RIP

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: RIP

Postby 9a2jg » Wed May 04, 2016 1:08 pm

Reni , saberi se. Isto ka šta smo mi učili u pučku školu šta je dobro, a šta loše, tako i sada nastoje uvjeriti dicu u neku novu istinu.
Posjedujem na kilograme knjiga, koje su ljudi, u strahu od ko zna čega, bacali devedesetih, a ja ih kupija, kraj kontejnera, kanti od smeća, ili po portunima. Skoro sve san ih pročita.
Za razliku od mnogih, pročita san i (skoro) sve šta je izašlo iz tiska, od 1990' , naovamo. To je moja prednost.
Ne treba meni povjesničar Jakovina objašnjavati ko je ko, i šta je šta. On je bija malo dite, kad je Jozo umar. Sve šta on o njemu zna je knjiga, šta američki izvori, šta ex YU. U neovisnoj Hrvatskoj se (još) nije tiskala suvisla knjiga o djelima i/ili nedjelima Josipa Broza.
Osim toga, Jakovinu stalno napadaju desne snage (u koje spada i predsjednik tvog sadašnjeg matičnog radio kluba) da je sluga Partije, ljevičara, i sl. , a najbolja in je "baza" da je , citiram, "sluga SAD-a".
Šta će onda, Bože mili, govorit za Barbiku, kad joj završi mandat ?

Od 1990' , naovamo, sustavno se (ali doslovno) brišu Hrvati iz povijesti koji nisu bili po volji ideologiji HDZ-a. Spisak je predugačak, od nobelovca Ive Andrića, Ivana Meštrovića, Vladimira Nazora, nadalje...
Josipa Broza nisu mogli, ni smjeli pokušati izbrisati, jednostavno zato jer nije znanstveno valorizirano sve ono što je napravio dobro, a ni loše. Nadam se da ćemo to dočekati, ali ne od ostrašćenih navijačkih plaćenika, ijedne stranke, nego od smirenog i racionalnog povijesnog istraživača.

Spisak ratnih i poratnih zločina je povelik, i podugačak. Niko ne negira ikakav zločin koji se dogodio, i uvijek sam se zalagao, i zalagat ću se, da se svaki od njih istraži i kazni.
Ne držim ikome stranu, ponajmanje pokojnom Brozu, ali se ne mogu spuštati na nivo ulice u diskusiju koja koristi ulične argumente. Preozbiljna je to tema da bi se njome neozbiljno bavio.

Vjera, i vjernik, nemaju veze sa politikom, iako sam sa oltara, od 1990' do danas više puta čuo za "sugestiju" za koga bi "trebalo" glasat, ako si "pravi" Hrvat, i "pravi" katolik.
Nikada nisam to komentirao, iz prostog razloga što sam želio vjerovati da su to zabludjeli pastiri, a ne službeni stav Crkve.
Katolička crkva u Hrvatskoj je dobila, proporcionalno, najviše povrata imovine od svih zemalja tzv. Istočne Europe. Plaće, naknade i mirovine su najveće, od svih tih zemalja. Pametnome dosta.

I još jedno slovo, oni su izlobirali da ne moraju voditi knjigovodstvo, radioklub, ako stavi u dokumente o registraciji mogućnost da nešto zaradi, mora. Pametnima dosta.

Da zaključim, zdrav razum nema veze sa nacionalnom pripadnošću, bojom kože, i vjerom , iako neke stranke, a naročito strančice, u Hrvatskoj to poistovjećuju. To je sjeme razdora u društvu.

Ima još, prikoviše, ali ne za ovaj forum.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 04, 2016 2:36 pm

Sve je meni jasno.Ti ćeš napisat kontra svakoga koju rič ali kontra Valtera aa.Sve su maske pale.I to mi je drago. ;)

6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 04, 2016 3:01 pm

Je, sve je kako kažeš. Zato san, valjda, i dobija od Savezne uprave, najgori stan koji se ikad dilija, i zadnji u bivšen sustavu. Pogodija si ka prston u .....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 04, 2016 3:10 pm

Vidiš moj pok.otac nije moga nikako dobit stan jer nije bio član Partije.Nije htio biti član jer je znao apsolutno SVE.Eno ti moj barba Tonči pa ga pitaj.Stan je kupljen legalno zarađenim novcima i na višegodišnju pozajmicu koju je tribalo vratit.Ima još ljudi koji su tako morali.U isto vrijeme ovi koji su ga dobili su sa novcima kupovali auta,gradili vikendicu...itd.Medalja obično ma dvi strane ako nisi zna.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 04, 2016 3:33 pm

Više od dvi strane, ako nisi zna.
Svaka pizda koja je radila u državnu firmu je dobila stan, mora si bit pravomoćno osuđen , i oduzeta ti građanska prava, da ga ne dobiješ.
Moj je problem šta nisan moga mučat, i zato san dobija najzadnji, i najgori stan, dok su podobni, za to vrime, već bili i prominili, po dva-tri, nabolje dakako.
Prema tome, loš ti je primjer, iako respektiram da ga tvoj otac nije dobija, ali to sa Partijon nema veze.
Iman ja i boljih primjera, iz splitske radioamaterske zajednice, ali, za sada, još ne smin pisat.

BTW, ne koristi riči kojima tu nije misto, jer meni nema šta past, nisan nikad ni ima masku, zato san u svakome sistemu i najeba. Oni, sa maskon, su bili probitačni, prikoviše ih je u RA zajednici.

Kad je počelo organizirano hodočašće u Kuću cvijeća, istu je posjetilo miljun i po ljudi. Isto kao na Sutjesci, oko 70 % iz Dalmacije. Jesu li i oni bili "zaluđeni", indoktrinirani, maskirani ?
Iman ja još pitanja, ali mi ne bi znao odgovorit.
Nije ni važno, ovaj razgovor ne vodi nigdje.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 04, 2016 8:05 pm

Pusti sad obilaske mjesta tkz.ofenziva zapravo taktičkih uzmaka :lol: .
Po dobrom starom običaju proširiš priču da se zametne trag onom važnom.
U ovom slučaju to je ZLOČIN nad nevinim ljudima :!:
Nisi objektivan sugovornik a onda zaista nema smisla nastaviti polemiku. :roll:

Live and let die !

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 05, 2016 7:02 am

Prije puno godina sam se igrao ispred Marjanskih vrata, sa dicon iz Spinuta. Još je bila stara prašnjava cesta. Odjedanput iz pravca Bena, u oblaku prašine stiže bijeli otvoreni Chevrolet, stane kraj nas, i iz njega izađe jedan čovjek. Pogladi nas po glavi, da svakome po bombon, pita kako smo... Nije duralo više od pet minuta, kad , opet u oblaku prašine, dođe nekoliko vozila, predvođeno kampanjolom Vojne policije. Izvikali se na njega, ukrcalo ga, ovaj put ne na mjesto vozača, nego pozadi, i otralo u rezidenciju , Vila Dalmacija.

Tek tada, od vojnih policajaca smo čuli tko je to, drug Tito. U to doba je bio ugostio etiopskog suverena , cara Haila Selasija, u Vili Dalmacija.
To je bio prvi i jedini put da sam ga vidio i slušao izbliza.

Poslije toga sam ga slušao na povijesnom govoru u Splitu, govoru koji je prelomio stare etatističke odnose u društvu, i koji je omogućio stavaranje novog, ljudskijeg tipa socijalizma.
Svjestan sam da ti tada nisi ni bio rođen, no marljivi zapisivači su snimili, ton i sliku, i sve ti stoji na Youtube-u. To je ono što "velikim Hrvatima" smeta, jer se mnoge njegove kritike, opaske i prijedlozi mogu primijeniti, u cijelosti, još dan danas.

Za njegov rođendan, 25. svibnja 1970. sam sa momčadi ragbijaškog kluba Nada iz Splita, osvojio Kup Jugoslavije, igralo se u Kumrovcu, i nije bilo partijskih zastava, nego jugoslavenska i hrvatska.

Za sedam dana mi je spomendan, kad mi je umrla pokojna mater, jedna od prvih žena partizana u Dalmaciji, i koja je, baš kao i Tito, bila i prošla Sutjesku, tamo bila zarobljena, pa ustaški zatvor u Sarajevu, potom arbeits und konc lager u Njemačkoj, od nekoliko desetaka tisuća logoraša koji su, čuvši da su blizu ruske trupe, učinili proboj, i probilo se njih dvijestotinjak, među kojima i ona.
Nakon rata, ona dva puta udarnik, a tako joj je i sin.

Da li bi ja, stoga, trebao biti desničar ?

P.S. Povežite se, iz matičnog radio kluba u Zadru, u seriju, na jednu stranu, ja ću na drugu, pa možemo verbalni duel, o svim pitanjima, sa argumentima, i znanstveno. Argumente ulice ne priznajem.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 05, 2016 8:13 am

Već mi drugi put nabijaš na nos "argumente ulice"valjda sugerirajuči da sam i sam uličar.Ja to tebi nikad ne bih rekao.Nisam rođen 52 ali su nas isto vodili na dočeke 70-ih.Nisam išao dragovoljno,odvelo bi nas na ulicu mavat zastavicama.Sa dicom je najlakše manipulirati.
Moje pitanje i dalje stoji.Tko je napunio one stotine jama na Križnim putevima?Toliko Ustaša nije bilo jer bi oni onda dobili rat a ne Partizani!
Pametnom dosta.
9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 05, 2016 8:55 am

Da sam ja to tako mislio, kako ti proizvoljno tumačiš, onda bih to bio i napisao, budi bez brige.

Argumenti ulice su one kvazi povijesne "istine" kojima desne strančice filuju hrvatsku javnost, od 90' , naovamo, ali ne za probitak hrvatskog naroda i žitelja u Hrvatskoj, nego za probitak pojedinaca u tim strančicama. Materijalni, financijski, dobro plaćene sinekure.

Masakr na Bleiburgu su dozvolili Englezi, a događaje na Križnom putu su Sovjeti prešutno odobravali, tako da zločine, u to doba, nije imao ko za osudit, a Englezima je odgovarala podjela u hrvatskom korpusu. Kad je počeo rat Hrvata i Muslimana u Bosni, sjetio sam se toga, i koga je podržavala VB, organizacijski i logistički. Da nisam bio očevidac, ne bih govorio.

Ništa nisi shvatio šta ja govorim ; ne možeš ikada naći ni jednog slova gdje ja javno pišem, da sam ja napisao, direktno, ili između redaka, da opravdavam ijedan zločin. Prema tome, ono što ti pišeš, da ja zataškavam zločine, to je suludo. Zločin može zataškavat samo zločinac, ili onaj koji ima interesa za to. Na moju sreću, ne spadam u nijednu od te dvije kategorije ; nemam ni kaznu za pogrešno parkiranje !

Jasno je Kokiju puno toga, čitam Google i Wikipediju, tko je i što je tvoj predsjednik matičnog radio kluba, zašto ga javnost proziva, zašto je 4DC dobio priznanje HZTK, na koncu, i za što Reni dobije više paketića QSL-ki od Kokija, ili nekog trećeg...

Nisan zaludu posidija.....
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 05, 2016 9:07 am

Rat je rat i to se događalo svugdje u Svijetu.Ali nakon rata bez suda pobit barem pola milijuna RAZORUŽANIH vojnika,žena,obitelji,djece,staraca je genocid.A on je počinjen pod crvenom krvavom zvijezdom petokrakom :!: Neznam poimenice ko je ubijao i klao ali Tito je to znao i odobrio.Tebe i slične bi trebalo dovodit iznad svakog stratišta da gledaš kosti u jamama. Zapameti to, ako nemoš onda zapiši na komad karte.

6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK