Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Mon Oct 24, 2016 1:48 pm

Korištenje starih pozivnih oznaka je protivno propisima i biti će sankcionirano brisanjem korisničkih računa.

Odavno nisu bile Šicerovske metode, daje se na znanje...
Vjerni sljedbenici, represija.

A ono sve što traže od članova , pod prijetnjom sile, sankcija, i isključivanja, imaju u svojoj evidenciji.
Ukralo evidenciju ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9A6TT » Mon Oct 24, 2016 8:59 pm

Ha ha ha.
Ovo sam tek sad vidio a vidim da se odnosi na mene. Iako sam potpisao post s novom oznakom.
Pitam se pitam ko to mene vise ne voli. :D
9A6TT

Postby 9a2jg » Tue Oct 25, 2016 7:18 am

Dobar ti dan, i dobro došao.
Ne vjerujem da su vlastodršci mislili baš na tebe. Njima dan počme čitanjem OVOG foruma, pa su, valjda, neki dan čitali, opetovano, moj post na temu kaosa u 9A callbook-u, gdje ima masu starih oznaka, i umrlih ljudi, ali nema nepoćudnih "elemenata" , koji su dva, pa i tri puta slali svoje pismene privole da im se objave podaci.

Ovaj njihov najnoviji hitlerovski "biser" je samo jedan u niski, koja ih resi zadnjih 9 godina "vladanja".

Oni se ljudima groze represijom, a HRS je dodijelio ljudima nove pozivne oznake, i ima sve te "tražene" podatke ! Svašta ! U najmanju ruku šlamperaj, da ne napišem koju težu (i adekvatniju) riječ.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9A6TT » Tue Oct 25, 2016 7:57 am

Dobar dan.
Hvala.

Ma ni oni sami neznaju ko ima koju pozivnu. Ja kad sam trazio dvoslovnu ponudili mi 1TT i 1II i jedna i druga zauzeta a oni u tom svom neredu i neradu ne mogu ni viditi.
9A6TT

Postby 9a2jg » Tue Oct 25, 2016 10:49 am

Možemo mi ući u 21. vijek, po kalendaru, ali Balkanac se uvijek drži "štapa i kanapa" ! Evo ti najbolji primjer. Na predzadnjoj skupštini, pred zasjedanje, ja (po ne znam koji put) prigovorih Ljilji, što, kad mi šalju potvrdu o pozivnoj oznaci ne šalju i za moj SWL znak, koji je, ulaskom u neovisnu RH, samo preveden. Ona će ti meni, ne beri brigu, imam te ja u svojoj bilježnici, a , ako ti je toliko stalo, donijet ću ti potvrdu i za to.
Pođe gore na drugi kat, ispiše, i donese.

Sve zajebancije , raznoraznih pametnjakovića, kako je hard disk HRS-a u Ljiljinoj bilježnici, su pale u vodu, to je surova, balkanska, stvarnost.

Meni osobno, je prirastao srcu moj SWL znak, jer sam i s njime postigao značajne rezultate, i ponosim se njime.

Kao što je Reni, prije neki dan napisao, da je on Hrvatskoj donio prva dva svjetska mjesta u natjecanjima, tako sam i ja, prvi, 1970.g. donio Hrvatskoj i Jugoslaviji jedno prvo mjesto u SWL kategoriji .

Ovo pišem, ne da se hvalim, nego da se ne zaboravi, jer dok je osoba živa, ona ima pravo koristiti sve svoje dobijene pozivne znakove.

Što HRS-ovi službenici rade to je van pameti, ali, to je za neki drugi topic.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 25, 2016 4:30 pm

http://www.hamradio.hr/index.php?option ... n#msg68087

Ja sam se prenerazio. Sada, nakon njihovog resetiranja nova pozivna oznaka je Ivan ? Oli smo na CB-u ?

Jednom riječju, sramota.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 25, 2016 8:07 pm

Ispravili su. Bar neka korist što redovno čitaju ovaj forum.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 26, 2016 6:36 pm

Danas smo, na HTV-u, vidjeli dio momčadi što nam smišlja ujdurmu zvanu OiV, a u svezi najma i održavanja D-star opreme. Ko fol slučajno, baš je bilo iz Dubrovnika ! Nema slučajnosti na Balkanu !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 27, 2016 12:22 pm

Mislim da bi bilo kulturno od strane HRS-a upoznati članove a i vlasnike pojedine opreme na navedenim objektima o kojim se objektima radi i o kojoj opremi te na kraju što ostaje a što se skida, kako se to i navodi u zapisniku.

Bilo bi još kulturnije iznijeti koja će se svota izdvojiti za 5 godišnji ugovor za korištenje lokacija ali i održavanje opreme od strane OiV. Povrh svega, iz kojih će se izvora osigurati navedeni iznosi ?

Neću ulaziti u stručnost onih koji su donijeli odluku (baš sada, nakon 8 ili 9 godina što su kupljena prva dva D-star repetitora) da se napokon napravi ono što se trebalo napraviti prije istih 8 godina, ali i "mali Ivica" ili "Robi K." znaju da je 9 godina veliki vremenski period, i po logici stvari, tehnologija ide naprijed a ta tehnologija je već zastarjela, skupa, neadekvatna. Ja uopće ne razumijem tko će danas tu opremu koristiti ? Gospodo, kad idući put pohodite sajmove tima Friedrichfaen i Pordenone, naravno na trošak HRS-a onda nemojte dijeliti letke Hrvatske turističke zajednice nego se malo tehnički prosvjetlite i pogledajte što trenutna tehnologija nudi na tržištu. D-star je pase i jedino što bi bilo pametno je prodati te repetitore (da budemo iskreni - uvaliti ih nekome). Ako malo bolje razmislim, pa ni paket mreža bazirana na megabitnim Matjaževim linkovima nam nije trajala 9 godina da bi je onako odbacili kao zastarjelu (i ja među njima) a sad želimo zadržati i financirati nešto što je par puta gore od paketa kojeg smo imali. Sa financijske strane, to je loš potez. Ja ne znam uopće tko je taj gospodin zvučnog imena koji je to specificirao, manje bitno njegovo ime, više bitno poznavanje materije. osim onih 6 ručnih D-star uređaja u Savezu, koliko ima uopće d-star uređaja u hrvarskoj, je li se navedeni gospodin to zapitao? Ako nije on, mogli ste se vi u Savezu to zapitati.

A kako izgleda D-star instalacija (jedina koja je radila od 2008) instalirana od 9A5TD i mene možete vidjeti sa slike u prilogu. Ova slika ocrtava i stanje u HRS-u. Oprema skinuta, bez da je članstvo i korisnici upoznato sa time. Slikano prije mjesec dana.

Adam i Ivo su svijetle točke, ali teško da će njih dvojica sami pokrenuti kritičnu masu, polutrijeznih, zastupnika. Za to je potrebno puno više energije, lobiranja, i prosvjećivanja.

Igrači iz sjene lobiraju cijelo ljeto, i sada nastoje progurati još jednu, u nizu suludih, odluka, a na štetu radioamaterizma u Hrvatskoj.
D-star tehnologija je pase , citiram Adama, i upitno je ko je uopće spreman i tehnički opremljen koristiti je u Hrvatskoj.
Morti mi gradimo zastarjeli sustav za nekog drugog ?
Ili je u pitanju obično isisavanje sredstava, na što smo, već 13 godina , navikli ?

Duboko se nadam da će zastupnici pročitati što pišu razumni znalci, koji su neostrašćeni, i neovisni o HRS-ovoj crkavici. Odluka bi trebala biti jednoglasna - protiv.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 27, 2016 6:33 pm

A nekome je bilo u korist da se uzme ICOM uređaje koji su najskuplji i guraju taj D-STAR.Osobno poznam 2(dva)naša operatora koji imaju taj uređaj.Jedan eno već duže oglašava svoj da ga prodaje,jučer gledan još ga nije uspija utopit. ;) :roll:
PAMETNOM DOSTA :!:

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK