by 9a2jg » Mon Nov 11, 2024 6:52 am
Evo mene, dragi štioci, ne, nije me jamila policija, pijanog za volanom, za to su "zaduženi" neki drugi, "odgovorni", drugovi. Ta je li Martinje, ili nije ?
Dakle, od danas, do verifikacije budućeg izabranog predsjednika HRS-a, Stručna služba bi nas trebala promptno i sustavno informirati o tijeku tog procesa. Kažem trebala, jer to to kondicional. Baš kondicional "dopušta" sve tri mogućnosti, za, protiv i neriješeno !
Za sada odgovorne osobe HRS-a šute, iako bi ih pridjev "odgovorne", u jednoj normalnoj državi, tjerao na sasvim drukčije, normalno ponašanje.
Već sam pisao što je radio klub Split pismeno zatražio od Stručne službe HRS-a, da javno objavi, sa stanjem na 31.12.2023. , kao bazne godine mjerodavne za izbore. Ponoviti ću, po ne znam koji put, nioje mi teško, kad je poštivanje zakona, demokratska procedura i transparentnost u pitanju.
1. Spisak članova, s oznakom pripadnosti matičnom klubu.
2. Spisak uplaćenih članarina, ime uplatitelja, i datum uplate, i
3. Spisak klubova koji na narečeni datum NISU imali usklađene normativne klupske akte, urednu registraciju, i legitimaciju pred zakonom.
Ovo je minimum minimuma, za poštivanje zakona, ispod toga ne odstupamo !
Ono, što su nam poslali , kao spisak članova po klubovima, je ruganje sa (našom) zdravom pameti. Točno se vide klubovi, gdje je "radila" štela, a sve u cilju da se umjesto jedne ruke za voljenog predsjednika, dignu dvije ! Interesantno, prednjače klubovi gdje je odgovorna osoba - drug Laureat ! Na spisak stavio 40-ak osoba, a u fildžan natjecanjima HRS-a, za te klubove mu rade (uvijek isti) 70-godišnjaci. Jer onih ostalih - NEMA ! Kako se došlo do cifre članova 30+ ? Jednostavno, mrtve duše, tečajci, nepostojeći... Kakav Mulder i Scully, ta imamo mi dovoljno diplomiranih kriminalista u Savezu, nisu se naradili u životu, oni bi ovu tezgu riješili u jedno popodne.
Da ne pričam, po n-ti put da ima članova koji se "kontaju" u više klubova, a od kako je svita i vika, može se računati samo jedan matični klub !
Datumi uplate su posebna priča i lakrdija, glede zakonitosti, o tome je pisao i pokojni Vincek, a sve jer od glave riba smrdi. Nutkaju se klubovi da plate, a datum uplate se krije ! Interesantno, i to baš klubovi kojima je drug Laureat tip, ka da je u klubu Germania, Admiral, ili PSK ? Počelo pod Pukijem, razvilo se pod Pilatom, a Laureat doveo skoro do savršenstva ! Malo mi ga mi hebemo, podsjećamo ga na očito, da je to sve kršenje zakona.
Taj isti drug Laureat je , u više navrata kontrolirao normativne akte, ažurnost i usklađenost istih za RK Split. Što nije pogledao za neke klubove, npr. gdje je odgovorna osoba kluba umrla, a u papirima - nije? Odgovor bode oči, jer je to glasačka mašina Laureata ! Vrana vrani oči ne kopa !
No svi ti klubovi, čak i oni koji su se ugasili, su na njegovom popisu. Na popisu su i one udruge koje nemaju veze s nama, oni ih stalno guraju u naš tor ! Nas i Kineza, 3,5 miljarde ! Antina taktika, koja je možda i "palila" 1990. , ali danas sigurno više ne.
Nikada neću zaboraviti Pukijeve riječi, koje sam čuo na svoje uši, u dvorištu u Kraljevici, u pauzi Skupštine , citiram, "ne moraš platiti članarinu svaku godinu, možeš i svaku drugu, samo da ti ne bude veliki razmak, i da je plaćena u godini pred izbore"! Ta rečenica govori sve, o povlaštenoj kasti, koja ne preza pred ičim, da zadrži vlast. Mi smo im samo nepotreban balast, kulisa, ali neophodna, da bi se pred državnim tijelima prikazalo kako je krovni Savez udruga SVIH RA u Hrvatskoj !
U naravi, mi smo mali bankomati, koji punimo HRS-ovu blagajnu kešom, kojeg Laureat, i IO troše za one namjene koje im NE priznaje Komisija za vrednovanje programa HZTK-e, od plandovanja u istarskim hotelima, dernecima po Lijepoj našoj, do autokratskih samovoljnih odluka druga Laureata, a u konačnici, sve za napraviti pretpostavke, da se osvoji još jedan mandat ! Ne treba se popeti na Gornji grad da se to vidi, ta vidi se iz Dalmacije !
Trebam li napisati da smo zadnju pošiljku QSL-ki dobili na svetu Lucu, prije 11 mjeseci ? Da, dobro čitate, u prošloj godini. Pitajte voljenog predsjednika koliko je puta, u tom periodu, osobno odnio karata privatnom QSL manageru, i pilonima svog režima, u Split. Ja znam, a mogli biste znati i vi, da slučajno izvadite glave iz pijeska.
Za kraj, pitanje za miljardu dinara RSK ? Kako pusti klubovi sa 30, 40 i više članova, a drug Predsjednik ne može naći TRI natjecatelja, u cijeloj državi, za QRQ ?
Preteško ? Imam ja lakše, za vas. Kako to da je uvijek drug Laureat, i klubovi gdje je odgovoran, u prekršaju u fildžan natjecanjima ? Kontinuitet, od 1982, do danas ?
Ima još, Martinje se zahuktava...
Last edited by
9a2jg on Wed Nov 13, 2024 8:16 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja