Dok si živ evo i drugi će nešto saznat.A da počmeš pisat knjige?Da ostane pisani trag u koricama.Ili u Pdf-u...ha ha
Slušaj, imam dva hard diska sa neredigiranim tekstovima, o događajima, od 1978' , do danas.
Od svih koji smo radili na Zvjezdanom selu, već je umrlo 5 osoba, svaki dan nas je sve manje, ali ostavit ću svoja sjećanja zapisana, dal' će to biti knjiga, ne znam, ne želim se igrati pisca, a ni tema nije toliko pretenciozna ni interesantna, iz prostog razloga što danas samo spominjanje dobrovoljnog rada, udarništva, i zalaganje za zajedničku (ne društvenu) imovinu, izaziva otvorene podsmjehe !
Niko ne želi od sebe pravit ridikula, na pravdi Boga velikoga, a zna da nije ridikul !
Prvi san ( ne falin se) u državi prozva ridikulozni tečaj od 5 dana besmislicom, sijede glave u D-12, i oni što imaju od tog direktne koristi, od druga Laureata, voditelja ZS-a i tajnice ZTK, su to svjesno ignorirali, a zastupnici bez pameti automatski dizali ruke na skupštini HRS-a ! Jer, da su imali zrno pameti, ne bi odobravali izvršeni program, ni sredstva za novi Obrovac, iduće fiskalne godine !
Ovako, lako je tuć tuđin kurcen po drači, izvadi brajo svoga na megdan s dračom, pa udri, da te vidimo !
Niko od tih likova nije izvadija ni kune, samo su se naplatili za držanje nastave i putne troškove, uredno, po PS-u !
Moran te ispravit, nije meni i mojoj generaciji bija tečaj 5, nego sedan miseci, tri puta tjedno po tri školske ure, subotom se zapisat unaprid za tuć par uri na zujalicu, na vrj Pjace, Ispod ure !
U nediju, ne ić na misu, nego ukrest ključ od PPS-a, kraj kina Tesla, i radit na 3,5 i 7 CW, na tuđe ime ! Pitaj Markišu, zvanog Beton, ako meni ne viruješ.
I onda je to isto ka i pet dana, zajedno s tečajen za neplivače, posjetom Radmanovin mlinicama, i Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika !
Dobro da in nisu metnili i tečaj kroja i šivanja u tih pet-šest dana !
I sve to, već osan godina, oktroirana vrhuška servira hrvatskoj javnosti kao , citiram, "izvrstan vid upražnjavanja potreba mladeži u Tehničkoj kulturi" !
Ko koga ovdje zajebava ? Ja znam, par ljudi, cijelu naciju, troše nemilice državne i naše novce, i , samo na papiru, štancaju operatore ! Baš kao i u Supetru, Gomilici, i bilo kojem uzdaničkom klubu, rezultat je poražavajući, koliko je omladine ostalo, odnosno, pravilno rečeno, nije niko ni osta.
I ama baš niko, u ovoj napaćenoj i pokradenoj zemlji, da stavi prst na čelo, zbroji dva i dva, opali šakon po stolu, i reče : Dosta !
E, ali za to triba imat nekoliko stvari. Muda, glavu bez putra, i ruke nešporkane pekmezom !
Ecce homo !
P.S. Samo me nemoj pitat kad je zadnji put rađeno iz objekta na Vidovoj gori, koji su financirale SVE bračke općine, grad Supetar, i SVE turističke zajednice otoka .
P.S.2. Nemoj me pitat ni di su uređaji, zna se, u predsjednika doma, šta će u klubu, mladeži nema, a prostorije su iznad Automat kluba, moga bi ih koji kockar, u trenutku duševnog rastrojstva, lambrit, i prodat !