Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Mon Jan 16, 2017 6:21 pm

Više od dva mjeseca im treba za primjeniti excel ! To penzići nauče u 15 dana kompjuterskog tečaja po hrvatskim gradovima, mjesnim zajednicama, kotarevima, čitaonicama, i domovima kulture .
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Mon Jan 16, 2017 6:35 pm

Trebaq opravdati svaku lipu.
9a3z

Postby 9a2jg » Wed Jan 18, 2017 8:15 am

Kako Koki i dalje vrijeđa sve, uključujući članove HRS-a, članove AKL-a, i piše svoje ludosti a na taj način koji radi štetu radioamaterskom pokretu u HR, kako je isto napravio AKL-u, a daje sve od sebe da isto napravi za bilo koju aktivnost HRS-a, molim kolege koji znaju aktivnu Kokijevu e-mail adresu da mi je pošalju da mu mogu poslati potpisanu odluku na skupu 12 članova AKL-a o njegovom statusu u klubu.

Od svega se u životu možeš obranit, ali od ljudske zlobe, zavisti, podmetanja i ludosti, ne možeš.
Vrli Žeki, aka 4NA, je upra da , urbi et orbi, obrazloži RA puku u Hrvata kako ja osobno pišem ludosti, vrijeđam, i ko zna šta još ne...
Kako ja, godinama, pišući o negativnim pojavama, neizostavno taknem i njega, zbog njegovih osobnih učešća u tome, on se našao postati virtualni vođa skupine, koja je nekada bila dio radio kluba Split. Ne čudi me, jer ja pišem o neslanju QSL-ki, otimanju klupske imovine, nebrigu za imovinu kluba...

Kada su nas fizički izbacivali iz klupskih prostora, osim mene i predsjednika kluba, su došli, nepozvani, on i Tom Dugeč, jedan desetljeće, drugi tri, bez plaćanja članarine klubu, iz kojeg su potekli. Zašto, to samo oni znaju, a neke, od mogućih razloga, sam i javno obrazložio.

Gledam fotke, koje je na HRS forumu, objavio narečeni Žeki, vidim sve ljude, koji su nekada bili u 1AKL, a koji su prestati plaćati članarinu, kako koji, većinom u periodu između 1995. i 2000. Od 2001.g. , kad sam se vratio sa službe u Zagrebu, osobno sam molio neke od njih (sa slika), a puno više one koji nisu na njima, da barem plate članarinu, pomognu klubu, održe ga na životu, to je, u pravilu, bio razgovor gluhog i nijemih.
Predsjednik kluba, i ja, nismo htjeli eutanazirati klub, nego smo sami podmetnuli leđa, sami (iz svojih džepova) nadomirivali nedostajala sredstva za nahraniti gladnu hidru u Zagrebu, koja ne haje za činjenicu da je klub zadnja ikakva društvena sredstva dobio 1999.g. I neki dan smo dogovorili neke poteze u tom smislu.
Uspjeli smo, tih zadnjih 16 godina, održati klub živim, zadržati posebni znak 9A2A (hvala Marku 8A), od istih onih koji su ga htjeli prisvojiti.
QSL karte smo tiskali i plaćali ja i predsjednik, iz svoga džepa, u nekoliko navrata.
Osvojili smo, zajedno sa trećim, Zlatkom, 3NU, osvojiti desetak diploma i plaketa, u raznim natjecanjima i projektima.
Aktivno smo učestvovali u prijedlozima za izmjene i dopune svih normativnih akata HRS-a, te u radu HRS-a, sukladno Poslovnicima.

Sve to nije dostatno nekim, sad već bivšim članovima AKL-a, operatorima koji su se "prebacili" u drugi gradski klub, neki su sa sobom odnijeli i uređaje i opremu radio kluba Split, i upravo ti , na čelu s narečenim Žekijem, su najglasniji, jer , znam, i razumijem, istina boli.
Pusti primopredajnici, lineari, prijemnici, oprema su zaista uteg onih koji su to odnijeli kući, ja to razumijem.
Godinama molim predsjednika kluba da nadležnom DO podnesemo kaznenu prijavu protiv svih takvih. On, kao predobar čovjek u duši, se još dvoumi.

Bogu hvala, u nas u Hrvatskoj, još uvijek vlada vladavina prava. Ovakvi, kao narečeni Žeki, bi htjeli glumiti neke osobe , koje to nisu. Daleko im lijepa kuća.

U međuvremenu, ja ću još odgovarati na QSL-ke za veze gdje je narečeni Žeki radio za klub. Jer, meni je stalo za image kluba, za razliku od njega, i njemu sličnih.

Ima još, prikoviše, ali i ovoliko je za pametne dosta.......
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 18, 2017 8:33 am

A di je KENWOOD TL-922 :?: :roll:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 18, 2017 8:55 am

Pazi, kad kriminalac mene proziva, ne znan šta bi triba, je li plakat, ili se smijat. U zadnjih 16 godina san se stalno svađa sa ženon (koja je, BTW, pametnija od mene!), jer sam od kućnog budžeta stalno trošio za klub, i još uvik trošin...
Usporedbe radi, pored mene je na zadnjoj izbornoj skupštini sidija čovik, stariji od mene, znamo se pola vika, koji mi je reka, dreto šćeto, da ne bi bija ni doša na skupštinu da mu klub nije platija putne troškove !
Niko meni nije kriv šta živin na otoku, pa su moji troškovi još i veći, i moran doć dan prije, i vratit se dan poslin... Bitno je kako stariji od mene, i pametniji, rezoniraju...

Najjača mu je baza "članovi AKL-a", a niko od njih nije platija članarinu, godinama, i desetljećima, niti ih je briga za sudbinu kluba. No, karta sve trpi, ferata vozi, pizda rodi, i vojska obuče...

Drago mi je da je počeja javno, ko se mača laća, od mača i pogiba...

P.S. Reni, šta ja iman dokumentirano, 7 KV primopredajnika, dva UKV, dva lineara, prijemnici, laboratorijska i mjerna oprema, match box-i, elektronci, vokci, alati.... Pomalo...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 18, 2017 9:24 am

Ako će on toj opremi uć u trag i vratiti je u klub onda OK.Jer uređaja nema a s čim onda misle radit?
Ja se sićam TS-440 i TL-922,upravljačka kutija od HAM 4 rotatora,KLM KT-34 beam,SRH vertikalka.I jedan veliki home made KV linear koji nije bio završen.
On je nabroja ove znakove i ljude ali nešto se ne sićam da san sve ove godine čuja da rade po bandovima.A dosta san aktivan,bez ikakvog prekida osim tijekom DR-a.ali u to vrime je malo ko radija osim iz krajeva koji nisu bili zahvaćeni ratom.
Čak i Zlatka 9A3NU ne čujem.Daklen,da skratim prije bi ja sa vlastitom opremom kojom raspolažem moga osnovat RK nego u AKL u ovom trenutku.Prostorije su izgubljene a oprema isparila.Sve je kristalno jasno,nažalost.
Baš me zanima na koji način će podići aktivnost kluba.Ako ostane na pivi,vinu i mezi od toga nema ništa.
Volija bi da bude nešto ali osobno sam skeptičan,glede i unatoč.Realist sam, nisam utopist.SRI. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 18, 2017 9:40 am

Reni, opameti se, pogledaj činjenice. Svi nabrojani ljudi su NEKADA bili članovi mog matičnog radio kluba, izračunao sam na brzinu, od nabrojenih, većina ih je prestala plaćat članarinu prije dvadesetak godina. Određen broj je otiša u RK Marjan, neki svojom voljom, a neki "potaknuti" od strane bivših kolega, no, ja im to ni u snu ne spočitavam, to je njihovo pravo. Ja, naprotiv, prozivam samo one koji su nosili (i odnijeli) iz kluba, a sada bi glumili lažnu brigu za (odavno) bivši klub.

A to šta se ljudi druže, to je dobro, pohvalno čak, u ovo doba kad niko s nikin ne govori... Pričao sam s jednim od sudionika, znam sve, pročitana, i već viđena, štorija...

P.S. Ma kako se niko od njih nije naša nazvat i platit članarinu ... ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 18, 2017 10:54 am

Tvoja najveća mana je što postavljaš nezgodna pitanja.Ko je vidija plaćat neku članarinu :?: ;)
I tiskati pa slati QSL kartice.To je prevladano Koki.Živimo u informatičkom dobu već dugo i nije IN potvrđivati veze tamo nekim kartonima,komadima papira. :D
Što misliš ko od ove nazočne gospode na AKL "domjenku" ima doma QSL karticu? 4NA je nema,to znamo.A ako je slučajno ima onda bi me jako puno došla ka i Adamova onomad.BTW,nju nikad nisan vidija.Anci na monitoru.
Takovi i sl.se mogu nazivati RA konstruktorima i sl. ali ne i RA operatorima.RA op.je dužan imati QSL karticu i potvrditi vezu kolegi.U protivnom je manje od CB-aša.Najjači su mi oni koji mi kažu da njih te kartice ne zanimaju,zanemarujući činjenicu da onoga korespodenta s kojim su ostvarili vezu možda i zanima??Za takove nije za radit veze.Bolje da se uvate drugog posla.
Iman ja jednoga koji radi par veza dnevno,više od mene,ma je ritko ko dobija potvrdu.
Da ga nisan prin par godin teškom mukom nagovorija da tiska 3000 karat,dad danas je nebi ima.I sad nagovaram neke kolege da tiskaju 1000 full color za 180kn.Takve ja radim godinama.Plastificirane! Pa ako RA ne može svako toliko godin dati tiskati kartice za to malo pinez a ima doma puste uređaje onda je bolje da se ostavi ovog hobby-ja.Ja doma uvik imam 1000 karat pride.Nije mi se još dogodilo da san osta "na suvo".AMEN

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 18, 2017 11:08 am

Kad san , u prosincu 2001.g. doša definitivno sa službe u Zagrebu, nazad u Dalmaciju, ti si bija prva osoba koju san namjerno sreja, vidija, porazgovara, i popija čaj, na kantunu kraj tvoje kuće, na križanju Balkanske i Avnojeve... Sve ono šta san ti onda govorija je aktuelno i dan danas, samo još malo gore...

Doša san u klub, ukrali TV. Ja donija drugi, od svoje kuće, color, ekran 32, ukrali i njega, uvik isti...

Stvarno je ta članarina, i QSL-ke, prevaziđena..........

A što se tiče uređaja i opreme, mi smo već u komunizmu, svak uzme prema svojim potrebama...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 18, 2017 11:37 am

I onda će oni revitalizirat klub? :roll: Pitam se koje godine će počet? ;)

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK