Moj osjećaj prema toj procesiji je da je izgubila puno od kada je vijest na TVu.
Moj Djani, to ti je isto ka i turizam. Turisti "otkriju" malo pitoreskno dalmatinsko misto, sa svim obilježjima Dalmacije, i počmu ga posjećivati, s godinama, sve više.
Nakon 20 godina to više nije to misto, profaniralo se, protiv volje domorodaca. Prije nekoliko godina, baš u Hvaru je bila jedna konferencija o turizmu, autohtonosti i izvornom obličju. Prvo misto, bez konkurencije, pomeo ih je sve, je dobio - Sutivan. E sad, moga bi ti libar napisat, zašto i kako, ali, rvaskin jezikon, u njemu je ostalo najviše osnovne esencije, ni više, ni manje ! To je tajna "uspjeha".
A što se tiče premijera, njegove druge nazočnosti na hvarskoj procesiji, dobio sam "objašnjenje" hodajući ove godine u bolskoj procesiji. Meni iza škine je bija jedan Ercegovac, iz Sovića, veli on meni : "Anemija je mora poć, kad naredi žena, nije ona za ništa iz Sovića!" Citat završen. Ima još, ali duga je godina. Budemo se spominjali.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja