Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon Jul 27, 2026 6:10 pm

https://www.hamradio.hr/obavijest-iz-st ... zbe-hrs-a/
Zar se nije i pod onom bivšom tajnicom dogovaralo o GO-a, i jedan mjesec bila jedna zaposlenica, drugi mjesec druga ?
Bolje pitanje : Jesu li tu one zbog sebe, ili zbog nas ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 07, 2026 6:25 pm

Ovo napisa pametni Martin :
To je dokument koji bi trebali proučiti (ne samo pročitati) svi radioamateri. I oni koji su položili jučer kao i oni koji su ispit položili prije 50 godina.

On sigurno treba.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 09, 2026 8:44 am

https://www.index.hr/magazin/clanak/str ... ostalo_d_0
Sve lažu. Dali su Englezima otok u dugoročni najam, a detalje i rokove kriju ka zmija noge. Zna se i ko je dao u najam.
Sve su uništili šta smo mi stvarali. I Badiju, i Obonjan, i Zvjezdano selo (lošim i nenamjenskim upravljanjem).
Nije tajna, 1975. sam konkurirao za mjesto ravnatelja Otoka mladosti, imao sam staž, i višu stručnu spremu, ali, nisam bio u Partiji, pa nisam bio primljen.
U neovisnoj Hrvatskoj, oni , iz Partije, koji su priokrenuli kapute, su dali naš biser, u bescijenje Englezima da se drogiraju.

Takvi isti su dali ercegovačkim pratrima Badiju, da mogu dovodit svoje prijatelje, a tjerati aktivatore IOCA programa !

Isti takvi omogućuju CB klubu da ima ključe od ZS na Mosoru, a nama koji smo ga fizički, i financijski gradili, je zapriječen pristup. Dezerterima sa upitne radne obveze je gori ka doć doma, dokaz više da smo mi dobili rat, a oni sve pogodnosti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 13, 2026 4:56 am

Govori meni jučer ćer iz metropole : Znaš li ćaća ko obnavlja i uređuje crkvu svetoga Blaža u Zagrebu ? Pilipinci ! Normalno, odgovaram ja, jer se ustalilo da je to njihova zagrebačka crkva, koja glumi njihovu "župnu" crkvu, tamo se, skoro svaku nedilju krsti pokoje dite, od roditelja Pilipinaca, imaju mise na engleskom jeziku. Nije to od jučer.
One snage koje hoće promijeniti narodnosni sastav stanovništva to odavno rade...
Dobro je piva Žanko, 1990.-e : "mislili su neki, već nas neće biti....." !

Ko drži lojtre vladajućima ? Manjine. Manjina koja može dokazati da je 7 godina u Hrvatskoj stiče sva prava kao i domicilni hrvatski državljanin. Capisci ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 14, 2026 5:18 am

https://www.hamradio.hr/34-susreti-radioamatera-zrhb/
Više od 30 godina tamo se sastaju jednoslovci, kojima je neovisna hrvatska država i njene institucije, dala te jednoslovne znakove. Slika govori više od tisuću riječi, tako kažu, i tako jest. Stožerna točka susreta je bio stol, sa QSL kartama na njemu. Ne vjerujem ja da je to za inat našem predsjedniku, koji je počeo mandat sintagmom, da , citiram, "treba tražiti druge oblike potvrde veza" ! Zadnje QSL-ke koje sam od njega dobio su iz 2008. , dok je još bog hodao po zemlji, a on radio IOCA aktivacije.

Znam da Blidinje nije Sun city, ali naš narod lipo kaže da se pokrijemo onoliko koliko nan je lancun dug. A i ne moraju se kupovati najskuplje Lufthansine karte, kao za Južnu Ameriku. Još samo da, za našega vika, saznamo koliko je HRS krnuo love na privatne ekspedicije bivšeg predsjednika, pa da možemo mirno umrijeti.
No, to je u rangu javnog zahtjeva da saznamo koliki su troškovi QSL biroa ! Ili, čekanja Godot-a, UPS, izvješća od rada iz kuće, bivše i sadašnje tajnice.

Ali, sad će nama granit sunce, od nastupajućeg ponediljka, kada obje udarnice prionu novim radnim pobjedama ! Govorili su za bivšu tajnicu da je "težak karakter", ma pusti, pogana usta, onda su se mogle dogovarat da ide prvo jedna na dopust, pa druga . Sad se, očito, ne mogu. Prosto pravilo trojno, vidi se ko je remetilački faktor. ;)

Kvadrat nad hipotenuzom, to zna svako dete, jednak je zbroju kvadrata, nad obe katete.

Op, cvrc, gevezen, zajn...

Nego, ko je spalio žito ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 19, 2026 8:44 pm

https://www.hamradio.hr/mali-oglasi/
Konačno da Mali oglasi izgledaju kako i treba biti. Jest da sam pisao 20-ak puta, ali su, na kraju, pročitali, i napravili kako spada. Cijeloživotno učenje !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 22, 2026 6:43 am

Pitan jučer priku u metropoli kako to na HRS web-u nema uradaka one naše dvi udarnice, koje su se trebale vratit na posal u prošli ponediljak ?
Muči, govori meni sugovornik, dopa i' je Sizifov posal, slažu i pribiru vriće QSL-ki šta ih je v.d. QSL manager donija iz F-hafena ! Jarun je blizu, od furde i predavanja ništa, barem da poneko dobije QSL-ku....
Atroke tunel Vranduk, i pruga Brčko - Banovići !

Mi smo našoj općini, obećanje dali, da ćemo se vratiti, tri puta udarni...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 23, 2026 6:47 am

https://www.hamradio.hr/18-ljetni-radio ... elo-mosor/
Prema oraru, danas se kupe polaznici ovogodišnjeg tečaja na Mosoru , u ZS-u. Nadam se da će bar ovima pokazati šta je veza, i šta su QSL-ke, kad nisu prethodnicima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 24, 2026 8:55 am

Govori mi drug Duboko grlo da je samo jedna udarnica viđena u D-12/3. Biće ona druga gasi požare, ki će ga znat ? ;)

Ko je s nama pošao, taj mora da radi, zabušante nećemo, u našoj brigadi... (udarnička)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 26, 2026 1:35 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ostalo_d_0

Nije izgovor da je to tako bilo i pod Bandićem. I uvik progovore samo novinari. Pusti aktivisti, jel da se samo tako zovu ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK