Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Wed Dec 30, 2020 7:40 pm

Četiri godine smo trpili kompjuterski nepismene priloge iz Stručne službe, naročito u excelu, no materijalu za ovu skupštinu u tijeku, su nadmašili sve. Mogao bih secirati kompozitnost svakog od priloga, uzest ću kao zoran primjer onaj najednostavniji, glasački listić. Ono što je sa normalnim proredima moglo komodno stati na jedan list, oni su rastegli na dva ! Pretpostavljam , iz neznanja. Ali, za majku božju, pa identične sam primjedbe davao sve ove godine, nisu pokazali ni volje, ni želje da nauče, i pošalju nam uradak dostojan pučkoškolca.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 31, 2020 4:06 pm

Tri sata nakon završetka rada skupštine, koja je trajala tri dana, glasovi šezdesetak zastupnika se ne mogu zbrojiti, oduzeti i objaviti ? Nema odmaka od Pilatovštine. I poslije Tita, Tito.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 03, 2021 7:06 pm

Proteklih dana me je zvalo par RA, neki mi poslali i mail, svi sa jednom porukom, da je jedan RA iz Belišća obolio od COVID virusa. Svakom glasniku sam odgovorio isto, da mu želim brz i potpun oporavak.
Normalne ljude, u koje se sam pribrajam, muči ono vječno pitanje, kako smo svi jednaki, samo su neki jednakiji. U bolnici RA iz kluba u Pučišćima, bolestan moj predsjednik kluba, niko ne trza. Znam da su to nečije privatne stvari, ali zašto bi se misli nacije trebale okrenuti k jednome, a druge tko šljivi ?

Kako je u životu, tako i u smrti, nema pravice. Jednima komemoracije, druge ni da spomenu. Sve ovisi o činjenici šta vrhuška iz sjene misli o tebi. Da li je palac gore, ili dolje.
Još su friški događaji oko Emirove smrti, ama baš nitko, od garniture koja je otišla, i od garniture koja je došla, da napiše par toplih riječi...
A možda je i bolje ovako, još jednom su samo potvrdili što misle o ostatku članstva, koje ne misli i rezonira kao oni. Sjaši Kurta, da uzjaši Murta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 04, 2021 4:59 pm

Sad mi tek ništa nije jasno. Kako su nevalidni klubovi mogli birati predsjednika HRS-a, a nije im dozvoljeno glasanje na elektroničkoj skupštini ?
Kako su neki klubovi odjednom "postali" validni, nakon nutkanja Stručne službe, u studenom i prosincu 2020.g. ? Zar za sve ne važi datum 31.12.2019. i zatečenog stanja na taj datum ?
Pravnicima pune ruke posla...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 05, 2021 10:59 am

Evo još posla za pravnike, i ljude koji poštuju i sprovode pravdu.

I na ovom elektronskom zasjedanju i glasanju skupštine HRS-a nije pripušten radio klub iz Pregrade, ni njegov zastupnik, Denis Vincek ! Kako i zašto, to znaju samo samozvani tumači pravde iz Dalmatinske 12, ili od doma !¨Jer, sve što je zastupnik Vincek radio, i kako je postupao, je bilo u dogovoru s predsjednikom Pilatom ! I ne samo što nije pripušten skupštini, uskraćeno mu je i uvrštavanje u komisiju za P razred, a što je bilo "gotova stvar".
Žalostan završetak nečijeg predsjednikovanja, no, uvjeren sam da priča nije gotova, ni iz daleka. Dobijaju se i nove informacije. Pravda je spora, ali dostižna.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 10, 2021 8:54 pm

Kad su kupovali beneficirane Kenwood uređaje, prije 11 godina, odgovorna osoba kluba je morala potpisati da se , u slučaju elementarne nepogode, katastrofe, ili rata, taj uređaj stavlja u funkciju, onamo gdje zapovijedajući odrede. Ja sam tada, to nazvao svojim pravim imenom, ugovorno domoljublje, jer ima sva obilježja nečasnog djela ; pa i na početku rata smo sva sredstva stavili u funkciju obrane ! No, netko se time htio "osigurati" da će, ukoliko zatreba, uređaj s operatorom biti tamo gdje je najpotrebniji.

Još sam tada znao da to neće štimati, onako kako su to oni zamislili. Viđao sam te "beneficirane" uređaje na radnim stolovima predsjednika radio klubova. Kad bi me vidili da zurim u nj, rekli bi, ka da su se dogovorili, istu rečenicu, bez da sam ja otvorio usta : " Ma znaš, donija san ga doma, da ga oni mulci u klubu ne razjebu, ja ga pazin, ka da je moj!" Koliko su pazili te uređaje, još su uvik kod tih istih predsjednika klubova ! Iz jednog dalmatinskog grada su mi se lani pofalili da su njih trojica išli kod predsjednika, i uzeli klupski uređaj ! Dobro su se i sitili, nakon10 godina.

Ali, došao je ovaj strašan potres, sa svim svojim posljedicama, zvoni meni telefon, kaže prika :"Čuj Koki, evo ti na 3675 tvoja dva omiljena predsjednika kluba, pokušavaju raditi u mreži, očito su se sjetili, negdje u malom mozgu, što su potpisali ! Jer, i mi pamtimo ! "
11 ili 12 godina klupskog uređaja doma, je čisti ćar od 1.500 do 2.000 eura, lako dokazivo.
To je jedna od cijena, besplatne usluge tajnika, ili predsjednika, svejedno.

Radioamateri nisu bedasti, dapače, odgovorno tvrdim, iznadprosječno su inteligentni. Što nas onda pokušavate držati nas za budale ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 11, 2021 10:48 am

Sinoć, umisto da lipo radim po bandu, ja moram slušat beskrajne monologe RA što me zovu i nabrajaju... Koliko je beneficirani klupski uređaj bija na privatnim ekspedicijama, na privatnim lokacijama, ljetnim boravištima, koliko je stranaca (naših dragih turista) radilo na njemu... Neki od tih stranaca su koristili i naš biro, možda će i dalje, sve je u obitelji, kaj ne ? ;)

Ništa niste shvatili iz povijesti, ta sve vam piše u Svetom pismu, Pilat je tri puta pitao svjetinu, koga hoće, Isusa ili Barabu, oni sva tri puta bili za Barabu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 16, 2021 10:18 pm

Sjećam se jedne izborne skupštine HRS-a, nakon one dvije boce što su kružile od stola do stola, počele su glave kucati po stolovima, zvučalo je kao telegrafija.

Adame, zar ne vidiš da su nastavili, u kontinuitetu... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 17, 2021 1:51 pm

Pametni Martin mu je obrisao post ! Dostojan nasljednik druga Džugašvilija ! Dobro je kod njega ispeka zanat. Godinama ga ja pratim, uz skute je vladajućima, ma tko to bio !
A, kad vidiš što je Adam napisao, napisao je ISTINU ! Ja sam svjedok tom sramotnom događaju u režiji vlastodržaca, s jednim jedinim ciljem, da ostanu na vlasti ! I Hrle je svjedok, jer je on bio JEDINI na toj, desnoj, strani skupštinske dvorane u D-12, koji NIJE naginjao iz tih boca slavonske maksuzije. Nekoliko puta sam o tome pisao, u protekle 4 godine.

Da rezimiramo, Adam piše istinu, Martin briše.
I poslije Tita, Tito !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 18, 2021 2:25 pm

Kaže Isus : Boj se onih koji mole na raskrižjima, da ih svako vidi, ta oni su svoju plaću već dobili.
Tako jedan lik načme benignu priču o moždanom udaru, i telegrafiji, no pažljivi čitatelj vidi da se u tekstu zorno vidi naglasak na "ja" i "budući tečaj".
Ne tako davno, slikavali su se za Fejs, i HRS forum, kako su promijenili keramičke pločice u klubu, zakazali novi tečaj, sve pucalo od perspektive, i onda - tajac.
I sada će biti slično, ta ne počima tečaj da se stvore operatori, nego da se povuče lovica za klub iz HRS-a !
Nije taj klub jedini, bože sačuvaj, ali sada, kad im je tajnik Trinita, podareni su čarobnom formulom koju je on (neuspješno) primjenjivao u RK Kaštilac. Pitanje za miljun dolara : Oće li i ovaj klub razjebat, ka i onaj bivši ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK