Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Jul 13, 2017 4:58 pm

Nisu društvene mreže dovukle Hrvate iz RS u Knin, i naselile ih u srpske stanove i kuće da se ovi ne vrate ! Ja san bija na misi u fratara u Kninu, kad ih je fratar sa oltara poziva da povećavaju obitelji (plodite se ! ), osnovalo in veleučilište, kakve je kvalitete, bolje da ne komentiran, ali , Reni dragi, posla NEMA ! Onome razbojniku su prvo dali TVIK, poslin splitski škver, ne smin pisat šta sve znan o tome, samo ti mogu pričat u 4 oka.

Znan u Kninu i Hrvate i Srbe, od prije rata, i znan da mi ne lažu, vele, nikad nije bila ovakva nezaposlenost , šta oni pamte... Totalno beznađe i bezperpektivnost.

Tako je bilo i prije rata. Sve si, ka i većina Hrvata, naglo zaboravija ! Knin je pripada VPO Split, i bija je tzv. neuvjetni garnizon. Tamo se išlo pod moraš, ili po kazni, ili si bija osuđen, ili alkos, ili kockar, ili nisi htio napredovati. Uz tu "kažnjeničku bojnu" išle su i kurbe, svoj uz svoga, tako da je to bio i ostao jedan od 4 neuvjetna garnizona u VPO Split.

Sjećam se, kad bi doša sa klupskin kombijem po radio furdu, a i ispravne primopredajnike. Nekad bi me poslalo u Potkonje, nekad u Golubić. Prvo šta bi me stariji vodnik prve klase u Potkonju pita : Jesi brajo donio rakije ? Ako jesi, on ti otključa skladište, sam biraj, sam krcaj, samo ništa ne pitaj, dok on cevči lozovaču. Nije puno različito bilo ni u Golubiću.

HDZ i KC su bili uprli dovest šta više Hrvata iz BiH , sad in se to vraća kao bumerang, sada djeca tih Hrvata bezglavo bježe u Njemačku i okolne zemlje. Na misi nema svita. Ja bio.

Pametnom dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jul 13, 2017 6:58 pm

Bit će puna crkva Sv.Ante sad 05.08.A nakon toga opet pustoš sa praznim obečanjima.
Sve ovo šta si napisa 80 posto san zna.
I za kurbe i za garnizon i vojsku.
Nije samo Vukovar i Knin u bedu.Cila RH je u bedu!
Pa vidiš da se sve prodaje,afitaje,daje u koncesiju.Vidiš da nema novaca za zdravstvo, za mirovine ...nema novaca.Ima za udruge pete kolone ali oni se dotiraju ti znaš odakle.Nema radnih mista,mladost odlazi vanka,kćer ti je bez posla sa faksom.BEZPERSPEKTIVNOST je zavladala i bit će sve to gore.Upravo je to ono što ja mojoj "pametnoj"hanumi trubim jako dugo i onda ona kuta da uvik nešto ronzam i trabunjam.
Koki ja neznam jesi li ti(pretpostavljam da jesi)osvjestija u glavi da nam nema spasa?Mi tonemo kako si sam zna reć ka Titanic,polako ali sigurno na dno mora dok kvartet lagano svira.Onaj tko smatra da se to sve slučajno dogodilo,treba liječničku pomoć u podrumu KBC-a.
Gaće smo davno skinuli i sad nas može bilo koja šuša za siću naguzit.Slobodno reci da san poludija.Ali slijed događaja će s vrimenom pokazat da san skroz zdrav.Sad smo imali priliku vidit ovo sa Savudrijskom valom.Kad tad će doć do mosta i ona dva škoja i izlaz BiH na more.
Onda imamo Prevlaku,navodno i nešto sa Mađarima,sa Srbijom na Dunavu onu Šarengradsku adu koju Srbija još uvik drži pod okupacijom.Naši ljudi ne mogu do svojih posjeda preko.Zatim ta granica na samom Dunavu.Tu još nema dogovora.Srbija očito ne želi vratiti adu i još neke otočiće koji su bili u sastavu SR Hrvatske.Oni također inzistiraju da granica ide sredinom Dunava.Ni to nije bilo tako u Jugi.
SUMA SUMARUM.Svi grickaju našu Domovinu,kradu naši,zna se tko,ovi strani oće otet,ratna odšteta od strane Srbije se i ne spominje a nije mala.
I onda kad naša Predsjednica da izjavu da je napokon u malom vuku KONAČNO našla sugovornika ,meni se diže kosa na glavi,tlak na 800 a žile samo ća ne izlete!! PA JEL TO NORMALNO? A svi znamo da je četnik! I cila ta četnička njihova vlada.I s njima se može surađivat?I sa Pupovcem koji i u snu mrzi Hrvate i Hrvatsku.Da je on neki tamo anonimus kojega niko ne ferma 2 posto rekli bi ko jebe budalu.Ali on je u Saboru,bio je i član Vlade RH i sad je šef SDSS-a umisto aboliranog Stanimirovića.Ima novinu Novosti u kojima javno piše sve negativno i protiv našeg naroda i Domovine.Koliko bi u Izraelu tako moga lajat? Priča o nekim ustašama u RH?Di su te Ustaše?Di ih je on vidija?Neka kaže da ih idemo i mi vidit? Pa se s punim pravom pitam živim li u Srbiji,RS-oj ili u nekoj jebenoj tvorevini bez reda i zakona?! Misli li itko stat na kraj tom srpskom "etnobiznismenu?Tko ga štiti?

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jul 13, 2017 7:51 pm

Puno si ti toga napisa, ne bi bija dosta ni osrednji esej, s moje strane. Samo ću ti osvijetliti jednu stvar. Osin Jože Manolića, doktur se najbolje slaga sa Pupovcen. Zašto ? Zato jer je bija pragmatični političar, balansira je sa onin što mu je ostalo. Zna je da ne može trećinu pobit, trećinu potirat, a trećinu držat u nekakvom građanskom posluhu, kakav mu je bija podmetnut originalni projekt.

On je, manirom državnika, da njima garantirani broj zastupnika u Saboru, i zna je da su državotvorniji od HDZ-ovaca koji su priokrenuli kapute SDP-a !
Na koncu konca, uzmi rezultate referenduma za neovisnu Hrvatsku. 98 % stanovnika je glasalo ZA. Tada je u SR Hrvatskoj živjelo 12 % Srba. Znači, 10 % Srba je glasalo ZA ! I to je dvojbeno, jer masu UDBA-ša , Hrvata i ostalih ne-Srba je glasalo protiv hrvatske neovisnosti ! Znači, možda i 11 % , odnosno 90 % Srba je glasalo ZA HR neovisnost !

E, zašto je došlo do insceniranog atentata u Benkovcu, plinskih pištoljen, kojin ni komarca ne moreš ubit, to ti mogu pričat samo u 4 oka.
Zašto je dokturu Jovan Rašković doša ka kec na desetku, i to samo u 4 oka. Da sažmem, ono šaka jada, militantnih Srba, potpomognutih uvezenim četnicima, i ostrašćenim nacionalistima iz JNA je naturila ostalim SVOJIM sunarodnjacima balvan revoluciju, a poslin i sve ostalo...

Nisu Srbe potirali sa stoljetnih ognjišta Hrvati, nego vlastiti, militanti i secesionisti.
Osobno poznam dvije obitelji autohtonih Srba gdje je čovjek dobio metak u čelo jer nije htio ići na straže, za RSK.
Priča nije crno bijela, i nadilazi lagano štivo ijednog foruma, pa i ovog. To su duboke ljudske tragedije, rane koje neće nikada zacijeliti.

Iden vidit jel' se koji đetić digo, ipak, blagdan im je.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 14, 2017 7:38 am

Otvoriš paštetu Pupi izleti iz nje! Eno sinoć ga zvali ili se prije sam pozva u Otvoreno.Emisija o Blaženom kardinalu Stepincu.
Bija je do njega i oni historiograf, komunjara Klasić.Rođen u Sisku 1972.Sve ti je odma jasno. ;)
I sad da skratim..on pri kraju govori da je Stepinac moga više napravit u ratno doba nego što je :?: :!:
Nećak od Blaženog ga je upita jeli zna o kojem vremenu govori? Tako su ti titoisti sudili "neprijateljima države".MALO SI UČINIJA.Onda moš mislit kako su prošli ovi koji po njima nisu NIŠTA učinili.Dobro mu je gđa Starešina rekla da govori kao mali Jakov Blažević.Lipo ga je oparila.Vidilo se. I sad se kao postavlja pitanje hoće li ga Crkva proglasit Svetim :?: :roll: Ja mislim da će jakova i titu proglasit laicima. :lol: :lol: Ako nisi gleda moš uvik pogledat na internetu.Odgleda san je ali s mukom. :)

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 14, 2017 9:30 am

Reka san ti, u prethodnon postu, ali nisi svatija, bez uvrede. Nije dokturu on bio mio kao osoba, nego kao politički partner, kojega je pročita, i manipulira sa njime, a ovaj je ima iluziju da je slobodan, i nesputan u političkom radu. Takav bi svakome odgovara, a i je, od Sanadera, koji je već isprid vrata vika : Hristos se rodi, kad je iša na primanje u SNV.
Ponašanje Sanadera, Milanovića, Kosorice, i Plenkovića, samo potvrđuje moju tvrdnju o dokturovu mudrom i korisnom ponašanju, kao pragmatičan političar.

Danas je Dan pada Bastilje, francuski nacionalni praznik. Ljudi feštaju, neka.
I mi ćemo feštat, kad padne naša Bastilja, u Dalmatinskoj 12. Doće i taj dan, ne beri brigu...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 14, 2017 9:38 am

Hebe mi se sa Bastilju.Eno in Trump i Melania pa neka s njima feštaju.Imaju i štao.A boli me briga i za D-12.Lugar u "Kapelskim kresovima"je uvik govorija:"Boli me briga." Tako i mene.

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 16, 2017 8:24 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zast ... 82907.aspx

Na žalost sam ja (opet) bio u pravu, svi koncesionari su dobili mig "odozgo" da mogu radit što hoće, od Kašjuna do ove plaže Banje, gdje sam se stoput okupao. Sramota !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 16, 2017 10:27 am

Ovo je tek početak.Ove lipe plaže će bit samo za bogate a za nas one tamo,divlje na sike di moraš u čizmama ulazit u more.Te neće dirat jer mu bogata klijentela tamo neće ni prismrdit.A Zlatni rat ? :roll:
Ali tako je narod tija,navodno.Ja ovima ni onima,plavim i crvenim nisam da glas.Mada san duboko uvjeren da je sve namišteno ka i sa ovim koncesijama.Ako ne proglasimo isključivi Gospodarski pojas i to vrlo skoro mi smo gotovi.Ali ZANAVIJEK !! :cry: Neka ovo svi dobro zapamte!

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 16, 2017 6:25 pm

Naši sugrađani nemaju osnovnih uvjeta za život i rješavanje toga nam je prioritet, napisao je Jelić,

To kaže novi gradonačelnik Knina. To priča i Koki, godinama, i ukazuje na činjenicu da je velik broj stanovnika GLADAN. Zaposlenje je misaona imenica.
Svi će se sjatit 4. i 5. kolovoza tamo, većina na putni nalog, a onda opet tavorenje, do slijedeće obljetnice Oluje...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 16, 2017 6:53 pm

A-DE-ZE ZNA ,ZNA,ZNA.. :lol:

9A6R
2750
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK