Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon Apr 25, 2016 8:58 am

Bio ja, ali prije 36 godina... Zaludu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 26, 2016 2:21 pm

Miro 9A4MF/p je završio sa 9AAO-002, poslijepodne je nova aktivacija. Jutros je cijelo vrijeme bio 44-55 , sada oko 58 - 59, sa QSB-om... Valjda će poslijepodne biti bolje...?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 27, 2016 10:06 pm

Počela radit nova IOTA IZ Bahreina...gužva,nije mi se dalo vikat..probat ću priko vikenda.I onda gledam na QRZ.COM di se šalje zahtjev..sve OK.piše tamo svašta..kad vidi vraga i ovi mole,traže naš support za tu rađu.Pa ne rade DXpediciju gladna dica Biafre ako se još ko cića. :(
Pa ajte svi u tri P.M.,ležite na nafti,imate najmodernije uređaje,pljunut do toga škoja pa da vas još šopamo dolarima.Jebate niko više neće kupon za odgovor.
Šta je ovo doslo :?: :!: :cry:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 28, 2016 7:02 am

Čista zarada.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 28, 2016 9:01 pm

Puka san ih poslipodne, prvi poziv, na 18 SSB. Poslin, ne bi Gospa, zva san tri ure, na 21 CW i 24 SSB, bez uspjeha. Biće bolje, sutra je novi dan. Ak ne bu grmljavine...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 29, 2016 10:23 am

Da rezimiram za one koji nemaju volje čitati prilično opširnu prepisku, radi se o "QSO" sa stanicom koja nema uređaje za 2m, op priznaje da nikad nije radio na 2m, ali uredno je poslao (t.j. "njegova sekretarica") QSL za vezu koju nije nikad održao.

Nisam sakupljač salveta kao što to kaže Adam (iako ne vidim razloga zašto radioamatera ne bi veselilo sakupljanje qsl-ki - i to ne samo za diplome), ali vjerodostojnost veze je nešto puno više iznad toga. Naročito na VHF gdje ulazi u područje amaterskog doprinosa istraživanju propagacija.

Nije se radilo o nikakvom "razapinjanju" (naročito ne Edija), već o činjenicama, koje se, na žalost, mnogim tzv. amaterima nisu sviđale iako su istinitite. Jednostavno, za mene je 2m DX QSO nešto previše ozbiljno za podvale takve vrste, jer to dovodi u pitanje svrhu hobija kojim se bavim cijeli život, te sam stoga morao reagirati.

Evo, i tu smo se opet lagano vratili u topic... QSO, i QSL koja ipak nije vjerodostojna u 100% slučajeva. Ako si, Adame, na to mislio, onda se tu slažemo, no vjerujem se da su to ipak izuzetci a ne pravilo.

73
Zvonko

Čovjek piše točno, amaterski, po knjizi, što bi se reklo.

Kad sam ja, na istom principu, prijavio druga Rolanda, davno prije rata, jer je "glumio" na bandu stanicu iz Kine, onda san ja, u novijim "istraživanjima" (čitaj, rvaski, latinica : neovlašteni pristup arhivi SRH) druga Gorana bio "bad guy" !

Jednom UDBA-aš, vazda UDBA-aš. U HRS-u, po dužnosti. I ne samo on.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 01, 2016 9:40 am

HA HA HA 9A kontesti for Dummies in How - Know !!! Baš fino.... sad mi je sve jasno ???

A moj Zvone, nama je to jasno odavno.........................

Mijenjati pravila dan pred natjecanje, to ne bi uradili ni u Vrapču !

A onaj cirkus s "tumačenjima" gdje ko spada u Kupu Jadrana, ono je za Hall of fame, svjetskih gluposti, na hrvatski način.

Imali smo mi i Kup Jadrana prije Domovinskog rata, nikada ni jedna jedina primjedba, ili žalba ! Jesu li to sada (pretežito isti) ljudi poblesavili, posenilili, ili je ovo sve postala jedna općenarodna zajebancija, pod mudrim i nepogrešivim vodstvom HRS-a ?
9a2jg

Postby 9a7zz » Sun May 01, 2016 8:51 pm

Ha ha,vidim da član(ovi) povjerenstva za KV (konteste) imaju IQ kao moja kokoš.Grahorka.A ja je mislio u lonac.Neću!Neka živi.Pametnija je od njih.Bio bi grijeh umlatiti je.
9a7zz

Postby 9a2jg » Mon May 02, 2016 7:58 am

Ako se dobro sjećam, brodica dobija lučku oznaku na temelju mjesta gdje je vezana, a ne boravišta vlasnika kao automobil?

Drug Gumeni, s vremena na vrijeme, piše takve pizdarije, kojih se ne bi posramio ni profesionalni zabavljač.
Ko smeta čovjeku iz Šibenika kupiti brodicu u Supetru, privezati je u Mandalini, i ne mijenjati oznaku na trupu dok su važeći papiri ?
Za razliku od automobila, gdje je država (isključivo zbog brzine naplate poreza na kupoprodaju!) izmijenila propis, pa je naredila da novi vlasnik auta mora izvršiti prijenos u roku od 24 sata.

U socijalizmu smo imali Kup Jadrana, znalo se gdje su granice VPO, dosezale su do Pađena, kraj Knina, ma isto nikome nije palo na pamet raditi iz Očestova ili Maovica, i davati množitelj ST u natjecanju.
Oću reći, ljudi su bili (puuuuuno) normalniji, i, ono što je očigledno, nisu postavljali kao problem ! Danas ispada da se samo traži začkoljica, da se - NE RADI !

Da završim, u Jugi smo , u Kupu Jadrana imali univerzalno pravilo, nigdje napisano, a svak ga se pridržavao, množitelji su SVE lokacije te brodoregistarske oznake, odakle se vidi more.
Znači, svi otoci, i sve, od vrha brda ili planine, prema moru. Dobar primjer, važi i lokacija Sveti Jure na Biokovu, ali ni 5 metara dalje, na sjevernu stranu, prema Zagvozdu.
Za normalne ljude, dovoljno.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon May 02, 2016 11:28 am

Na poslu san.Gledan DXcluster..ima toga za radit ali kad radim ništa od toga.

6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK