by 9a2jg » Fri Jan 15, 2016 12:09 pm
Svaka ovakva velika ekspedicija potakne i dobre i niske porive ljudi. Odjedanput, nakon ure od odrađene veze, cila Hrvatska zna da je XY bija na poslu, a da ga je "neko" skinija na njegov znak.
Mene znaju zvat uvečer, pa mi podnose "raport" , u stilu : Eno ti je prijatelj radija novu zemlju na 160 i 80 m, a doma je jedva smistija antenu za 14 MHz ! Takvih primjera ja uvik iman desetak-dvadesetak, uredno zabilježim , da se ne zaboravi, i onda , kad Hlebinac Boris otvori topic na HRS forumu o DXCC-u, i rankinzima, kiselo se nasmijem. Jer, kad sve razgoliš, vraćamo se na Potemkina, njegova sela, uzdaničke klubove, planove i "realizacije", za općinu, grad, ZTK, HZTK, ZABA-u, RTL, Supetrus hotele, SDŽ-u, itd...
Stavio sam jučer novu vertikalku, od 7,5 m dužine, možda bude nešto s njom.
Što se tiče South Georgije i Sandwich-a, uvijek se sjetim Orkney-a, strahovali smo do početka, a onda smo ih isprokidali na 5-6 opsega, svim vrstama rada. Je, istina, ova dva su zahtjevnija od Orkney-a, ali je isti smjer, koji nama u Dalmaciji ide, i koji ne bi smija bit poteškoća.
Osim toga, nije nevažno, to predvodi K3LP, znan ga sto godina, odličan operator, i pokupija je samo takve sa sobom. Ponili su brdo usmjerenih antena, i lineara, što se baš ne bi moglo reći za Palmyru.
Još je 9 dana rada K5P, možda se otvori, možda bude uspješno, ja želim tu sriću svima koji se trse i trude...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja