Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sun Apr 06, 2025 5:57 pm

Zove me čovik, veli, kad si prekjučer nabraja grijehe ovogodišnjem laureatu, zaboravija si spomenut samovoljno davanje imena KV fildžan natjecanju HRS-a ! Ka da mu je ćačino, pa on to nazivlje, ka da mu je natjecanje kumče ? !!!
Namjerno nisam spomenuo, jer smatram da to nije greška, nego držanje članstva za budale ! Ono što mislim o tome, ne smijem (iz pristojnosti) napisati, Samo im mogu poručiti da nije HRS njihova prčija, kako se ponašaju, očito misle da jest.
A Mate kaže da će se sve provoditi po zakonu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Apr 06, 2025 11:20 pm

Sve to pet... nego mene muti jedan detalj.
Koliko je bilo prijavljenih, debelo priko 100
Koliko ih je bilo na sliku iz arije, jedva 100
Di je razlika?
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Apr 07, 2025 6:05 am

Bija je moj imenjak okačija galeriju fotki, visilo je pola dana, pa su makli... Baš iz razloga kojeg spominješ... Znači, proizvodnja magle se nastavlja ? Agitprop radi.
Eno sam im napisa, na HRS webu još 9ACW contest, i predložak diplome, a ukinuli su to prije godinu i po ! Znači, samo se ide naprijed, da nova blještava vijest pokrije nerad i javašluk u svakodnevnom , redovnom radu.

Zovu me ljudi, komentiraju moje stavove oko svojevoljnog davanja imena Zimskom kupu. Bog mi je svjedok da nemam ništa osobno protiv pokojnog Kreše.
Imam protiv ovakvog načina odlučivanja, preko koljena , uska grupica ljudi, ponavljam, nije im ćaća ostavija HRS u amanet.

A, kad me već vuku za jezik, po mom skromnom mišljenju, ima puno većih likova za nazvati neko HRS KV natjecanje po njima, heroje Domovinskog rata, Vladu Živkovića-Kefu, Damira Cara, koji su umrli i pokopani tiho, vrhuška im ni na sahranu nije došla !
Imamo velikane, o koje se ta ista vrhuška debelo ogriješila, pokojne Severinca i Vinceka, ni njih nisu udostojili obići pri ukopu. Čovjek je dobio spor protiv HRS-a, znači, tadašnja garnitura se ogriješila teškom nepravdom protiv njega , po iskazu nazočnih na sahrani, bila su na Mirogoju DVA RA , prijatelja pokojnika.
Vinceku, koji je napisao više knjiga o RA, nego oni svi skupa, jedinom kojemu su u HZTK bezrezervno vjerovali, nitko od tih likova da dođe, a teško su ga zakinuli, i maltretirali, skoro sam pisao o tome.

Krivci sjede oko Mate. Nije Mate "kriv", on igra s kartama koje su mu udijeljene. Dokle, vidićemo. Ne može se naprijed s širenjem baze, koja nije radioamaterska.
Ali, to je druga, iako sastavna, tema. Pisati ću i o tome, duga je Korizma...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 08, 2025 4:57 am

Za razliku od ostalih dokoličara, da ne rečem penzionera i amatera u istoj osobi, ja pažljivo čitam sve napisano, pogotovo ono napisano Matinom rukom. To stoga što ima mandat biti prvim među jednakima, pa se njegove riječi drugačije važu, drugom vrstom kantara.
Da pojasnim što me je zasmetalo. On , ne tako davno napisa, citiram otprilike, "da je sve ovo došlo na brzinu, da će on, tijekom travnja, dati svoju viziju rada i razvoja HRS-a u ovom mandatu" !
To je bilo obećanje, međutim , dogodilo se nešto drugo. Ničim izazvana, ni najavljena, dogodila se - skupština HRS-a ! Nisam mogao doći sebi. Kako Mate nije ništa prezentirao pastvi do Konferencije, ta skupština je bila, i ostala, forme radi. Bilo je za očekivati nešto primjereno demokratskom društvu, da on nama dadne tu svoju viziju, a da je skupština potvrdi, kao valjani srednjoročni dokument, ili ne.
Ovako, on će nama nešto prezentirati, što bi mi trebali poštovati i po tome raditi, bez javne rasprave, i bez amenovanja od strane zastupnika skupštine ? Jesmo li ovako izgubili kredibilitet i validitet tog dokumenta ? Jesmo li , u praksi, ovako "izgubili" godinu dana ? Osobno mislim da jesmo.

Odgovori, koje čeka članstvo, i dalje "vise" u zraku. Od politike čistih računa, do reda u kući, na kućnoj numeri Dalmatinska 12/3. Naravno da ne mislim na fizičku čistoću, nego na normalno ponašanje i stanje.
Zadnjih 5 godina je tamo bilo "opsadno stanje", a i godine koje su prethodile se ne mogu pohvaliti ikakvoj situaciji, primjerenoj civilizacijskom ponašanju.
Članstvo je "gladno" svega, a najviše istine. Fale pusta izviješća, od "rada iz kuće", do " QSL-iranja zadnjih 5 godina" ! Autokratsko sufinanciranje dokoličara u Istri, koje druge dvije godine poslije pređu u rutinu !!!
Sufinanciranje ekspedicija gdje ima Hrvata ? Nisam odavno pročitao tako skrivenu poruku, pod čiju se realizaciju može sve poturiti i prikriti. Sfinga i pitijska proročica im nisu ravne... A , na kraju dana, autokratska odluka jednog čovjeka ! Pa nećemo, valjda, jednog autokratu zamjenjivati drugim ?

A rasprodaja obiteljskog srebra ? Odluke bivšeg saziva koje su neprihvatljive ? Zaštita hrvatskog etera ? UNLIS rad, i ponašanja suprotna etici i zakonu ?
Njiva je velika, a žeteoca malo...

Minimum minimuma je objava STVARNE liste članova HRS-a, ne lakirovke koju nam stalno nude, čak i sa Matinim potpisom na dnu (Stručna služba pere ruke...) !
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Apr 08, 2025 12:49 pm

Nemoj ti tu "stvarne", jel u novinama piše?!
https://novac.jutarnji.hr/novac/infobox ... a-15571116
Hrvatski radioamaterski savez (HRS) je nacionalni strukovni savez tehničke kulture,
nevladina i neprofitna udruga koja okuplja više od 2000 radioamatera u 90 radioklubova diljem Hrvatske.
HRS je član Hrvatske zajednice tehničke kulture i Međunarodne radioamaterske unije (IARU).
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Apr 08, 2025 2:38 pm

Djani , prijatelju, i bez našeg pisanja, i slijepci (bez uvrede slijepim osobama) su progledali, šta se radi , od 1992. do danas.
Ja imam jednu standardnu rečenicu , nisam je ja izmislio, ali, kao da jesam : Da su prvoga lupeža u pretvorbi i privatizaciji Hrvatske objesili na Trgu republike, svi ostali bi dobro promislili hoće li i oni krasti ! Ja sam dodao : S glavom nadolje, kao Musolinija i Klaru Petacci.

Inverzija, da su prvog lopova, prvog falsifikatora, prvog proizvođača magle, falših rezultata, pregnuća, u radioamaterskoj zajednici u Hrvata, samo JAVNO IZOPĆILI, vjerujem da se ovo ne bi dogodilo, što nam se događa kao konstanta, od 1992. do danas.
Oni isti koji su poharali RK Rade Končar, društvene i državne firme (spisak dobijete na uslužni telefon), koji rata nisu ni vidjeli, ako ne bi navečer s hanumom gledali YUTEL ili HTV, oni sjede do Mate ! Ne odričem ja pravo Mati da bira suradnike, samo, ovdje nije taj postol na tu nogu !
Od prosinca sam primio preko 20 različitih poziva, amateri me razapinju na križ, i govore : Šta se praviš lud na tom vašem forumu, oni su odabrali njega, a ne on njih.
On ih je dobija u dotu. E, samo ko in je onda otac i mater ? O tom, potom.

Misliš da je slučajno Konferencija održana na Sljemenu ? Postoji poslovica da se zločinac uvijek vraća na mjesto zločina ! Misle li oni da je Đuza muča ? Bar je na Sljemenu ima vremena za dumanje, sabiranje, i obradu svih minulih događaja. On je otiša, a svjedočanstvo je ostalo. Karma is a bitch ! Mostly. Može i pretežito.
Nije Mate bira Sljeme kao lokaciju, nego mu rečeno da će tamo biti.

I riječ - dvije o brojkama. Dragi štioci, vjerojatno se sjećate kako sam ja javno ismijao druga Laureata, bivšeg predsjednika HRS-a, kad je u svom velikom bezobrazluku imao muda napisati golemu laž, da je iz radio kluba Marjan bilo 265 branitelja ! Kako je on, baš kao i drug Goran (iz istog su legla) revnostan kad je u pitanju čitanje tuđih arhiva, on je, listajući dokumente AKL-a, vidio taj podatak o 265 ljudi-članova kluba ! Šta mu je bilo zamijeniti naziv kluba ? Sitnica, kraj svih prethodnih laži.

Ista stvar je i sa članstvom. Imam točnu evidenciju o članstvu, znam koji klubovi plaćaju iz svojih (doniranih, ili društvenih) novaca osobne članarine za svoje članove, bez srama i stida. Neke podatke sam objavljivao pojedinačno, no, ako me naljute, objaviću integralni spisak klubova, s REALNIM i stvarnim podacima o članstvu.
Kad je počela ta rabota ? Odmah nakon završetka mirne reintegracije, 1998 i 1999. Ta 1999 je znakovita po mnogo stvari, koje su tada prošle ispod radara, a dan danas uzrokuju mnoge probleme u RA radu u Hrvatskoj. Imam namjeru ove godine potanko pisati i o tome.

Kome to treba ? Osim sintagme "nas i Kineza, 3,5 miljarde", riječ je isključivo o proizvodnji i stvaranju imagea kojeg - nema. Jer, nema više kampova, poput UB5ARTEK, i sličnih, gdje se vršila selekcija, odabir, timovi psihologa, socijalnih radnika i stručnjaka, nego je sve prepušteno umješnosti doživotnih predsjednika (uzdaničkih) klubova, klubova na područjima od posebne državne skrbi, i klubova manjinaca. Svi ostali klubovi, osim klubova iz Zagreba su nahočad 21. vijeka, neželjena djeca u svojoj državi.
I, onda počme Resavska škola, plagijati, prepisivanje, štancanje, šapirografi, da se problem toliko uprosti, da ga i najveći bedak može rabiti.
Tu sad dolazi na scenu svjesno falsificiranje broja članova kluba, kao snažan "argument" za svekoliku, organizacijsku i financijsku potporu mjesta, grada, županije.
Broj članova nije nevažan ni kod apliciranja za programe financiranja programa od strane RTL-a, ZABA-e, i mnogih drugih. OiV ne spominjem, znate i zašto.

Prosti, moj bože...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 09, 2025 5:39 am

Svaka vlast ima naručene aplaudere. Nažalost, to je ušlo u rutinu. Samo jedno mi ne ide u glavu, ajde da aplaudira onaj koji je bio nazočan, ali to radi i onaj koji nije!
Znači, imaš aplaudera, kojega si unaprijed "kupio" da ti stvara pozitivno ozračje i dobru kulisu. Ko je to udevero, između dvije strane ? Da, niste, dragi štioci morali puno dumati. Drug Sveznadar. Unaprijed. Taj ništa ne prepušta slučaju. Tako i treba, briga za druga.
Idemo dalje, za iste pare...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 15, 2025 7:52 am

Davno rekoh da nama, slobodomislećima, ne trebaju detektivi, i privatni istražitelji, samo treba pravilno iščitavati dokumente koje Stručna služba okači na HRS web.
https://www.hamradio.hr/sto-je-hrs/
Lijepo se vidi da u popisu članova nedostaje datum, ima samo godina. E, to su godine muljanja s uplatom članarine, 2020, 2022, 2023, i 2024. 2021. su naknadno dopisivali.
Zašto ? Da se stekne privid zakonitosti ! Zašto 2020 ? Da (samo) izgleda da su klubovi platili u prethodnoj godini, a nisu ! Jer da je objavljen spisak datuma uplata, mnogim bi bio zapriječen pristup procesu glasanja ! To, u kombinaciji s znatnim klubovima koji NISU imali usklađene akte, hrvatskim jezikom , bili su nelegalni, je isto trebalo biti zapriječeno glasanje. Nije. Svjesno i namjerno. Zato je meni, nakon uvida, službenica u Uredu za udruge rekla , citiram, "tužite, ne možete izgubiti, poništit će izbore".
Lijepo je ona rekla, ka Sveto pismo, a mi goli ka crkveni miš, to je tragikomika s kojom su vladajući računali.

Danas je 15. travnja, dan do kojeg je IO produžio rok s manjim iznosom članarine. Odluka nerazumljiva svima s kojima sam o tome pričao, a riječ je o 20-ak klubova !
Citiraću sebe, koji to klub NEMA tu crkavicu 31. ožujka, a IMA je danas ? Nijedan ! Ili, samo onaj koji čeka novce od mecene, donatora, ili javnog poduzeća, da tim novcem plaća članarine ? I amoralno, i protuzakonito !

Pokojni Vincek mi je, i usmeno i pismeno obrazložio kako su ga Pilat i HRS prevarili za plaćanje klupske članarine. Umro je ojađen na njih i takve nehumane i amoralne postupke. On umro, a Pilat sjedi u NO HRS-a. Zaključak izvucite sami.

Jedan od dvadesetorice s kojima sam o ovome pričao mi reče : Daj Koki , ne budi naivan, pa odgovorne osobe klubova koji plaćaju članarine između 31.3. i zadnjeg radnog dana u godini boli neka stvar za datum i iznos, kad ga ionako ne daju iz svog džepa !

Na kraju, za danas, ponoviću svoje pisanje iz 2020. , jer ništa se promijenilo nije, citiram : "jedino normalno je da se nakon 31.3. , datuma do kojeg uplati golemi postotak članova, objavi lista članova, s plaćenom članarinom, datumom uplate, pozivnom oznakom, i oznake matičnog kluba. Tako bi se izgubila i svaka primisao normalnih članova na muljanje".
Znam ja što vladajuće "boli" ! Boli ih što sam im onda i sada ukazao na ponašanje saveza u susjedstvu, koji to godinama rade, a oni na njih gledaju s visoka.
Susjedi, ne samo što to rade, kao rutinu, nego tu listu osvježuju svaka tri mjeseca !
Još ih nešto "boli". Objava bi zaprepastila članstvo jer bi se vidjelo koliko je znakova prodano strancima, iako golema većina nije član nijednog kluba. Još jedan dokaz kako su HRS i zadnja dva predsjednika, svojski radili protiv interesa HRS-a i hrvatskih radioamatera.
Članovi mrmljaju da su neki, za takvu rabotu, za "nagradu" dobili sufinanciranje DX ekspedicija ? Uvijek aktuelnih Judinih 30 srebrenjaka ? Vederemo........
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 17, 2025 6:32 am

Svaka pravna osoba koja je nešto uplatila 15-og, ima potvrdu da je to "leglo" na račun primatelja sutradan, znači 16-og. Mi nemamo ono osnovno, tko je, i sa ovim "produženim" rokom platio članarinu. Lista tih platiša je bila, i ostala, za Stručnu službu HRS-a, misaona imenica. Daleko im je knjigovodstvo HZTK, koji za njih radi usluge knjigovodstvenog servisa, pa ih ne mogu uzeti ?!!!

Ponavljam svoje riječi, 90% od onih koji u konačnici plate, to učinu do 31.3. To NIJE 90% klubova i udruga koje se vode na spisku članova.
Kad bi izbrisali one klubove koji STVARNO ne postoje, ili su UNLIS, te makli one udruge koje nisu dio našeg jata, vjerujem da bi udahnuli zrak punim plućima.
A kad bi se predsjednik i IO udostojili obrazložiti, što sam višekratno javno pitao, zašto opraštaju članarinu onima koji imaju (društvene) izvore financiranja, a oni koji ih NEMAJU , moraju platiti, i plaćaju.

Ali to nije sve ! Koliko nam je Stručna služba brza, ažurna i vjerodostojna svjedoči i činjenica da još nemamo zapisnik skupštine ! Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 19, 2025 5:56 am

Mislio sam se, da li napisati, ili ne ovaj post, s latentnom opasnošću da me netko (nezasluženo) prozove da glumim "moralnog policajca". O čemu se radi ? Taman kad smo ih naučili i navikli, pod Pilatom, da se RA pastvi čestitaju Uskrs i Božić, oni pod Matom, zakazali !
Opet ću citirati sebe, na svim zadnjim popisima stanovništva RH, njeni stanovnici su se izjasnili kao vjernici, i to oko 92%. Sukladno tome, svaka vrhuška, od državne, do krovnih udruga, ima civilizacijsku i društveno-moralnu obvezu, svojoj pastvi čestitati Uskrs i Božić, a ne bi bilo na odmet učiniti isto sa muslimanskim i židovskim blagdanima. To je građanski civilizacijski doseg, multi-kulti, uvažavanje, i miroljubiva koegzistencija.
Zna se kada se čestita, od početka Velikog tjedna, do Uskrsnog ponedjeljka.

U konačnici, nevažno je da li je netko vjernik, ili nije, jer to je osobna stvar, ovo je ipak "više od pukog čestitanja", ovo je život u sredini s više konfesija, i ateista.
Ovo je ono, što se kaže : Došao sam do pola puta...

Sretan Vam Uskrs, zaista svima, a ne samo njima !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK