugu činjenicu ; jedino RA uređaje iz tog PPS-a je JNA odnijela na svom povlačenju u Boku, ništa više ! Ova činjenica je prevažna za objašnjenje događaja i situacija koje su uslijedile nakon odlaska JNA iz Splita.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 18, 2018 1:56 pm

I, jesi li kad pita, bivše članove CBM-a, kakva ti je bila "karakteristika" ? Rečedu ti, ako nisu, jebe ih se, oli će doć na ljetovanje u Medenu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 19, 2018 8:19 am

Ne mogu ja bez presinga "domaćih" UDBA-ša ! Sinoć me jedan zove, govori, šta pizdiš Koki, koje karakteristike, sve to ti izmišljaš !!!
Moj prvi susid je bija kapetan I klase KOS-a. Bili smo na dobar dan, i ništa više. Jedan dan, ničim izazvan, on će ti meni : Šta je, komšija, samo službeno, a...? Ja mučin. On nastavi, ajde, znamo se...
Ja i dalje mučin. Znamo mi sve o tebi, i o svim radioamaterima u Splitu, šta su, ko su, od koga su, gdje rade, čime se bave, sklonosti , navike, političko opredjeljenje... Ja i dalje mučin, šta mi nije navika.
Znan, nastavi on, ti se pitaš odakle ja to sve znam, imamo mi tamo svoje ljude, ljudi pišu izvještaje, ja čitam... Ja onda već nisan moga izdržat, puka bi da mu nisan reka : Kad ti tako lipo sve znaš, onda pošalji bratski drugarski pozdrav svojim doušnicima, u radio klubu (zna se kojemu).
Došla 91' , svi KOS-ovci utekli, kad su odlazili iz Splita, on i dalje u Splitu ! Pitan ja odgovornog druga, šta će on u neovisnoj Hrvatskoj ? On je preša na našu stranu , i dao nam mnogo korisnih informacija, odgovori naš odgovorni drug.
Sad znaš kakve su nan karakteristike, "prave nered i smutnju, di god dođu" ; jel ti sad jasno da izrečene riči na R2 nisu njegove, nego da mu ih je , davno prije, neko reka, ili ih je pročita ?

KOS-ovac ima veću penziju od moje. Ja duplo staža od njega. Ili, možda griješim, možda se njemu staž u JNA računa duplo ? Majorska je penzija dobra, ne mora se mirit svaki misec...
Radujte se narodi...

P.S. Jel ti sad jasno da ono, svojedobno, nisu bile Perine riči, i kvalifikacije, nego da je i njemu to bilo rečeno, ili je pročita ? Vidiš kako su prozirni, ka čovječja ribica ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 19, 2018 8:30 am

Ma jasno ka dan.Imam i ja svoju dektivu.Samo što s njom i kafu popijem. ;)
Ne tribaš ti meni pričat o KOS-a,kad san i ručava s njima. :o JBG,nisan ni ja pa sa kruške,znaš :?: ;)
Samo san ja "sinjan"i malo više od tebe,ali o tome o 4(četiri)oka.Pero,onaj iz Milne a i moja dektiva su sitna boranija za mene. :D Kad se čujemo na brzoglas,pravjat ću ti nike stvari.Prvo moram pripremiti,zaštititi razgovor.A nego.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 19, 2018 8:35 am

"Mome" je KOS-ovcu, prid rat, dalo čin majora, koji su mu dali u HV ne znan, niti me interesira, ali je simptomatično da je i oni u Supetar, pred umirovljenje, dobija čin više ! Tako i treba.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 19, 2018 8:41 am

E moj Koki.Nisam "dobija"ništa.Sritan san,kako san ti nikidan napisa,da nisam dobija metak ali u leđa. :o
A ovi ća su in dali te činove i veću mirovinu(penziju,kako oni kažu) sigurno ne gredu na zornice ka ti a :?: ;)
A ni onaj crveno pituran iz Milne s kojin si dobar. :roll:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK