Postoji kategorija osoba koji misle da su iznad zakona zemlje koja ih hrani, u koju se kunu, i za koju su se borili. U današnjem Jutarnjem listu ima odličan članak o Bencu, invalidu iz Splita, koji svojim postupcima potvrđuje stav iz prethodne rečenice. Do sada je vlast bila popustljiva prema Glogoškom, i, normalno, on se bahati sve više, i više.
Aj da neko od nas razapne šator u Zagrebu, recimo ja, pred MORH-om, jer su mi dužni lijepe, za mene i velike, novce. Ne bi stigao ni zategnuti konope na bočnim stranama šatora, već bi bio u zatvoru, vojnom, ili civilnom , svejedno. A oni meni dužni. Za razliku od šatoraša iz Savske, kojima država nije dužna NIŠTA (za one koji imaju uredne sve papire).
Stječe se dojam da oni, osim političke komponente, koja je očita, i koju ne vidi samo onaj koji neće da je vidi, protestiraju unaprijed, baš kao i cigo što je unaprijed istuko cigića, kad ga je posla po vino, da ne razbije bocu.
Neke izjave Glogoškog, sa početka prosvjeda, to izravno potvrđuju !
Šta to znači , da bi narod Hrvatske trebao izaći masovno na ulice, protestirati, jer "pouzdano zna" da će mu u ovoj godini biti lošije ?
Čitam, kao i svi, razne portale, a i pišu mi ljudi, iz cijele Hrvatske, posebno iz Osijeka, pišu o nekretninama u vlasništvu Glogoškog, divljanju njegovih sinova autima, ja to sve uzimam s rezervom, sve mislim, živimo u pravnoj državi, ako je za nešto kriv, valjda će i odgovarat.
Bože mili da neko od nas napiše da će rušit legalne institucije vlasti ? Ne bi elektroni stigli, od tipkovnice do zaslona kompića, već bi bili u ćuzi.
To je dokaz da se nismo svi borili za bolju Hrvatsku. Svi smo jednaki, samo su neki jednakiji. Za one koji hoće vidjeti.
Dalmatinska poslovica kaže da, kad te nije volja ljubit, da i usta bole.