Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sun Jan 11, 2015 4:05 pm

Postoji kategorija osoba koji misle da su iznad zakona zemlje koja ih hrani, u koju se kunu, i za koju su se borili. U današnjem Jutarnjem listu ima odličan članak o Bencu, invalidu iz Splita, koji svojim postupcima potvrđuje stav iz prethodne rečenice. Do sada je vlast bila popustljiva prema Glogoškom, i, normalno, on se bahati sve više, i više.
Aj da neko od nas razapne šator u Zagrebu, recimo ja, pred MORH-om, jer su mi dužni lijepe, za mene i velike, novce. Ne bi stigao ni zategnuti konope na bočnim stranama šatora, već bi bio u zatvoru, vojnom, ili civilnom , svejedno. A oni meni dužni. Za razliku od šatoraša iz Savske, kojima država nije dužna NIŠTA (za one koji imaju uredne sve papire).
Stječe se dojam da oni, osim političke komponente, koja je očita, i koju ne vidi samo onaj koji neće da je vidi, protestiraju unaprijed, baš kao i cigo što je unaprijed istuko cigića, kad ga je posla po vino, da ne razbije bocu.
Neke izjave Glogoškog, sa početka prosvjeda, to izravno potvrđuju !

Šta to znači , da bi narod Hrvatske trebao izaći masovno na ulice, protestirati, jer "pouzdano zna" da će mu u ovoj godini biti lošije ?

Čitam, kao i svi, razne portale, a i pišu mi ljudi, iz cijele Hrvatske, posebno iz Osijeka, pišu o nekretninama u vlasništvu Glogoškog, divljanju njegovih sinova autima, ja to sve uzimam s rezervom, sve mislim, živimo u pravnoj državi, ako je za nešto kriv, valjda će i odgovarat.

Bože mili da neko od nas napiše da će rušit legalne institucije vlasti ? Ne bi elektroni stigli, od tipkovnice do zaslona kompića, već bi bili u ćuzi.
To je dokaz da se nismo svi borili za bolju Hrvatsku. Svi smo jednaki, samo su neki jednakiji. Za one koji hoće vidjeti.
Dalmatinska poslovica kaže da, kad te nije volja ljubit, da i usta bole.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 12, 2015 3:05 am

I tako Hrvatska dobi prvu Predsjednicu Lijepe Naše!Štuk i pitura-bela figura.Sa naučenih 7 rečenica koje je stalno mantrala.Ali narod je odlučio!I to UTISNO ovaj put,nema šta ko reć.Čak se i drug Josipović nije puno žalostio,barem po viđenom preko TV-a.Biće i njemu pa kamen sa srca kad je ovu demontiranu DXCC preda drugome,HI.
A i bolje mu je.U ovih pet god.vidija je mukte ništo svita,nije se puno zamara,umorija,ispotija,sekira.Malo je skladao u slobodno vrijeme,primao glumce na Brijunima,gledao kazališne predstave od našega Radeta,posjećiva sajmove,prima delegacije,odlazija malo po svitu u đitu,malo šeici malo Ameri.Šta ga briga.Posal ima na faksu,osigurana plaća.Ko isus.
Ova je puno i previše toga obećala.Kad sutra bude odgledala snimku vidit će da je pritirala u pustim obećanjima.Ali ja joj želim svaku sriću da nam svima bude bolje kao što je i rekla.Pošteno.Isto je to reka i drug Josipović prije 5 god.ali nisu su zvijezde valjda poklopile sa Jupiterom.Zato je izosta drugi mandat. ;) JBG.
Vederemo cara Kolinda.Meni si među najlipšim predsjednicama u Svitu.Pozdrav i za gosp.Jakova.Tribalo je to sve izdržat.Svaka čast.
Idemo s Božjom pomoći naprid.Za jedinu nam Hrvatsku.Za pivu ćemo lako. :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 12, 2015 8:03 am

Sve je to Koki unaprid predvidija i napisa. Ivo se pokuša otrgnit SDP-ovih skuta pri kraju kampanje, ali mu nije uspilo, a birači su to protumačili kao da on ujeda ruku koja ga je 5 godina hranila i financirala kampanju, pa razložno rezonira, ako se otklanja od onog koji ga je instalira, u ključnom trenutku će pobić i od nas !
U količini glasova, "presudili " su glasovi u Mostaru, bez njega je 50:50 %. I tamo su "radili" autobusi, ka na svim dosadašnjim izborima. Biće in Rojs da ruke.
Evo i zgodan link http://www.index.hr/vijesti/clanak/prvi ... 94511.aspx . Pošteno, dug se vraća, dug se plaća.
Ima puno usporedbi , ali pustimo da se utisci slegnu.
Treba biti džentlmen i legalist, pozdraviti pobjednika, i zaželiti mu uspjeh u radu, i svako dobro.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Mon Jan 12, 2015 4:08 pm

U količini glasova, "presudili " su glasovi u Mostaru, bez njega je 50:50 %. I tamo su "radili" autobusi, ka na svim dosadašnjim izborima. Biće in Rojs da ruke.

Evo vidim da i dalje širiš dezinformacije,puno su ti dragi ovi što su izgubili samo glumetaš da nisu.Razlika je veća od 32000 glasova,a svih glasača iz Bosne je bilo , 17229 važećih listića!.Jebe te matematika,računaj ponovo.A kada več računaš odbi autobuse iz Srbije za lutka na koncu SDP-Oni ti izgleda ne smetaju toliko.Biće im Pupovac da ruke.A možda i ti kada tako zboriš?
KolinDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
9a7zz

Postby 9a2jg » Mon Jan 12, 2015 5:54 pm

Bez glasova iz BiH, Kolinda je imala oko 2.000 glasova više. Na izlaznost od 59% , pobjeda od 51% znači da je za nju glasalo jedna trećina birača u Hrvatskoj. Ona jest legalno izabrana predsjednica, ali je toliko vjerodostojno, koliko i Puki u HRS-u, većina od jedne trećine.
Što se tiče matematike, "samo" sam držao repeticije, kako iz gradiva za srednje škole, tako i iz Više matematike I. Ne kontroliram svoju matematiku, ja je ZNAM, a drugi neka je preispita.

Meni je jasno da je podržavaju oni koji imaju visoke mirovine, dobijene u doba HDZ-a, meni to ne smeta, ja to razumijem.
Osobno nisam dobio ni ono što sam radom zaslužio, od države, ni ono od rata, od MORH-a. Za prvo se nemam računa sudski boriti, a za drugo se sudski borim, pa kako završi. Nemam ni centimetra kvadratnog više nego prije rata, niko mi ništa nije poklonio. Razumljivo mi je da onaj ko je dobio, glorificira HDZ, ili onog komu je dao.

Što se tiče autobusa, oni su "izum" HDZ-a ; na svoje sam oči vidio kako su dovozili glasače iz vrličkog, kijevskog i kninskog kraja, kada su bili izbori. Rojs se sam hvalio, u nekoliko prilika da je organizirao iste.
Da li je, i gdje, i kada, to radio SDP, ne znam, nisam vidio, onaj koji o tome piše, valjda jest ?

Ja nikada i nigdje nisam učestvovao u predsjedničkim ili parlamentarnim izborima u RH, a najmanje u "logistici" takve vrste. Ako si me mislio uvrijediti, razočarat ću te, ne vrijeđam se na laži i podmetanja.

Kad se slegnu emocije, stavit ću ovdje podmetanja raznih službi, što je stizalo, kako meni, tako i ostalim građanima RH, same laži, s ciljem da se diskreditira Josipović. Nije teško locirati "izvor" tih mailova i SMS-ova, samo je zakonodavac "previdio" sankcije, tako da ti podmetači mogu raditi što ih je volja, bez kaznenih prijava.

Ima još, pun kamion, pomalo...
9a2jg

Postby 9a7zz » Mon Jan 12, 2015 7:09 pm

Ma nisam te mislio uvrijediti ali nemoj me jebat u zdrav mozak.Pišeš jednostrano,neznam zašto ali to vidim.Ne branim ja nikoga,ni čiji su izum kako ti kažeš autobusi ali autobuse sa istoka ne pominješ a ovi ti smetaju.E vidiš,meni smetaju oni autobusi sa istoka,ja sam se trudio da idu u jednom smjeru a neki bi da se volan okrene za 360.Pa znam i ja gledati kartu tko je kako glasovao,pa da nije dobio glasove iz Negoslavaca i ostalih sela i gradova gdje je puno tih iz autobusa razlika bi bila još veća.Ali eto nije pa sada neka plaču.Ja im maramicu neću dati sigurno.Živio ti meni do idućih izbora pa i dalje!
9a7zz

Postby 9a2jg » Mon Jan 12, 2015 7:56 pm

Ajde, ko Boga te molim, ako već hočeš diskutirati o politici, pročitaj sve moje postove na tu temu, na temu odnosa biračkog tijela, nasuprot SDP-a i HDZ-a. Prvi i jedini sam predvidio rezultat izbora za europski parlament, za sisačkog župana, za gradonačelnika Vukovara, i to popratio jedinom mogućom konstatacijom : Zasluženo su dobili šamar biračkog tijela ! I ne samo to, puno prije svih "učenih" i učenih glava, komentatora na HTV-u sam napisao da će parlamentarni izbori biti formalnost, te da će ova Vlada "šaptom pasti", i nečujno predati, ne izgubiti, te izbore !
Šta bi još treba ? Prodavat kristalne kugle, u kojima se to sve vidi ?

Ali, to nije sve ! Slična reakcija, kao tvoja, je došla prije cca mjesec, mjesec i pol, od dva neovisna izvora, pisatelja (između ostalih) i na ovom forumu. Tamo su mi neuvijeno, ali puno kulturnije, rekli da smo Djani i ja fanovi SDP-a ! Naravno da sam takve "činjenice" odmah otklonio, a Djani , evo tek sada, kada i ti, čita to po prvi put ! Ne opterećujem ljude pizdarijama, život ih ionako tare, na svaki kantun.

Davno prije ikakvih izbora, sam, opetovano, pisao ono što piše na prvom listu katekizma : Ne obećaj ono što ne možeš ispuniti, i , ne grozi se onom kaznom koju nečeš izvršiti ! Hrvatskim jezikom, latinica, vlada SDP-a , na čelu s rahmetli Račanom, i ova, s politički mrtvim Milanovićem je izgubila (potencijalni) drugi mandat, prije nego što je počela prvi ! Ni Račanova ni Milanovićeva Vlada nisu ispunili predizborna obećanja, i stigla ih je (očekivana) zaslužena kazna.

Slušajući Kolindine govore i obećanja, shvatio sam, kao i mnogi politički analitičari, da je obećala kamaru toga što realno ne može ispuniti, iz prostog razloga što nije u njenom djelokrugu rada ni u njenim ovlastima. Vjerujem da će imati mudre savjetnike, koji će joj predočiti što je obećala, a što je realno. U protivnom, stići će je ista sudba kao i Josipovića, nakon 5 godina.

I na kraju (za sada) dva "bisera" iz stranačkog stožera HDZ-a, veli tajnik, citiram, "ona je programirana od Amerikanaca", a predsjednik stranke , "nije nju socijalizam odgajao...".
Vidi se da ne zabija autogolove samo Josipovićev stožer.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 13, 2015 2:13 pm

Da je obećala krv,znoj i suze kao jedan davno iz V.Britanije još bi joj i povirova....ovako... :roll:
Red,rad i disciplina...to je formula za uspjeh.I ne KRAST I RASPRODAVAT DRŽAVU !!

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 13, 2015 2:57 pm

Niko, u povijesti, nije od govna učinija vitamine. Ne moreš od (iznutra) opljačkane zemlje učinit čudo. More se ona trudit koliko hoće, ali učinit će onoliko koliko bude realno za učinit, pod uvjetom da se poklopi još puno drugih faktora.

Zapeo mi je za oko njezin izričaj (dva puta, na različitim prigodama!) da 80 % branitelja ima mirovine ispod 2.400 kuna ! Ko koga ovdje zajebava ? Pa zar joj mudri savjetnici ne priopčiše da je bilo 2.850 kuna, pa je prije nekoliko godina Vrhovni sud na čelu s Jasnom Omejec spustio na 2.450 ! Zar je teško izlistati menadžerske ugovore sumnjivih managera u tvrtkama u državnom vlasništvu, sve peterocifreni, sa nerijetkim zaštitnim klauzulama o otpremninama po nekoliko stotina tisuća kuna ! Gdje su stimulacije i učešća u dobiti od par sto tisuća, do miljun kuna ! Službeni auti, kartice i mobiteli na raspolaganju 24 sata.

Neka takne u taj osinjak, pa će biti i za "obične" branitelje, i za one (koji su zakinuti, ne za publiku) u Savskoj ! I nadalje tvrdim da su ciljevi šatoraša legitimni, ali metode pogrešne.

I još nešto , po meni prevažno, ako je država stavila revalorizirani cenzus za poreznu osnovicu za 2014.g. 3.800 kuna, znači da su mudri umovi došli da je to minimum za egzistenciju ! U normalnoj državi bi to bio znak da bi to morala biti i minimalna braniteljska mirovina ! I niko , u cijeloj Hrvatskoj, da urgira u tom smjeru ?

Nije valjda da će mi opet doći gospon Vida, bivši iz NO HRS-a s rečenicom : Zašto samo ti Koki vidiš sve crno ?
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Jan 13, 2015 10:52 pm

9a2jg wrote:Tamo su mi neuvijeno, ali puno kulturnije, rekli da smo Djani i ja fanovi SDP-a ! Naravno da sam takve "činjenice" odmah otklonio, a Djani , evo tek sada, kada i ti, čita to po prvi put ! Ne opterećujem ljude pizdarijama, život ih ionako tare, na svaki kantun.

Samo za referencu...
Djani sebi ne moze dopustiti luksuz da gleda usko stranacki pa bude za SDP ili za HDZ ili za zute ili za zelene, svejedno...

Djani je za RH, razvijenu na standarde EU u svakom smislu od gospodarskog, tehnoloskog do drustvenog -
OSRH i zrakoplovstvo civilno & vojno ukljuceno

Suradnja sa svim pojedincima, udrugama, jedinicama lokalne samouprave, drzavnim tijelima,
EU administracijom te strankama (ciji program je sukladan tom nastojanju) je pri tome neizbjezna & nuzna.

Nema te Vlade u zadnjih 15 godina gdje Djani ne poznaje osobno u pravilu vise od jednog ministra.
Mislite da ima ikakva korist od toga!?
Dok su tamo ama bas ni jedan nije bio u stanju pomaknuti niti za jotu niti jedan problem koji nas prijeci
u postizanju onog podcrtanog gore....
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK