by 9a2jg » Thu May 05, 2016 1:20 pm
Ja sam mislio da smo, za danas, gotovi, ubili smo prvu smjenu, ali.....
Kako sam 1990' kupovao sve što je bilo prije zabranjeno objavljivati, kupio sam i knjigu Jazovka, i pročitao je, od korica, do korica, više puta. Suautor je donedavni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja, i Barbike, kažu, osvjedočeni desničar.
Dakle, ako laže koza, ne lažu slova. Na strani 13 (vidi simbolike!), drugi pasus, citiram za cijelo :
"Danas je teško utvrditi koliko je hrvatskih kvislinga i civila stradalo u Blaiburgu, i oko njega, kao i na "križnom putu" diljem jugoslavenskog teritorija, čija su krajnja odredišta bila čak i Skoplje i Priština. Iz izjava bivših oficira Jugoslavenske armije moglo bi se zaključiti da su razne kvislinške formacije, od kojih su one hrvatske bile najbrojnije, nakon formalnog prestanka ratnih operacija imale oko 100.000 poginulih, što je gotovo polovina od brojke njihovog ukupnog stradavanja tijekom sve četiri ratne godine, dok se još 120.000 ljudi vodilo pod rubrikom "zarobljenici" ".
Ako Jurčević, i momčad osvjedočenih desničara lažu, grijeh pada na njih, i napisano. Ako , pak, pišu istinu, onda je neko reka Reniju pet puta veću cifru stradalih. Neko laže.
I nadalje tvrdim, i zalažem se, za istraživanje, procesuiranje i kažnjavanje svih ratnih zločina, i zločina protiv čovjeka, ma s koje strane dolazili.
P.S. I Gogo, i Emir, kad ne bi imali više činjenica u diskusiji, počeli bi rečenicu sa : Borivoje,..... Fažanska, pulska i banjička škola...
P.S.2 Ipak ću te morat pinku razočarat, ženin najbliži rod je također strada tamo, i o tome se nikad nije javno govorilo. Pustimo mrtve na miru, Bog in da pokoj vični.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja