Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a4db » Thu Mar 27, 2025 8:12 pm

Eto, sve si napisa. Samo ti to u fino, po diplomatskoj školi.
Ja mogu bit grez i napisati da je ovo samo još jedno selo Potemkina.
Problem je što su "generali" ostali bez vojske.
Tako da čak ni sponzorstva/šoldi kroz Matine veze ne pale.
Od kuda sada izmisliti članstvo koje ne spada pod "mrtve duše & remote omladinu" :mrgreen: ?!
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Mar 27, 2025 8:34 pm

Ma Djani, ja i diplomacija, ka bog i šeširđija...

Tvoja i moja prednost je što pišemo javno, njihova je otegotna okolnost što rade tajno. Mi smo odabrali svoj put poslije rata, neki od njih nastavljaju svoj put od prije rata.
Zašto je njima bolje ? Zato što vlada manira nezamjeranja ; ljudi vide da se u Hrvatskoj kradu tvornice, pa nitko ne odgovara pred zakonom, a kamoli će tko trznuti kad sam ja javno pisao da sam prepoznao vokce (ukradene u HV), u rukama netom položenih operatora ! Smiju nam se iza leđa, kad mi pričamo o vječnim reversima, oprostima članarina, rasprodaji hrvatskog obiteljskog srebra (čitaj, hrvatski, latinica : eter, ozemlje, prodaja znakova, sluganstvo inozemnim platišama). Te hrvatske Jude, 21. vijeka odriču i guraju od sebe svako sudjelovanje i odgovornost za (ras)prodaju Hrvatske ! Poriču da su i oni dionici rasapa i raskola, koji dovodi do uništenja vjere i nacije.

Dobro je piva Arsen : "Ako je moral prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao... " Da dali, tukli su se da ga daju... Zato nam i je ovako.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 28, 2025 10:06 am

I još mi nešto bode oči. Lijepo napisahu da će biti podjela nagrada za UKV natjecanja , od 2020. do 2024. Koliko znam, a mislim da znam, jer sam pročitao napisano od njihove ruke, da su uredno dali razrješnicu bivšoj rukovodnoj momčadi ! Ta je, uredno pisala, di god su išli na dernek, da nose QSL-ke i osvojene nagrade. Mi im vjerovali.
Sad ispada da nisu ? U ovoj priči netko laže. Ne samo da laže, nego nas drži za maloumnike, koji sve piju, bez mineralne.

Priča me fatalno podsjeća na iskrenu izjavu v.d. managera, sredinom 2020, nakon preuzimanja dužnosti, citiram : "ima puno posla, jer se zadnje dvije tri godine slabo slalo, a u ovoj (2020.) - nikako !" Honorari isplaćeni za nerad, i zabušavanje, a na nas, koji promičemo istinu, su bacali drvlje i kamenje, da lažemo, da ih mrzimo, i sve u tom smislu.
Javna isprika bi bila dostatna.
Ali kućni odgoj i osobna kultura su im strani, kako predzadnjoj, tako i zadnjoj rukovodnoj garnituri. Obraz - đon.

NO je svima dao razrješnice, kako odgovornim osobama, tako i članovima IO-a, ugovornim djelatnicima, i stalnim radnicima. I nitko ne trza. Sava teče...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Mar 28, 2025 3:04 pm

Taj Savez spašava promjena Statuta i demokratizacija procesa odlučivanja i upravljanja
a ne sponzorstva i konferencije. Samo ni taj postol na tu nogu, naučilo se onako, pa tako
sve skupa ide neizbježnom kraju.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Fri Mar 28, 2025 7:50 pm

Danas popodne dobijem dva maila iz Saveza, u prvom me obaviještavaju i pozivaju na Skupštinu HRS-a (!), a u drugom izvršeni financijski rashodi.

Pođimo redom. Tajnica potpisuje izviješće o radu Saveza, zaključno s krajem veljače. Oni koji je trebao znati vremenski tijek događanja je ZNAO da će biti i Skupština, mi NISMO. Sve se znalo prije desetak dana. mi saznajemo danas popodne ! Nije u redu. Konferencija je druženje, a skupština, ma kako je pojedinci koji su privatizirali Savez bagateliziraju, je PRAVO i OBVEZA, svakog zastupnika kluba-članice.
Ne može se Mate opet vaditi, i ispričavati, kao u prosincu 2024. , potrošena fora. Zar nismo neki dan citirali dalmatinsku poslovicu, da je ćaća mater samo jedanput zaheba.
Poslin nije mora...
Svaki put kad se dogodi ovakva situacija, nešto se valja iza brda, rekli bi Srbi "ispod žita" ! Pročitavši i pregledavši materijale nešto se da naslutiti, ali nećemo biti kao cigo šta je prvo istuka cigića, pa ga tek onda posla po vino ! Pomalo...

Materijali nam daju obilje informacija, samo treba zagrijati stolicu, i imat prave đozluke. Iz njih saznajemo da su glavne zvijezde programa RK 9A1EZA, i 9A2EY.
Sad, kad okrećemo film unatrag, je kristalno jasno, svi događaji iz Pilatovog i Laureatovog mandata su dobili svoj puni smisao. Ovakvu samopromociju nismo još imali u neovisnoj Hrvatskoj. Samo pravilno i efikasno koriste sustav, čiji su neodvojivi dio.

Moram vas malo i nasmijati, evo jednog "bisera " :
U zvjezdarnici u Gornjem Sitnom je u vremenu od 18. do 27. kolovoza

Ako se selo zove Sitno Gornje, onda se zna kako ide sklanjanje po padežima, za pismene... Neka učiteljica hrvatskog vrati lovu...

Ali izvješće nije samo reklamiralo 1EZA i 2EY, nezaobilazni su 3MR i 6KX, jedan je već Laureat, sad su i ostali. Još samo da nauči frekventni raspored LSB signala. ;)

Zucker zu ende ! Naravno da je onaj drugi mail bio nadopuna prvog. U njemu su "samo" mjesta troška financija, i da li su iskorištena ! Ovce se nadale vidjeti koliko je išlo love dokoličarima u istarskom hotelu ? Malo morgen. Ali, pošto su bili prerevnosni, vidili smo ih na fotki, i vidili smo KOLIKO ih je iz hrvatskog korpusa ! Žali bože.
Ne saznasmo da li je, i sa koliko Savez učestvovao u sufinanciranju privatnih DX ekspedicija ; ma ne treba ljudi, ovce su se navikle živjeti u neznanju...

Doppel zucker zu ende ! Naravno, drug Goran. Čim sam ga vidio na listi putnika, znao sam da je u pitanju balkanska ujdurma ! On izvjestitelj za Alpe Adria ! A tvrdi da nije član HRS-a ? Ali, nije ti postol na tu nogu ! Zna san ja da Mate neće zaboravit svog suputnika u Beč, pa šta košta da košta !
Odma san se sitija pisme Ide Mile, lajkovačkom prugom ! U jednoj kitici pisma kaže : "Nemoj Mile, da ostavljaš druga, dugačka je lajkovačka pruga...
Di će ga ostavit, pa Mate je častan čovjek ! A i ono šta se zapečati u Beču, nema da će netko otpečatit ! Još ako se to desilo u dvorcu Hofburg, nema da nema...

Ima još, ali, treba prespavati, ugrija se i laptop...Nije na revers, triba ga čuvat. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 30, 2025 7:28 am

Prošlo je 100 dana od pismene primopredaje dužnosti predsjednika HRS-a. Nitko nije vidio taj dokument. Baš kao i čuveni štapski dokument u skupštini SFRJ, zadnjeg saziva, koji je trebao biti inicijalna kapisla da JNA preuzme vlast. Mi smo sumnjali, a poslije se potvrdilo, zastupnik je mahao s praznim listom papira !
Ne tvrdim da Mate nije učinio kako kaže, ne tvrdim da taj zapisnik ne postoji, ali nisu njih dvojica - HRS ! HRS smo mi svi, netko kraće, netko duže. No, nije važno koliko je netko član HRS-a, nego da li je radio u interesu HRS-a, hrvatskih radioamatera, i Hrvatske.

Ovo pišem, ne u nakani da otvaram hajku na Matu , nego obrnuto, da mu pomognem(o) da se radi kako valja, zakonito, moralno, etički, i pošteno. Ovo, do sada, nije bilo dobro. Nitko, pa ni Mate, nema pravo početi mandat s hipotekom tajni, ikakve vrste.
Valjda sam jedini koji je javno rekao da je počeo mandat bez javno istaknutog životopisa. Osobno smatram da je to jedan normalan, kulturološki i civilizacijski doseg.
Nakon toga , objava zapisnika o preuzimanju. Slobodomisleći će ga sigurno "nadopuniti". Jer, prljavog veša je kamara. Skuplja se od dana kad su Mate i Krešo odustali.
Zbog toga nam sada treba Odred za čistoću, s metlama od sirka, da pometu i očiste Augijeve štale.

S obzirom na navedeno, a želeći Mati uspjeh u poslu, više neću pisati pod topicom Otvoreno pismo s pozivom na ostavku predsjednika HRS-a, jer nije moralno ni etično pisati protiv SVOG kandidata ! Umjesto tog topica, otvaram novi, s nazivom Mani pulite. Početi će s radom nakon završetka konferencije. Prilika za sve da okrenu novi list.
Tko neće, trpjeti će čitanje istine. Kao i do sada. Samo, lako vam je bilo pod Pukijem, Pilatom i Laureatom, Mate je uvijek bio "rezervna opcija", bez uvrede.
Sad više nema "rezerve", osim onoga kojeg šef sjene uzgaja već duže vrijeme, ali to nije naš problem, nego njegov.

Jedan njemački književnik, je u tridesetim godinama prošlog stoljeća napisao da je nacizam došao na vlast, jer dobri ljudi nisu (u)činili ništa. Pametnim dosta.

P.S. I nemojte mi pisat protiv Gorana, vidite da on vabi učesnike iz Slovenije i Italije, je li, ili nije koordinator za Alpe-Jadran? Bez članstva u HRS-u. Vanjski suradnik.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 31, 2025 1:03 pm

Gledam pozorno spisak prijavljenih za Konferenciju, pa mijenjam đozluke, pitam se, pitam, jel mi se promijenila dioptrija, vidim li slabo, ili dobro.
Nema Nene, nema Vlade Pavlice, nema Marka, znači, paz vako, nema ništa za IOCA-u, nema čekiranja karata, čitaj rvaski, nema ništa za starije ! Pregrizo jezik ko misli da su vladajući s njima u zavadi.
Biće im v.d. QSL manager, bit će usmena predaja, u desetercu, kad već nema izvješća o radu za zadnjih 60 mjeseci. Tako su radili i Indijanci prije dolaska bijelog čovjeka u Sjevernu Ameriku. Odaberu jednog, napune mu glavu svim relevantnim informacijama, a on, kad osjeti da mu se bliži kraj, prenese novome čuvaru plemena.

Radio sam ja našeg predsjednika, kao CT9/9A4M, biće mu v.d. dao moju kartu, posla sam mu početkom studenog... Ne stigne Mate odgovorit, a oće on, nema da omane.
Nije nam baš leglo njegovo mišljenje o budućnosti QSL-iranja, ali nismo ni mi, ni Mate, snaša za udaju, pa da nam se mora sviđati, pod mus ! To je njemu došlo od pustog druženja sa ovim remote-ašima, oće to, prilipčiva je ta bolest... Istarski hotel ima sve mikrouvjete za razvoj te "bolesti"...

P.S. Laureat čeka zadnji minut da se prijavi, ka da ga sad vidin... ;)
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Mar 31, 2025 4:32 pm

Ti ih ružiš pa ih barem ja moran pofalit.
Prvo lipo objave program i tko ga vodi.
Potom objave sve prijavljene.
Lipo pogledaš jedno i drugo pa odma znaš da ti tamo ni misto :D
(govorim za sebe)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Mar 31, 2025 6:15 pm

Kaže Isus u Novom zavjetu da kad te gospodar pozove na gozbu, sjedni na najneznatnije mjesto, ako si među odličnijima, gospodar će sam doći i odvesti te na mjesto koje ti dolikuje.
Nevezano uz Isusove prispodobe, to je i sastavni dio kućnog (osobnog) odgoja...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 01, 2025 6:20 am

Ti ih ružiš pa ih barem ja moran pofalit.

Nije lipo lagat Djani, pa makar i u šali. Nađi mi jednu jedinu rečenicu gdje ih ružim, ja ću se javno ispričati. Ja samo objavljujem drugo, istinito, mišljenje.
Kad pacijentu doktor obznani dijagnozu, koja mu nije po volji, on ide kod drugog, po drugo mišljenje.
Valjda je dovoljno išla proizvodnja laži, obmana, falsificiranja, štancanja, stvaranja slike koja je sve samo ne istinita. Tko im je zasmetao u kreaciji, izopćili su ga s HRS foruma.

Za Konferenciju im se prijavilo 113 hrvatskih znakova, i 13 stranih. U službenim objavama HRS-a, do dolaska Mate za predsjednika, je stajala sintagma "preko 2000 članova"! Kud onih "preko 1900" ? Ili, ako dobro razumijem Djanijeve riječi, ovih 113 su istomišljenici ?
Struktura prijavljenih, po pozivnim oznakama, je zanimljiva, jedinica-3, dvojki-17, trojki-35, četvorki-12, petica-16, šestica-13, sedmica-11, i devetki-6.
Nema nijednog kupljenog znaka. Kako, majku mu staru, kad su u zahtjevu za dozvolu za rad pisali da žive u Zagrebu, kućna numera Dalmatinska 12 ? Njima je onda bilo najbliže, i najjeftinije ? Znači, HRS je samo poslužio kao sredstvo za doći do cilja. Dionici u tom poslu će biti na Konferenciji.
Od prijavljenih, samo je jedan sa otoka, svjetski prvak, a i on nije otočanin, nego vlaj iz Krušvara, ka i ja, iz Dugopolja.

Ali, nije sve crno. Pregledavajući javne dokumente, ne kao drugovi Goran i Rolando tajne, vidio sam i svjetlo na kraju tunela ! Tajnica ima dozvolu za rad ARS-e !
Koliko moja pamet konta, prva poslije Žike. Još samo da je čujem na opsegu, zajedno sa Pukijem, pa mogu umrit na miru. ;)

Javlja mi prika iz Zagreba da će na Konferenciji v.d. dijeliti kartice. Imati će sa sobom apotekarsku vagu, da svakom bude jasno koliko je grama dobio !
Kantar, za izmjeriti koliko je išlo za privatne QSL-managere, ne miče iz kuće. Čemu, to nikog ne handri, od 1999. , do danas. Da, dobro ste pročitali, od predsjednjikovanja prijatelja Nikole, do danas, in continuo...
Kad sam, u prvom svom javnom obraćanju novom predsjedniku Mati, napisao da bi mu prvi ferman trebao biti ukidanje nemoralne i neetične odluke o "uslugi" za hrvatske amatere u inozemstvu, qsl-iranje za 300 kuna, nisam se šalio. Dosta je te amoralne pljačke, koju su drug Laureat i tajnica zaogrnuli u veo navodne zakonitosti.
Drugi ferman, ukidanje svih tzv. kazni za nepoćudne hrvatske RA amatere, i pristup HRS forumu. Prijatelj Mate se NIKADA nije upitao kako to da su te kazne uslijedile odmah nakon njegovog i Krešinog abdiciranja ? Ja i on znamo odgovor.
Treći ferman bi trebao biti objava SVIH PRODANIH znakova, a, nakon toga, ažuriranje 9A adresara. Sa, ili bez onog buljuka iz Dalmatinske 12 ! ;) U prolazu...

Nećemo dalje, za sada. Za današnji kraj ću samo par riječi o priznanjima. Pokojni Vincek i ja smo dugo pričali, i bili suglasni da gro priznanja ide u Istru, i onima koji su blizu stolu samozvanih elitista, čitaj , Vlade u sjeni. Najnovije odluke IO-a, čija će djela, tj. priznanja biti podijeljena na Konferenciji, su samo potvrde našeg zaključka. Di su oni lijepi dani, kad je drug Goran primio Teslu, ali, kako je hrvatska službena dijagnoza sinkopa, on se toga "ne sjeća". Sreća njegova što nas još ima, koji se SJEĆAMO ! Samo da mi on sretno stigne u ZG, paziće na njega Alen, ta kreću iz istog komšiluka, preko Perkovića i Knina, kako pjevaše Arsen...

Za sami kraj, još jedna njihova laž unaprijed ! Da, dobro ste pročitali, i to postoji, laganje unaprijed, laž koja JOŠ nije izrečena ! Napisali su da će biti aktivna postaja 9A0HRS, kako za 9AFF, tako i random. Kako znamo da je završetak QSO-a slanje kartice, te veze neće biti NIKADA kompletirane, iz prostog razloga što ne šalju karte.
Od Sitna gornjeg, preko YOTA-e u Karlovcu, do SVIH manifestacija gdje radi službena postaja HRS-a. Kakav Savez, takvo QSL-iranje. Tako uče i omladinu, smišljeno rade zločin prema radioamaterizmu. Da imalo drže do toga, ne bi pristali na onu špajzu od QSL biroa ; nisu predsjednika HRS-a obrlatili u Radnoj zajednici HZTK, kako je nama prezentirano, nego je to išlo "u paketu", s novim namještajem, i "uređivanjem" prostora. Baš zato se u nedjelju otvara novi topic, Mani pulite.

P.S. Na Konferenciji će biti trojica, koji su primali honorare iz Beograda, dok smo, ja i meni slični, bili u Narodnoj zaštiti i Zboru narodne garde. Bez elera. One iz JNA nećemo spominjati, nije kigijenski.

P.S.2 Jes da na kalendaru piše da je prvi travnja, ali, zar nije pisalo na tarabi p...a, pa Mujo slomio k...c ? Mostly.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK