by 9a2jg » Sun Jan 11, 2015 7:03 am
Sve pet, većina normalnih, malih (da se ko ne uvrijedi) ljudi misli , manje-više, isto, samo su im izričaji različiti.
Točno, nismo se borili da nam u Saboru sjedi abolirani četnik, ili bilo koji mrzitelj Hrvatske. No, nismo se borili da tamo sjede i neki Hrvati koji su se nakrali od svoje subraće po rodu i krvi.
Od početka je počelo krivo, štancanje "branitelja" je dovelo do štancanja raznoraznih potvrda o invalidnosti, a što je rezultiralo brojnim nezasluženim primanjima. Treba samo pažljivo čitati što se piše ovih dana, invalid HVO-a iz Vareša piše, u svom intervjuu da je on "okidač" za prosvjed u Savskoj, jer da je on izgubio neka prava ! Kad se pročita cijeli članak, vidi se da je taj invalid stekao neke potvrde , ne na uobičajen način, izgubio status pod vladom HDZ-a, a neke prinadležnosti i beneficije pod vladom SDP-a ! Stoga, svaki je invalid priča za sebe, nijednom nije lako, ali, i dalje tvrdim da su odabrali krivi metod i sredstva za postizanje cilja.
Demokracija je čudna biljka, svi se u nju kunu, ali neki ponajviše kada im odgovara, no nju treba otrpiti i kada nam globalnia raspodjela političkih i društvenih funkcija ne paše, na lokalnom, županijskom, ili državnom nivou.
Već sam dvaput pisao, kako mi je mjesni načelnik sin onog istog SDP funkcionera koji me je, prije 40-ak godina prijavio u stanicu Narodne milicije u Supetru za subverzivnu radioaktivnost, a ja radio telegrafijom u Kupu narodne obrane SR Hrvatske ! Kakav otac takav sin, ni ovaj nije bio puno bolji, niti je učestvovao u obrani RH.
Zar nisam pisao, više puta, da sam radio u Vladi RH, i, kada je došao na vlast pokojni drug Račan, prvi mu je akt bio da smanji plaće, od 40 do 60 %, državnim službenicima i namještenicima, "koji su bili kadar HDZ-a".
Ja izdržo neko vrijeme, a, kada sam došao na nulu, otišao sam u Dalmaciju, da ne moram ja njima plaćati što radim na Markovom trgu ! Dan danas su mi ostali dužni regres i božićnicu za 2001.g. !
I u ovoj, trenutnoj Vladi, javno kritiziram sve pogrešne poteze, poglavito one koji vode uništavanju i devastaciji prirode, od zaštite vodnog dobra, šuma, pomorskog dobra, krajobraza, i zaštićenih područja. Nije ovo jedini portal na kojemu pišem o zaštiti flore i faune Hrvatske.
Prema tome, dragi kritičari mene, i mog javnog pisanja, dogovorite se, čiji sam fan, HDZ-a, ili SDP-a, vaše mišljenje poštujem, ali ga zadržite za sebe, jer nemate nijedan dokaz svoje tvrdnje.
I, na kraju (za sada), mirovine su javni podatak, jer se isplaćuju iz državnog proračuna, na zakonskoj osnovi, i tu ne bi smjelo biti tajnih podataka, za normalne ljude. Ja sam svoj iznos javno naveo, jer nemam što sakrivati.
Poznajem par osoba, radioamatera, koji imaju pukovničku mirovinu, a u HV su stupili poslije mene, na bijeli mobilizacijski poziv. Neki su već i umrli u takvoj penziji, pokoj im duši.
E sada, neka kritičari, koji predobro znaju koliko je skup (ili jeftin, kako s koje strane gledaš) život, sami ocijene, da li je pošteno da dragovoljac iz svibnja 91' ima dva - tri puta manju mirovinu od onoga kojeg su unovačili ?
Poslovica kaže da svak ima vlast kakvu je zaslužio. Možda smo mi i zaslužili ovakvu vlast, od HRS-a, HZTK, do državne vlasti ? Šta smo mi to Bogu toliko zgrišili da nan je ovolika pokora ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja