Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Mon Feb 29, 2016 12:32 pm

Evo ima dvi setemane da su isposlovali korištenje posebne pozivne oznake 9A70xxx . Svaki dan sam na opsegu, ne manje od 8 sati, do sada sam čuo (na KV-u) 5 postaja. Slovima, latinica, pet !
Valjda im je HZTK valjo, kad ga slave. Ima i ona, narodna, da svaki bedak ima svoje veselje.
Čudi me da i Đuka nije uzeo 9A70... , ionako sve plaća HZTK. UPS, ne, wrong, zar drug Pilat ne napisa da troškove za OSOBNE pozivne znakove ne snosi HRS ?!?! Privatni gušt plaćamo iz našeg džepa !
Jer je predsjednik tako odlučio. Ovo više nije ni tragikomedija, čista otimačina i lopovluk.

A dobar je taj broj pet. Pet posto para ide za radiooperatorske programe. Pet posto se troši na QSL-iranje, sa TE knjigovodstvene stavke ! Pet posto su naštelili da je elektronski glasovalo za njihov ovogodišnji plan i program.

Bez lisnatog.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 29, 2016 9:48 pm

A bolje ih je izgubit nego dobit na Lotto. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 01, 2016 9:49 am

Zva me jučer čovik, govori da san zaboravija, kad san u jučerašnjem postu nabraja, i pet posto iskorištenosti Obrovaca, NCTK, Zvjezdano selo, Jarun...
Nisan zaboravija, nego mi je već muka, da samo ja o tome pišen, a svi uredno vide, i svi se prave ludi.

Nije meni, ni ikome, do 100 kuna po SES znaku, ali, ako su deklarirali da je ovo privatan hobi, a on to jest, onda, molim lijepo, svoj gušt plaćat iz svoga džepa !
I pizda zna zašto HRS plaća za "podobne i proverene" drugove, zato jer niko drugi nije tija uzet taj znak, jer ljudi nisu šempjasti, osjećaju, u dubini duše, da to nije NJIHOVA fešta, nego fešta jednog odnarođenog organa, zvanog HZTK.
Dosta je samo vidit kako predsjednik i tajnica HZTK trčkaraju za Đukom, u autu, seveda. Ne propuštaju se uslikat, na desetke fotosa, baš kao i predsjednik HRS-a. Po tome se vidi da zaslužuje svoj (samo)izbor u skupštinu HZTK, isti su. Svaka ptica svome jatu...

A radioamatere operatore ko jebe...
Jer se na stranicama HZTK kočoperi "vijest" o ARG-u u Bjelovaru. Od naših novaca. Zato i nema QSL-ki. Mjesecima. Nekom, i godinama...
Sramite se.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 03, 2016 7:26 am

A šta je predsjedniče, nisi mi javija da je jučer Đuka stiga u Gračac ? To je tebi, zasigurno , važnija vijest od činjenice da ti QSL biro ne radi .
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 03, 2016 4:00 pm

Njemu bi jedino dao da bude Pridsidnik degustatorske Komisije oli Povjerenstva.Neznam kako je točnije na Hrvatskom jaziku.I to s punim povjerenjem.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 03, 2016 5:07 pm

More li predsjednik HAK-a bit nevozač ? Ne more.

Listan arhivu mog kluba, izdana diploma Jadran No. 1 je za pokojnog Žiku YU2IN. Na evidencijskom listu knjige diplome lijepo piše, koje je QSL -ke priložio za odrađene veze. Znači, čovik je umra, ostao je trag, njegovog rada, poslanih i primljenih QSL-ki, osvojene diplome...

Sa čin se ovi može podičit ?

Tajnica danas stavlja obavijest na HRS web naslovnicu, i potpisuje se sa Marina i svoj znak. Kako je nije sram ? Od onih 100% položenih odgovora, do činjenice da se znak dodjeljuje nekom da RADI, a ne da ga ima !

Znan šta ćete reć, da su i ona dva tajnika-spavača, prije nje imali osobni znak. To je dokaz kako niko ništa ne čini, a svi vide da ide krivo ! Nadobudni "veliki" radioamateri su insistirali da tajnik ima klasu, a to se, u praksi, svelo na ispunjavanje forme.

Srića je šta starimo, umiremo, pa i članovi ispitnih komisija, sad će se "slobodnije" pričat o desetinama i stotinama poklonjenih i kupljenih diploma, u doba WiFi boom-a, a i prije i poslije.
Ja znam cca 10% takvih, a i to je prestrašno, a tako svak, u svom ataru, zna za svojih desetak posto, i, malo-pomalo, skupi se. A svi znamo ko je bio u dotičnim ispitnim komisijama, i ko su bili kandidati.
Doduše, neki su kandidati , sasvim slučajno, doznavali na, makarskoj, jelšanskoj, ili hvarskoj rivi, da su bili na ispitu i položili, ali to je samo dokaz više da redakcija Guinness-a otvori svoj stalni ured u Hrvatskoj.

Ima još...
Last edited by 9a2jg on Fri Mar 04, 2016 9:35 am, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 04, 2016 8:57 am

Nadalje, prema programu TEH MARATONA, g. Pelcl stiže u Split 7. ožujka (ponedjeljak). Program bi započeo u 11.30 h dočekom g. Pelcla ispred ulaza u Gradsku knjižnicu Marka Marulića, u kojemu bi sudjelovali predstavnici Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije, Zvjezdanog sela Mosor i Gradske knjižnice, te učenici i nastavnici OŠ Lučac. Svi zajedno bi potom ispratili g. Pelcla do Rive, gdje bi mu u 12.00 h dobrodošlicu trebali iskazati i čelnici gradske i županijske Zajednice tehničke kulture, predstavnici nekih od udruga tehničke kulture, te predstavnici gradske i županijske vlasti. Ubrzo nakon toga, g. Pelcl će u pratnji učenika i nastavnika OŠ Lučac i svojih domaćina iz ZTK-e i ZSM-a posjetiti tu osnovnu školu. Tamo bi bila upriličena projekcija filmskog uratka kluba mladih tehničara škole, kao i kratki nastup klape OŠ Lučac.

Nažalost, moj predsjedniče, sve se vraća, sve se plaća. Pristao si bit lutka u skupštini HZTK, sad jedi što si dizo ruku. Ono što mi, na silu, trpimo u HRS-u, ti otrpi kao samoizabrani zastupnik HRS-a u skupštini HZTK.

Ovaj kvotirani pasus samo pokazuje kvocijent inteligencije onih koji su u službi HZTK, i neizravno, na njihovom platnom, ili inom, spisku.

Split je dočekivao na Rivi Đurđu Bjedov, Gorana Ivaniševića, 4. gbr. HV-e, 26. udarnu diviziju NOVJ-e, Josipa Broza, marginalac bi se stavljao u njihovu ravan !

Ali, od ovakve gradske uprave Splita me ništa već ne čudi, jer upravo ta garnitura je oduzela prostor radio klubu Split. Iste osobe su dale prostor i sredstva CB klubu Split, članovi mu se broje na prste jedne ruke. U ZTK sjede oni isti uhljebi koji su sjedili i prije rata, pojačani sa par novih uhljeba.

Sve su zaboravili, i (skoro) svi su zaboravili ko je obranio Split.
Ovi samo koriste blagodati neovisne Hrvatske, a da nisu makli nožnim prstom.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 04, 2016 10:02 am

Sve to triba nogon u guzicu,podilit lopate i maškline pa na nasip u radne akcije.Itako pucaju svako toliko kad je povodanj.
Svi ti dočeci su bljak.Na niti jedan ovaj više neće poć.Osim dočeka iz kruga fameje ili nekog prijatelja.
A ovo namištaju jedni drugima.Kad se promini vlast onda se KAO ne vole a posli na pečeno svi zajedno i dogovor kako podilit kolač. ;)
Koki,sve su to ISTI uhljebi,ko bija da bija.Jednom uhjeb i neradnik vazda uhljeb i neradnik. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 04, 2016 10:30 am

Ti isti uhljebi u ZTK Split su me zajebali, zajedno sa pokojnin Futon za dio radnog staža. Kad san pita tajnicu (koja je to i dan danas) kako je moguće da u radnoj knjižici upisano, a da oni nisu uplaćivali doprinose, odgovorila mi je da ona nije bila odgovorna osoba !

Ta ista, organizira narečeni doček u Splitu, ne mi ga da dolaze pokojni Jozo ili Franjo ! Sve rade da prikažu pučanstvu da je pod kapom HZTK JEDNA JEDINA krovna udruga radiodjelatnosti - Savez CB klubova ! U tome su i uspjeli, jer nas nema, kao radioamatera u klasifikaciji djelatnosti udruga Hrvatske, a njih ima !

A u Dalmatinskoj 12 nam sjede dvije zaposlenice, predsjednik, časnik za vezu s državnim tijelima, IO, NO, svi se prave pametni, a ispada da je Đuka, i lobi u HZTK , promućurniji (ne pametniji) od njih svih skupa.

I opet će, u sridu, sastančit, i gledat se u oči, ma niko neće priznat da im je sveukupni skor nula. Nemamo status, nemamo klasifikaciju, nemamo prostore, nemamo sredstva... Imamo Hrvatsku, ali, u ovakvom ustroju, pravim radioamaterima se ne piše dobro.

P.S. Procurilo je koga će nagradit sa Nikolom Teslom. Sve san topa na kralje i konje... Sve se zna...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 04, 2016 1:26 pm

Najveća glupost i totalna nebuloza je ta izmišljena priča o velikom broju aktivnih cebeaša :!:
Još uvik imam od pok.oca CB uređaj,ispravan.Uključujem ga dosta često,onako,na prijemu,čisto zbog elektrolita da se ne osuše.Uređaj je donio pok.Futa tamo 76 ili 77.I poslušam ja 20 kanal i ostale.Prije par god.san se zadnji put i javija ljudima.Danas tamo, neću reć da nema nikoga jer bi laga ali ih je puno manje nego na 145 MHz FM.Koki također imaš 145 FM i sigurno slušaš band.Nije gužva kao na KV-u ali ima nešto aktivnosti.I ja se tamo javljam ekipi.Podijelili smo se doduše po kanalima ali ima nas određen broj.Ako pozoveš na simplex-u ili nekom repetitoru ima šanse da ti se netko javi.Na tom CB-u,u "splitskom bazenu"jako teško ćeš nekoga dobit.Nisam reka da je nemoguće ali manja je vjerovatnost za to.Takvo je stanje kod nas.Ovo šta ja mogu čut.A sa ove pozicije mogu,neloše.
Kako je u "Đukinom selu"neznam.Možda tamo vrvi od CB-aša?More bit da nema slobodnog kanala?More bit da se unaprid triba predplatit za kanal ili upisivat u libar ka nekad u AKL-u i CBM-u. :?: Sumnjam...Kladija bi se u neznam šta i topa sve šta imam jer bi sigurno dobija okladu.Tamo je tuga ista ka i u"pasivnim"krajevima ako ne i veća.U Metropoli ni na 145 MHz nema nekog vele prometa.Nikidan san pita jer me zanimalo.Ritko idem u ZG pa san se mora raspitat.Na CB-u isto tako.Kamo sriće da nas svih ima ka mravi.Onda bi nas i pučanstvo ozbiljnije gledalo i shvaćalo iako se sad dosta laprda o "zračenju"tako da se ljudi boje radio stanica ali mobitel uredno na uhu koji zaista zrači na SHF-U jako blizu možjana.Ali nije žvaka za seljaka. ;)
Eto, ovo ća san napisa je "stanje na terenu".Onakvo kakvo je. Sve drugo je laprdanje u staru latu i pljucanje po papiru jer ono sve trpi.
Sva ta priča oko Đuke i CB-a me podsjetila i na priču o HRSVKS mreži,"vježbama"da bi netko dobija"čvarak"na epoleti a možda i još štogod ali neću o tome. :?
Znači kako smo ono rekli? Vojska obuče,ferata vozi.....zahebaše šefa,stanicu i 3 km pruge...u najmanju ruku. ;)

Iđemo dalje za iste pare. :D

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK