Ovog su ljeta "razmontirali" ostatke tvornice Nade Dimić u Zagrebu. Mudri ljudi su pažljivo skinuli natpis, i odnijeli ga u Tehnički muzej da ga restauiraju, pokušaju vratiti izvorni sjaj, i da ga ostave za pokoljenja koja dolaze, da vide da NADA ne umire zadnja, kao u poslovici, nego živi vječno !
Jer da nije tako, čovječanstva, narodi i skupine, na svijetu bi učinili masovni harakiri, sepuko 21. vijeka. Uvijek se vrijedi boriti, ne za sebe, nego za bolje sutra, onima koji dolaze poslije nas.
Ovo je odgovor onima koji me, svakodnevno, zovu, i pitaju isto pitanje, citiram, "koja je svrha tvog pisanja, vidiš da sve ide u krivom smjeru, a biće i gore" ?
Mi, ne ja, ovdje pišemo već 15 godina, a pomaci su mali, to je istina. Istinu i pišemo, samo to puno ne tangira vladajuće, jer razmišljaju s pozicija sile i vlasti.
Neću sada i ovdje, na Staru godinu, brojiti i premećati nastupne riječi novog predsjednika, ima zemana, ako sam za njega, to ne znači da se slažemo u svemu.
Najbolji dokaz je njegov izričaj, citiram, "većina ljudi s kojima sam razgovarao ima pozitivno mišljenje o radu QSL biroa" ! On je Račišćanin, koliko mi je poznato, a jedna od slavnih dalmatinskih poslovica je da " uvijek treba ćuti i drugi zvon" !
Nikad ne zaboravimo riječi svetog Jeronima, zaštitnika Dalmacije koji je rekao : "Oprosti mi bože što sam Dalmatinac !"
Zašto ovo pišem ? Zato što smo svjedočili slavnoj izjavi, vrlog Uzdanice, 3 mjeseca prije svrgavanja Marinka, da, citiram, "QSL biro radi odlično, da je on to provjerio!"
Svrgoše Marinka (za zaboravne to je bilo u travnju 2020. ), ispostavi se da prethodne 3 godine nije slao , ili je nešto slao neredovito, ukratko krš, lom i nered.
Neposredno pred inauguraciju novog predsjednika, postigli smo neslavan rekord, čak i na Balkanu, 370 dana između dvije pošiljke QSL karti, sa QSL biroa. U mojih 60 godina u HRS-u to ja još nisam doživio. A novopečeni predsjednik tvrdi da mu kažu da je stanje dobro ?!!!
Ne želeći, u ove dane, "dokazivati" tko je u pravu, samo ću, bez nadolijevanja ulja na vatru, reći da ja IMAM dokaze u prilog mojih riječi. Oni nemaju za svoje.
Pametnima , dosta.
Danas se u crkvama, na večernjoj, čitaju matice, župske knjige, broje se, i taksativno nabrajaju, umrli, rođeni, kršteni, pričešćeni, krizmani, vjenčani. Inventura godine.
Tako i radimo u našim kućama, obiteljima, vezama. Meni je, od prije 60 godina, klub druga kuća. Zato i radim godišnju inventuru, jer nema dobrog rada iduće godine, bez dobre inventure za ovu godinu !
Svim ljudima dobre volje, svim radioamaterima Hrvatske i svijeta, želim da imaju 2025.g. kao godinu mira, zdravlja i razumijevanja, to nam najviše treba. 73 !