QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Fri Jan 06, 2017 11:30 am

Eno opet piše Emir, što ne napiše da ne šalje QSL-ke in return, po istini... ? Ja sve uredno posla...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 06, 2017 8:22 pm

Koki,
Kako nemam drugog načina da ti odgovorim, evo, ovako ću, a ti to prebaci na tvoj Forum:
Dakle, nije točno da nisam prošao isti put kao ostali iz moje generacija:
- Nije točno da nisam prošao put kao SWL operator (YU-RS-335)
- Odrađivao sam desetke veza kako bi klub dobio sredstva iz SSNO
Ne znam što se to ti pitaš, pa pitaš, pa slobodno objavi to što ti znaš a drugi ne znaju.
Negdje prije par mjeseci jedna osoba koju dosta uvažavaš, zamolila me da ti pošaljem QSL-ke za veze koje ti ja, što bi ti rekao, dugujem. I taman kad sam počeo prelistavati dnevnike, pomislivši da nećeš više vrijeđati i pisati neistine, ti započeo po starom. Uz male prekide, evo to traje i do danas. Ljudskoj zlobi i svemiru nama granica, mada ovo drugo još nije dokazano.
73
9A6AA

Da ne bi iko, pa ni Emir, širio neistinu da ovdje ne pišem po činjenicama, objavljujem integralni tekst maila koji sam dobio večeras.

Dragi Emire, ja sam slijedeće retke već jednom pisao, ali, Fata je Fata, a dvaput je dvaput !

Idemo redom.

Položio si 3. klasu 29.6.1969.g. , br. diplome 2132, ovlaštenje za rad OrH-1932 od 19.9.1969.g.
Položio si 2. klasu 25.10.1970.g. , br. diplome 2575 , ovlaštenje za rad OrH 2346 od 4.12.1970.g.

Za one mlađe, koji to ne mogu znati, u tim godinama je, ama baš svako, morao imati barem tri godine prakse sa 3. klasom da bi mogao pristupiti ispitu za 2. klasu.
Osim toga, predsjednici klubova su tjerali operatore 3. klase da se uhvate i SWL-iranja, i morao je svaki, osim dobijenog SWL znaka , imati SVOJ prijemnik, antenu, zemljovod, dnevnik, QSL-ku , i , najmanje, 100 potvrđenih zemalja, kao jedan od preduvjeta za polaganje 2. klase.
Svak onaj koji je tečno radio telegrafijom, bi dobio u klupski zadatak odraditi 120 veza, po neaktivnom članu, ispisati QSL-ke, poslati ih na biro u Beograd, s pratećim listom, za refundaciju klubu.

Bilo je još sitnijih "uvjeta" , ali su nevažni za ukupan kontekst priče.

Kako je razvidno, prvi uvjet nisi imao, a dozvolili su ti pristup polaganju. Kako i zašto, to ti i ja znamo, ostali mogu pretpostaviti.
Da li si imao , osim SWL znaka, sve ostalo, potrebito, i da li si imao potvrđenih 100 slušanih zemalja, zna samo dragi Bog, i ti, ali, mi koji smo to uredno obavili, imamo i odgovarajuće dokaze po zidovima svojih PPS-ova.
Tvrdnja da si odrađivao desetke veza, ne drži vodu, jer nisi se mogao sjetiti ni koliko veza po vojnom obvezniku je trebalo, i , sve veze je morao odraditi ISTI operator, znači, tropa, sjedni, minus 2.

Osim toga, kad me već vučeš za jezik, nisam te nikada ni čuo, ni odradio telegrafijom, a 52 godine sam na opsegu.

Znači, riješili smo tvoj mail. Ono što nije riješeno je povod za slanje tvog maila. Sigurno da tvoj osjećaj za pravdu i poštenje nije izazvao neki moj prijatelj, pa si se ti "sjetio" poslati sve zaostale QSL-ke in return.
Našao si se pogođen mojim istinitim pisanjem o vožnji niz rijeku, od šutnje na skupštini, do aplaudiranju onome koji određuje koliko će koji klub dobiti od kolača Grada Zagreba.

Mi smo zadnje društvene (državne, gradske) novce dobili 1999.g. , pa nema uvlačenja nikome za dobit neku crkavicu. Mi svoje račune plaćamo iz svog džepa.

Kad sve skupa zbrojiš, razvidno je da ti nemam biti na čemu zavidan.

Ja tebi nisam ništa dužan, ti meni jesi.
Od QSL-ki, do isprike.

Radujte se narodi.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 06, 2017 9:19 pm

On je bio i ostao moralno politički podoban pa je bilo toga i GRATIS,naravno.Kod takvih likova je to išlo po defaultu. :o
I red je.Ipak je on jedan profesor,jelte. ;)
Ali Mariju Bistricu mu ne mogu zaboraviti a ni oprostiti. :(

73,9A6R
9a6r

Postby 9a3z » Fri Jan 06, 2017 10:45 pm

Ja sada vise nista ne kuzim.
9a3z

Postby 9a2jg » Sat Jan 07, 2017 8:10 am

Skužit češ, pomalo...

Zna Reni šta ja pišen, a zna i ono šta nisan napisa...
Zna se ko je u prvon polugođu 91' sidija u Izdavačkom savetu časopisa Radioamater, a ko bio dio ekipe koja je dizala sustav Early warning.

Uostalom, baš Reni ZNA da je Emir presta slat QSL-ke onima koji mu ne begenišu, 2006.g. Njemu i Peri smo ja i Reni bili trn na HRS forumu, upravo zbog javne riječi.

Inače, profesor točno piše, ka i svaki profesor, da ljudskoj zlobi kraja nema, on je jedini koji je, kad su vladajući u HRS-u izveli svoju čuvenu farsu s "demokratskim" izborima 2009.g. u Kraljevici, uzeo moj životopis od aktuelne tajnice, i javno ga čerečio, nekoliko mjeseci. Toliko o osovini Emir-Pero.

Zar moram ponoviti njegovu nacionalnu sramotu zvanu QSL-a 9A22MINE, što je koštala 10 kuna ?

Usprkos svemu, cijeli se život vodim načelom : Pohvali dobro, pokudi loše, i nema osobe u 9A koja ga je javno više nahvalila za projekt 9AFF. Usprkos tome, on provodi svoju segregacionu QSL politiku, a i na opsegu, se odazove na moje pozive tek kad mu pola 9A i Europe kaže da ga ja zovem...
Čuje on, od prve, samo to je tipično ponašanje neodgojenog balkanskog mangupa i mufljuza.
Umro je Daki, koji je bio svjedokom većine tih Emirovih šarada, ali ostalo ih je još dosta koji mogu o tome svjedočiti, jer su čuli svojim ušima.

Da ne trošim više elektrone, pomozi sirotu , na svoju sramotu... , uvik bilo, i biti će.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 07, 2017 11:26 am

Ne neću ti više slati e-mailove.
Zašto nisi objavio integralni sadržaj zadnjeg. Taj sam e-mail poslao pod Bc na još par adresa, tako da ljudi sada vide da vadiš samo ono što ti paše)
Ne, nisi dobrao napisao za sredstva iz Grada. Opet si pogrešno informiran.
Pametnome dosta.
9A6AA

Dragi Emire, iz tvojih usta, u božje uši. Nadam se, ovaj put stvarno, da mi više nečeš pisati, iako, nisam siguran, jer me svaki put, ponovo, neugodno iznenadiš.
Ti si poslao jedan e-mail, na još par adresa ! Ja SVAKI odgovor pišem za urbi et orbi ! Neka čitatelji procjene, ko je Musa, a ko jarac.
Što se tiče sredstava iz grada Zagreba, čovjek mi je naveo imena dvojice, koji su mu rekli da ne talasa, jer mu klub inače neće dobiti ništa. Ta dvojica su među 5 navedenih.
Zaista, pametnima dosta.

A što se tiče QSL-iranja, trenutni obnašatelj predsjednika ZARS-a je Emil, možete si dati ruku što se tiče odgovora (dugačko zadnje a, množina) na poslane direkte.
Jedina je razlika šta se on smije kad ga pitan di su odgovori, a ti si bezobrazan, neodgojen, i lažljiv, ka i uvik.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 07, 2017 9:41 pm

Ni mene sa KW ne čuje kad je radio neke IOCE??
Pola EU mu govori da ga zovem,ja ga naravno čujem sa njegovih ev.50W ali on mene ne sa dobrim KW na 7 :?: :!: :x
Da mi je bija blizu ruke dobija bi pljuščinu samo takvu jer nisam ni mulac ni neuk operator.Isto to mi je zna radit i TOMISLAV DUGEČ 9A2AA.Tek toliko da stvari stavimo na svoje misto.I onda on sebe naziva DOAJENOM RA U RVATA :lol: Nek se pojebu tako da takih bude još više. :twisted:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 08, 2017 8:01 am

O svakome od njih, i njihovom ponašanju u radioamaterskom svijetu , bi se mogle knjige napisati, no ja se ne bavim njima, iman ja svojih, drugih, briga.

Ono što ne mogu da ne napišem, po n-ti put, da su 2AA i 5W rekorderi u 2016.g. po broju samospotiranja. Tom se bar ne kurči da odgaja mlade, Nikola ih puno lipo odgaja, za popizdit, a za eventualni uspjeh u nekom kontestu, po vlastitom "novinarskom" uratku (čitaj, samohvala, i samoreklamiranje) udarna dva operatora, od ukupno 5, uveze iz Mađarske ! Ljubiteljima Austro-Ugarske drago...

Da ponovin post iz prošle godine, ja u Supetru, ono cipa SES, dodijeljen Dubrovniku, iz Vetranićeve, meni iskrivilo šveru na S-metru. Biće mu neko prišapnija da bi tako doajeni tribali radit ? Sve za šaku dolora...

A 800 godina dominikanaca u Dubrovniku ne triba dostojno obilježit, koji su vodili i vode hrvatski narod, njima je bliži Ron Brown, ako ćemo se zajebavat.

O Emiru, i njegovoj radioaktivnosti ne triban trošit riči. Kako to da ja neman problem s nijednim RA 9A FF aktivatoron, nego samo s njin ? Lažen, iman, i sa 4NA, koji je sa Tomon aktivira područja u delti Neretve, ali, on je izgubljen slučaj, on nije nikome sla, a za njegove veze sa Palagruže, iz 96' , ja još uvik odgovaran na QSL-ke koje stižu iz ciloga svita.

Sve je to zna pokojni Daki, zato mu je uvik bilo neugodno kad bi se sreli, ja bi mu reka šta ga ide, u stilu "s kim si takav si" , no on mi moje iskrene riči nikad nije uzeja za zlo. Potvrdu mog ponašanja sam dobio na Badnjak, kad me je zvala njegova supruga, i u dužem razgovoru mi zahvalila za moj korektan odnos prema njemu. Sjećam se, ka danas, kad me napala isprid NCTK u Kraljevici, da šta jon napadan muža, da je on bolestan čovik itd. S godinama je shvatila da mu nisam neprijatelj, nego prijatelj, i to istinski. BTW, QSL-ke za sve veze koje nije radio , u kompaniji s Emirom, sam uredno dobio, kako iz Hrvatske, tako i iz Njemačke .

A Emir, on laže, i ne sustaje, najjača mu je ona baza da je "baš počeja prelistavat dnevnike, da mi odgovori", moš mislit. A ja, naučen tako, san mu i za lanjske veze poslao prvi, ka i uvik. Od njega ništa, ka i zadnjih 11 godina. Uvrstija se, ka doživotni predsjednik, u istu liniju sa doživotnim predsjednicima radioklubova u Supetru, Gomilici, Pazinu, Zagrebu, koji redovito NE šalju.

Drugu Rolandu san isto posla QSL-ku za vezu u 9ACW natjecanju 2016. Onu, od pri rata, za vezu s Kinom, nisan.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 13, 2017 11:35 am

Držin u ruci QSL-ku 9A0IARU. Na njoj piše , citiram, QSL verified by 9A6AA. Niti san je od njega dobija, niti će mi on šta, u životu, verificirat ! Dalo vuku, da janjce čuva, jak mi je QSL manager !
To je bilo u travnju, 2005.g. na Murteru, poveja ga Pero, da da svoju podršku Hansu, a protiv dr-a Hrane.

Lani smo radili dvi veze, ja uredno posla, ka i cili život, od njega ništa, ka i uvik.
Vjerodostojan predsjednik jednog radio kluba, moš mislit !
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 13, 2017 2:04 pm

Kad je reka da je profesor skoro san se polomija od smija. :lol:
Profesor od pizdarija.. ;)
Može zahvalit Marku i još nekima da je u dobroj (ne)zasluženoj mirovini.
I neka više prestane srat kvake. :x

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK