Koki,
Kako nemam drugog načina da ti odgovorim, evo, ovako ću, a ti to prebaci na tvoj Forum:
Dakle, nije točno da nisam prošao isti put kao ostali iz moje generacija:
- Nije točno da nisam prošao put kao SWL operator (YU-RS-335)
- Odrađivao sam desetke veza kako bi klub dobio sredstva iz SSNO
Ne znam što se to ti pitaš, pa pitaš, pa slobodno objavi to što ti znaš a drugi ne znaju.
Negdje prije par mjeseci jedna osoba koju dosta uvažavaš, zamolila me da ti pošaljem QSL-ke za veze koje ti ja, što bi ti rekao, dugujem. I taman kad sam počeo prelistavati dnevnike, pomislivši da nećeš više vrijeđati i pisati neistine, ti započeo po starom. Uz male prekide, evo to traje i do danas. Ljudskoj zlobi i svemiru nama granica, mada ovo drugo još nije dokazano.
73
9A6AA
Da ne bi iko, pa ni Emir, širio neistinu da ovdje ne pišem po činjenicama, objavljujem integralni tekst maila koji sam dobio večeras.
Dragi Emire, ja sam slijedeće retke već jednom pisao, ali, Fata je Fata, a dvaput je dvaput !
Idemo redom.
Položio si 3. klasu 29.6.1969.g. , br. diplome 2132, ovlaštenje za rad OrH-1932 od 19.9.1969.g.
Položio si 2. klasu 25.10.1970.g. , br. diplome 2575 , ovlaštenje za rad OrH 2346 od 4.12.1970.g.
Za one mlađe, koji to ne mogu znati, u tim godinama je, ama baš svako, morao imati barem tri godine prakse sa 3. klasom da bi mogao pristupiti ispitu za 2. klasu.
Osim toga, predsjednici klubova su tjerali operatore 3. klase da se uhvate i SWL-iranja, i morao je svaki, osim dobijenog SWL znaka , imati SVOJ prijemnik, antenu, zemljovod, dnevnik, QSL-ku , i , najmanje, 100 potvrđenih zemalja, kao jedan od preduvjeta za polaganje 2. klase.
Svak onaj koji je tečno radio telegrafijom, bi dobio u klupski zadatak odraditi 120 veza, po neaktivnom članu, ispisati QSL-ke, poslati ih na biro u Beograd, s pratećim listom, za refundaciju klubu.
Bilo je još sitnijih "uvjeta" , ali su nevažni za ukupan kontekst priče.
Kako je razvidno, prvi uvjet nisi imao, a dozvolili su ti pristup polaganju. Kako i zašto, to ti i ja znamo, ostali mogu pretpostaviti.
Da li si imao , osim SWL znaka, sve ostalo, potrebito, i da li si imao potvrđenih 100 slušanih zemalja, zna samo dragi Bog, i ti, ali, mi koji smo to uredno obavili, imamo i odgovarajuće dokaze po zidovima svojih PPS-ova.
Tvrdnja da si odrađivao desetke veza, ne drži vodu, jer nisi se mogao sjetiti ni koliko veza po vojnom obvezniku je trebalo, i , sve veze je morao odraditi ISTI operator, znači, tropa, sjedni, minus 2.
Osim toga, kad me već vučeš za jezik, nisam te nikada ni čuo, ni odradio telegrafijom, a 52 godine sam na opsegu.
Znači, riješili smo tvoj mail. Ono što nije riješeno je povod za slanje tvog maila. Sigurno da tvoj osjećaj za pravdu i poštenje nije izazvao neki moj prijatelj, pa si se ti "sjetio" poslati sve zaostale QSL-ke in return.
Našao si se pogođen mojim istinitim pisanjem o vožnji niz rijeku, od šutnje na skupštini, do aplaudiranju onome koji određuje koliko će koji klub dobiti od kolača Grada Zagreba.
Mi smo zadnje društvene (državne, gradske) novce dobili 1999.g. , pa nema uvlačenja nikome za dobit neku crkavicu. Mi svoje račune plaćamo iz svog džepa.
Kad sve skupa zbrojiš, razvidno je da ti nemam biti na čemu zavidan.
Ja tebi nisam ništa dužan, ti meni jesi.
Od QSL-ki, do isprike.
Radujte se narodi.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja