Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Sun Sep 12, 2021 3:47 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/crn ... 03412.aspx

Koki lud, a...? Pročitajte opet prethodni post, pa se onda upitajte ko je lud.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 13, 2021 5:31 pm

Ja zaista ne znam zašto mi je netko poslao link na youtube o seljenju RK Marjan iz svojih prostorija. Možda ta osoba obilježava dva mjeseca od tog događaja, ne znam. Meni fali, bar javljanje utorkom, na donjim bandovima, nekad snažnog radio kluba. No, sami su izabrali, pustili vuka među janjce... Prekršili su zlatno pravilo da se jednom odlazi, i da nema povratka u staro jato ! Čak i drug Goran to poštuje, pa se (na falšo) šlepa uz neke druge klubove, ali, sve zaludu. Nema više "budnog uha", propala Jugoslavija !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 15, 2021 6:30 am

U vrijeme snimanja video uratka iz predhodnog posta, dođe član mog matičnog kluba tamo, i pita ih za jedan prijemnik , vlasništvo pokojnog Nikole 2FW, a kojeg mu je poklonila njegova udovica. Odgovoriše mu da - nema ! Odnilo ! Ko je odnija, zna se !

Pametnima, ma u kojem radio klubu bili, dovoljno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 19, 2021 8:30 am

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... de-1128202
Ludih li ljudi, šta pišu, da je više vode, bilo bi manje vina, automatski i manje dice... Neka ostane ovako, neka naše dice...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 20, 2021 2:29 am

Na ovaj tekst san skroz zavarija.Gori je ostalo malo ljudi.
.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Sep 22, 2021 12:37 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pol ... 05586.aspx

Poljaci zaminili Čehe ? Niki dan oni kajakaši, sad ovi... Najluđa smo država na svitu, svi naplaćuju sve troškove traganja i spašavanja, osim nas !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 29, 2021 7:29 am

Blagdan je svetog Mihovila, ujedno i Dan hrvatske policije, i pripadajućih službi. Svima srdačne čestitke. Diljem Hrvatske mnoga mjesta, kojima je sv. Mihovil patron, slave, od Dugopolja, Trilja, Kijeva... Svima bio blagoslovljen blagdan.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 30, 2021 9:29 am

Blagdan je svetoga Jeronima, ili , kako ga popularno zovemo Jere, zaštitnika Dalmacije. Svim stanovnicima Dalmacije, i onima koji je vole, sretan i blagoslovljen blagdan. Fijera u Pučišća.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 05, 2021 9:31 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/fac ... sti_prva_d

Ključni dijelovi : profit ispred svega, mogu utjecati na 3 do 5% mržnje, u konačnici razdvaja a ne spaja ljude...

Kako se tu uklapa ona čuvena Markova (iz Pazina) rečenica, da je on taj pionir koji je uveo HRS na Fejs, i da će sada mladi nagrnuti ! Ko da je onaj američki vojnik koji je zabio zastavu na vrh Iwo Jime.

Žalim sve na svijetu kojima je ustvari Fejs najbolji drug, a ne onaj drugi, koji je u istom položaju, i baš na vlas misli isto o položaju onog prvog !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 27, 2021 4:37 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vla ... 13711.aspx

O tome sam pisao bezbroj puta, evo sada i indeks piše o tome, kao da je sažeo sve moje pisanije u jedan članak ? Samo, nije ni izdaleka sve obuhvaćeno. Od bolnice koja troši abnormalna sredstva, preko muzeja kojih se ne bi posramio ni Luvr, pa preko dvorca Eltz, engleske travice i olimpijskog bazena. To je za javnost.

Ono što se ne prikazuje je stanje u tvrtki slijednici Borovo obućare, koja tavori dva desetljeća, male i neredovite plaće...Što sada, kada nije predsjednica, KGK ne obuće žute čizmice i ne prošeta Trgom republike, ili po Vukovaru ? Očito, ono je bio PR.

Preseljavaju jednu bojnu profesionalnih vojnika u Vukovar da bi bar malo bilo novaca u opticaju, podsjeća me na Zadar ili Knin, prije rata (u smislu kupovne moći).

U socijalnoj samoposlugi nikad ništa na policama, jer kad pukne glas da nešto dolazi, isto se razdijeli jadnim ljudima na kamionu.
Ista je stvar i u Karlovcu, i u Kninu. Nisam čuo od druge ili treće ruke, nego od redovnih primatelja te pomoći.

Prije 20 godina sam pisao o obnovljenim kućama i stanovima u kojima nitko ne stoji, nepripadnim braniteljskim i invalidskim mirovinama, stanovima u Zagrebu koje ne vraćaju, i puno drugih stvari, onda su mi dahćali u telefon...

Nisam i ne mogu biti savjest Vukovara, ali mogu dignuti glas protiv ovakvog Vukovara, kojeg netko sustavno i smišljeno pretvara u grad muzej, Potemkinovo selo gdje teče med i mlijeko potocima, grad koji je prije rata imao preko 20.000 radnika u kombinatu Borovo, sada ima stotinjak radnica u ostatku Obućare, koje rade za malu, i neredovitu plaću.
Dižem glas, kao onaj koji je pomogao Vukovaru, kada mu je bilo teško, i koji je samo davao, ništa uzeo, kako i spada.

Na kraju, što svi znate, da je u Vukovaru dobro, zar bi stalno dolazili mailovi raznih udruga za pomoć, od kompjutera, do peći na drva. Da, dobro ste pročitali. To je stvarnost, a ne ono što službena politika hoće prikazati kao Vukovar. Grad bez ljudi.

Da zaključim na radiomaterstvu, 36 izdanih znakova, u zadnjih 20 godina sam čuo dva ličnjaka, i čuo sam da neki pod klupskim znakom rade na UKV contestima. To je to.

Mogao bi još, do prekosutra, ali čemu ? I kome ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK