Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a6r » Fri Feb 17, 2017 4:20 pm

Ko je sla onda,šalje i danas.Onaj ko se nije tako naučija neće nikad slat.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 19, 2017 8:13 am

Govori mi žena da je čula na Radio Splitu, jučer, "vijest" o obilježavanju 45 godišnjice Radio kluba Vidova gora u Supetru. Autor te moderne ujdurme vjeruje u onu, da stoput ponovljena laž, na kraju postane istina.
Osim , Bogu hvala, još živućih svjedoka, postoje i materijalni dokazi da je taj klub osnovan cca tri godine poslije. Dobrotom jednog RA, već prije nekoliko godina, sam dobio original dokumenta, kojim doživotni voljeni predsjednik kluba u formiranju, traži MTS-a od Pošte u Splitu.
A, bome znamo koji su klubovi učestvovali u vježbi Podgora 1972', RK Vidova gora nije, iz prostog razloga što tada nije ni postojao.

Ima još, ali , dosta je za jutros, prije mise.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 19, 2017 12:19 pm

Po tome on tvrdi da su osnovani 1972? A ti si tada bija tu i valjda bi se sića jesu li aktivno učestvovali u Podgori 72.Moj pok.otac je recimo bija na Visu.
E sad,ja koji san rođen 1966,tada san bija malo dite,znam da mi je otac učesnik Podgore 72 kao rez.oficir veze..E sad me uvatija smij jer nas ti zoveš Banjičarima a on je bija u Ljubljani i Novom Sadu.Vidiš tada škola nije bila na Banjici. ;) U Novom Sadu je bila.
BTW,Vis je bija VP 8022. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 19, 2017 12:49 pm

Reni, svi operatori, koji su nešto vridili, su bili uključeni u vježbu Podgora 72'. Pavišića tamo nije bilo, kao ni ijednog RA iz Supetra. Milnarani su bili, po osnovu pripadnosti RK Marjan (PPS), aktivno uključeni, i bili su na Knežeravni, u pomoćnom centru veze. Mihovil i Ivo su, fala dragom Bogu, još živi, i pri zdravoj pameti, i mogu ovo sve posvjedočiti, od riječi do riječi.

Kompletan aktivni sastav AKL-a i CBM-a je bio uključen u vježbu, s naglaskom na učesnike vježbe, godinu dana prije, Sloboda 71'. Zna se ko je bio, na obje vježbe u komandnom kadru, rezervni kapetani prve klase, od "doajena" , nadalje...

Izraz "Banjičari" kojeg redovno i stalno rabim, ne koristim u negativnom kontekstu, nego samo da ispravno označim skupinu osoba koja je, upravo zbog sposobnosti (operator's skills), bila predodređena, od strane predsjednika kluba, za daljnje školovanje u ŠRO veze.
Ne jednom sam napisao da sam imao ludu sreću što mi je upravo jedan član CBM-a, Banjičar, bio pretpostavljeni u 114 br. HV, na prvom mjestu čovjek, zatim stručnjak, i na kraju, dobar organizator. Svaka bi ga vojska poželila, politički neutralnog, poštenog, i savjesnog.
I u AKL-u je bilo oko 20-ak Banjičara, u periodu od 1965.g. do 1991.g., različitih subspecijalnosti, većinom odličnih operatora, i dobrih tehničkih i komunikacijskih stručnjaka.

I , na kraju, ne čudi me što se opet okupljaju na jednom mjestu, ali to je jedna druga, veoma zahvalna tema, ali ne za ovaj forum.
U par navrata napisah da je RK Marjan jedini "vojni" radioklub, od ukupno 4 , koje su pokušali "stručnjaci" JNA oformiti u Splitu, da zažive.
Pomagali smo im, gdje smo stigli, mogli, i oni trebali, na kraju nisu nas lani zvali ni na 50-godišnjicu kluba. Pomogni sirotu, na svoju sramotu.

Nedavno sam napisao da sam bio primio tel. poziv njihovog člana, i člana IO-a HRS-a, odmah nakon skupštine, da se nađemo, razgovaramo, i dogovaramo za boljitak radioamaterizma u Dalmaciji. Kako onda, tako sada. Očito je naša bolje (jedine) kompanjone, u uzdaničkom klubu CIG. Sretno mu (im) bilo...

Ja mogu (javno) dokazati da oni rade protiv interesa radioamatera u Dalmaciji, oni suprotno ne mogu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 19, 2017 1:26 pm

Kako ne,Sloboda 71 je bila ozbiljna.Imam ja o tome doma materijala.Zanima me sve oko toga,ne samo ove vježbe već i puno šire.I ne samo u ex Jugi.
Masu ljudi je tu bilo uključeno jer su velike vježbe u pitanju.Sigurno da o Banjičarima nisi mislio u negativnom kontekstu,pa jasno je ko dan. :D
Da se za razumijemo,u "Marjana"san se upisa jer mi je bija baš na ruku štono se kaže.Niti 10 min.pješke i to nizbrdo.Do AKL-a duplo dalje.Ništa drugo nije bilo u pitanju.A moj je pok.otac bija i osta član AKL-a.Na vježbe je iša jer ga je dizalo ka i sve,moralo se poć.NIšta čudno niti posebno.Tu se nema šta komentirat.
A ovo što nisu zvali AKL na 50 obljetnicu nije baš za pohvalu.Njima,naravno.Ali meni recimo to nije ništa začuđujuće.Niti malo.A ne triban ti pisat zašto.
A što se ove "garniture"u HRS-u tiče,odma san reka da on njih nema puno kruva.Volija bi da me demantiraju ali nebi topa na taj mac. ;) Nisam toliki optimist a ni hazarder. :D

Iđem lovit VP6EU,XX9D je pa. "Prozor(Pitcairn) mora pasti !" :lol: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 21, 2017 1:02 pm

Zove me jutros čovik, veli, Koki, još nas ima živih koji će posvjedočiti da je radio klub u Milni od 1969' , a u Supetru od 1975' , neka plagijatori i krivotvoritelji povijesti pišu i govore što hoće !
Ima doživotni predsjednik u Supetru puuuuuno većih briga, od očitih povijesnih falsifikata, od nezavršene "brakorazvodne parnice", i podjele ZAJEDNIČKE imovine, s RK Brač, nadalje.
A da donatori malo zagrebu ispod površine....
Kuku, i lele...

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 24, 2017 2:09 pm

A nisi sinja Reni, da je i Martin stavija fotku svoga tastera, i kraj njega redalicu iz Jamerike ! Jel ti sad jasno zašto on navije za LoTW ?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 24, 2017 6:39 pm

nisam sinja.

9a6r
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 24, 2017 7:27 pm

Budno oko svuda gleda, sakrit mu se ništa ne da.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 03, 2017 3:15 pm

http://www.hztk.hr/clanci/najave-radion ... 26-3-2017/

Evo, za razliku od HRS-ove web naslovnice, gdje nije razvidno, vidi se lijepo da je kotizacija 150 kuna, znači, većinu plaća HRS, tj. ko, tj. MI ! A onda traže sponzore za plakete za JEDINO 9A CW međunarodno natjecanje !

Najjača in je baza u članku, citiram, " O sudionicima kampa brinuti će mentori s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, svi iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a." Nismo ni sumnjali ! Ne kradu nama Marsovci, nego "naši", iznutra !
QSL birou na kapaljku, za KV malo i ništa, IOCA programu ni zere, natjecanje u HST-misaona imenica, ali zato, brajo, kad je ARG u pitanju, otvori se kesa, koliko treba...
A, da za promjenu, počmete, drugovi, tući SVOJIM ku...m po drači ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK