Pokojni Milan je bio platio životnu članarinu. Ubrzo je (sam) shvatio da je to glupost, i sam sebe je posipao pepelom na FM kanalima.
Pokojni Vincek je bio vrlo cijenjen u HZTK krugovima, za razliku od matične krovne udruge, HRS ! Jednog dana, cca 2 godine pred smrt, nazvao me, i veli : Koki , dobit češ prigodnu plaketu HZTK, nemoj da te štrecne srce, nije te nitko iz HRS -a predložio, nego ja, koji sam bio u toj komisiji ; BTW HRS nije poslao nikakav prijedlog (Stručna služba).
To pišem a propo imena i znaka u i na podlogama HRS-a. Supruga mi je umrla, nije dočekala da je stave u HRS imenik znakova, iako su joj sadomazohistkinje iz Stručne službe DVA puta tražile ORIGINAL (ne skenirano, ili faksom!) privole da se njeni podaci objave !
Ali, tamo su uredno stale sve faktografske činjenice aktivnih pomagača JNA, i poslije pada Vukovara i Škabrnje ! Ti isti su odmah i stavljeni u ispitne komisije ! Zašto ? Da bi se mogle organizirati šarade, tipa fantomskog sessiona (RA ispita) za Forane u Makarskoj !
Moram li pisati da su i jedna i druga tajnica, i pomoćnica joj, "polagale" kod iste osobe, koja je bila i predsjednik HRS-a ?
100% odgovora ! Ne bi da su vezali Teslu i TA Edisona u seriju.
Zašto ovako pišem ? Iz dva razloga. Prvi je. što osobno mislim da je znak ono što čovjeka prati cijeli život, i, ako je čovjek uspješan i probitačan, to je korisno,. kako za njega, tako i zemlju odakle je.
Drugo, ja još uvijek cijenim i valoriziram svoj SWL znak 9ARS-270 (ex YU2RS-270), koji je bio stepenica u mom razvoju kao amatera, jer me je ta aktivnost, paralelno s primopredajnom aktivnošću u klupskom PPS-u usmjerila i dala podlogu najvažnijem čimbeniku kod operatora, a to je - slušanje, i samo slušanje...
Neki dan sam bio kod klupskog kolege koji je došao u klub 2 godine prije mene, iz Betine, na Murteru (nije Laureat!
I još jedno slovo zašto se ponosim svojim znakom. Kad sam položio drugu klasu, nazvao me pokojni Žika, pita " Koki, na redu je znak YU2RJG, imaš šta protiv ? Neman , odgovorim ja, i za par dana dobijem poštom dokument.
Kad sam položio I klasu, opet me nazove Žika, i veli "Koki, imaš pravo na dvoslovni znak. Pripadao je jednom starom odličnom, vrhunskom amateru, i gospodinu među amaterima, hočeš li ga ? Hoću, odgovorih, i tu je stvar bila gotova, za par dana je stiglo poštom.
I sada bi ja, ili neko drugi., koji je u prijeporima raznih vrsta sa momčadi koja "vodi" HRS, trebao to sve zanijekati, kad vide prodaju znakova, u kontekstu rasprodaje Hrvatske ? Neću, jer i ja sam bio najmanji kotačić koja ju je stvorila. Oni, pretežito, se samo njom koriste.