Brač, i Bračani, su nikad ispričana, i dovršena priča ; to je izvor priča, malo je reć za jedan život. Još kad potegnu lajavoga (mene) za jezik !
Oli si kad vidija QSL-ku od pokojnoga Tonija 2JC ? Ja nisan. Od pokojnoga predsjednika RK iz Pučišća ? Oli je pokojni 4LI ima kartu dokle ga mi , za obidon u mene doma, nismo izgadili ?
Oli nisu Miće i Ivo štampali QSL-ku, tobože klupsku, a na njoj tri znaka, mali klupski, njihova dva velika, i naravno, klub platija ! Moš zamislit omjer poslatih za klub i za sebe.
Oli nisu 3 bračka znaka CFN, RBW, i RTW uzeli više karata od MIS-a, nego cila Jugoslavija (osin Doajena), i slali ih , s svojin pečatima (a u isto vrime se rugali amaterima iz SSSR-a ! ) od 1978, do 1989, 11 godina ! Dobro je da Guinness nije sazna za to, bili bidu u libar, miljun posto !
Oli CFN-u i BW nije štampa karte Supetrus hoteli, i Partija, pa kad je dobija dva slova, onda je kemijskom prikrižija slovo R !
Oli Ivo nije štampa karte na Crotia, pa kad san ga ja izgadija javno, onda je štampa na Croatia, a šetemanu dan poslin je iša, i izmata one Crotia kod štampadura, ričima : A to češ ti ionako bacit, da bi mu ih ovi da, a on ih, mrtav-ladan, posla po cilome svitu !
Sve ove, inkriminirane , karte čuvan u posebnoj kuverti, to ti je u rangu one prve engleske poštanske marke, s kraljicon Viktorijon.
E, ali kad je Miće , jedan jedini put, tiska iz svoga žepa, e onda ti je to bila kvaliteta i debljina guzic papira. Takve san, u zadnjih 32 godine, dobija samo od 9A0QRP, 3DF, i pokojnoga Leona. Možda jedna i od 4OP, ali se ne mogu zaklet.
Reka je jedan moj prika iz Garde, nije siromašan u takujin, nego u dušu. Zato libar o Bračanima, i njihovoj škrtosti neće nikad biti dovršen.