Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a7zz » Tue Jan 12, 2016 4:19 pm

Evo za one koji pojma nemaju o vezama ali imaju puno toga potvrđeno.Čak i na CW iako im je to "špansko selo".Dakle ovako:

Primam naruđbe za odrađivanje veza sa ovim jebivjetrima na Palmyra.U zahtjevu navesti željeni band i vrstu rada.Po vezi 10kn!Uplatiti na račun predsjednika saveza jer je u stvari on sve to organizirao.Skupa sa IO pa će oni lovu podjeliti.Ajmo pacijenti,šaljite želje! :lol: :lol: :lol: :lol:
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue Jan 12, 2016 5:22 pm

Slušaj, mogla bi ti biti i navalica ! Palmyra je No. 2 u Europi po traženosti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 13, 2016 11:50 am

Čuje se K5P, najviše na 7 , 10 , 14 i 18... Naviše, nemamo propagacija. Još je uvik velika navalica, čekamo da opuzne...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 14, 2016 9:21 am

A nisu ga se baš naradili iz Europe, pa znači i iz Hrvatske. Propa "biznis", moj Viktore, šta češ... Krepo Velež !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 14, 2016 6:00 pm

A moj Viktore, sudeći po spotovima, najbolje ga u Hrvatskoj čuje - tvoj susjed , 9A2KI !
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 15, 2016 12:31 am

73 !
Ja ih još nisam čuja!I Mojsa mi se tuži.Veze ovih 13 9A znakova što su do sada u LOG-u rađene su sa 2(dvije)lokacije. ;)
Iđemo slušat pa ća bude.Linear je tu,SWR-i su dobri ali taj dil Svita se kod mene uvik tanko i nikako čuje.Kad ga 9A4W još nije uradija znam koja je ura.USA pederi rade sa vert.ant.i pari mi se bez pojačala :( :?: Nebi tija dušu grišit ali mislim da nemaju niti jednu usmjerenu antenu.Bit će da su u Americi skupi ti beam-ovi :lol: Ovi ća plove na S.S.I S.G.imaju pun brod anteni,pojačala i znanja.Hebeš ga....triba znat!A i tit.

P.S.Nadam se barem jednoj vezi sa S.Sandwich jerbo mi je to nova DXCC!Danas popodne sam na 24 SSB sa 90W i loop-om na 24 MHz od prve dozva VP8LP koji je nekih 1500 km udaljen od S.S.GL

73,9A6R,Renny
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 15, 2016 12:09 pm

Svaka ovakva velika ekspedicija potakne i dobre i niske porive ljudi. Odjedanput, nakon ure od odrađene veze, cila Hrvatska zna da je XY bija na poslu, a da ga je "neko" skinija na njegov znak.
Mene znaju zvat uvečer, pa mi podnose "raport" , u stilu : Eno ti je prijatelj radija novu zemlju na 160 i 80 m, a doma je jedva smistija antenu za 14 MHz ! Takvih primjera ja uvik iman desetak-dvadesetak, uredno zabilježim , da se ne zaboravi, i onda , kad Hlebinac Boris otvori topic na HRS forumu o DXCC-u, i rankinzima, kiselo se nasmijem. Jer, kad sve razgoliš, vraćamo se na Potemkina, njegova sela, uzdaničke klubove, planove i "realizacije", za općinu, grad, ZTK, HZTK, ZABA-u, RTL, Supetrus hotele, SDŽ-u, itd...

Stavio sam jučer novu vertikalku, od 7,5 m dužine, možda bude nešto s njom.

Što se tiče South Georgije i Sandwich-a, uvijek se sjetim Orkney-a, strahovali smo do početka, a onda smo ih isprokidali na 5-6 opsega, svim vrstama rada. Je, istina, ova dva su zahtjevnija od Orkney-a, ali je isti smjer, koji nama u Dalmaciji ide, i koji ne bi smija bit poteškoća.
Osim toga, nije nevažno, to predvodi K3LP, znan ga sto godina, odličan operator, i pokupija je samo takve sa sobom. Ponili su brdo usmjerenih antena, i lineara, što se baš ne bi moglo reći za Palmyru.
Još je 9 dana rada K5P, možda se otvori, možda bude uspješno, ja želim tu sriću svima koji se trse i trude...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 16, 2016 12:12 pm

Uključen je sub ton za repetitor R2 na Visu. Do sada je bilo dva i po korisnika, sad će i manje... Bitno je da imamo mudro (ruko)vodstvo u Zagrebu...
9a2jg

Postby 9a7zz » Sat Jan 16, 2016 10:05 pm

Evo vidiš Koki kako je HRS aktivan.Obilježavaju 70 godina TK u Hrvata.Sve su lijepo smislili,prigodna oznaka za klubove itd koja nema veze sa značenjem jubileja. Gledaj ovo: 9A705XXX npr.Gdje se tu vidi tih 70 godina.Možda u brojci 705.Kako glupo.Malo ali glupo.a najveća caka im je ovo: [b]HRS će organizirati tiskanje QSL kartica za sve koji će se uključiti u obilježavanje ovog jubileja. (Željko, 9A2R)[/b]Tiskanje????A hoće li te karte HRS i platiti?Jaka stvar je organizirati tiskanje.Pa svaka budala zna poslati predložak u Težaka ili bilo gdje drugo.Jak mi posao.Možda za bajnu tajnicu,to je i za nju puno.Kada će stići na Dolac onda?Al su se pretrgli!Kladim se da če predsjednik napraviti najviše veza sa tim prigodnim znakom ;) .
9a7zz

Postby 9a2jg » Sun Jan 17, 2016 8:00 am

Drago mi je da me redovno čitaš, jer sve sam ja to već jednom opisao, do u tančine.
Naravno, pod "organiziranjem tiskanja QSL-ki za članove" se ne krije briga i skrb za članove. Oni su to već jednom bili učinili, pa su ljudi uplaćivali Savezu, oni imali friški keš pola godine, i onda, na svu muku uplatili Težaku.Da ponovimo gradivo, hrvatski, latinica, iza te "skrbi" se (ponovo) krije balkanska ujdurma, borba za likvidnost vlastitog žiro računa.
Ne moram se ponavljati, ili, ipak moram, da su od tog puta, QSL-ke iz tog izvora skuplje za PDV, ostalo nije za javno pisanje, no rad bi potvrditi pred mjerodavnim organom.
Podvucimo crtu, ne rade to oni radi članstva, nego radi sebe,ne tako davna povijest, koju sam ukratko opisao, nas uči.

Drugi je aspekt, svrha i cilj "proslave". Mi da slavimo organizaciju koja nam u 25 godina nije ništa dala ? Koja je kreirala model u kojemu je jedino njima dobro, njihovi podobnici i pasdarani žive, svi ostali, radi kojih i postoje, životare, i gase se, jedan po jedan. Ne hvala.
Osim toga, moj radioklub, i još desetak klubova u Hrvatskoj su osnovali Narodnu tehniku Hrvatske, ne obrnuto. Znači, prvo bijaše jaje, a poslije kokoš. Druga stvar je što se dobar model izvitoperio, dolaskom u neovisnu RH, postao sam sebi svrha, hidra, koja je uvijek namirivala prvo sebe, mrvice podobnicima, ostalim sudionicima-osnivačima NIŠTA.

I, na kraju, ali ne i zadnje, ko nas to "poziva" na uporabu posebnog znaka, iste one snage koje ne žele obilježavati Dan roda veze HV-e ? Ne, hvala.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK