Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Nov 15, 2016 7:45 am

Viktore, drago mi je da čitaš.

O predsjedniku više neću trošiti riječi, sve sam rekao, kaže američka poslovica da starog psa ne možeš naučiti novim trikovima !

Par riječi o IO-u. Javno sam ustao, ima i tonski zapis, da sam pozvao da ne glasaju ZA postojeća (stara) dva člana IO-a za novi saziv, jer su mogli puno, a nisu učinili ništa. To su Mark 8A i Ivica 0W. Reakciju nije trebalo puno čekati, na glasanju za NO njih su dva bili PROTIV ! Zaludu ti nekom razumnom promatraču da objasniš da imam kamion argumenata protiv njihovog izbora, a oni protiv mog samo zavist, inat i revanšizam, ipak smo svi mi krvavi pod kožom.

Ono što želim naglasiti su dva momenta, izbor mladog čovjeka Jerka 3EME , i, nekad mladog, Hrleta 6XX, u IO HRS-a.

Jučer popodne stigoh u Bol, raspakiram se, zvoni telefon, zove rečeni Jerko, pita da li bi se sastao s predsjednicima ostalih radio klubova na ovom području, poradi snimke stanja i prijedloga mjera za ozdravljenja klubova, a u svjetlu govora novog predsjednika. Rekoh mu da ću se odazvati uvijek, i u svako doba, samo da me obavijesti dan-dva prije, i da nije isuviše kasno, da se stignem vratiti na otok.
Ne želim blokirati, u načelu, hvalevrijednu inicijativu, mlade osobe, željne akcije, i neopterećene našim desetljetnim pizdarijama.

Želim vjerovati da je Hrle, s godinama, ne došao pameti, nego postao mudriji. Javna prepiska nekih Istrijana pod topicom Izbori na HRS forumu se da sažeti u Borinu ocjenu
Pa dobro, gdje su ti članovi koje su godinama osposobljavaju. Nema ih ni na papiru a kamoli u zraku. Znači imaš članove a u stvari ih nemaš ?"
To se i nama dogodilo. Voditelji ARG-a su uložili nemjerljivu količinu truda i rada i na kraju nula bodova. U klubu nema mlađih od 50 godina.
!
To je bila moja generalna standardna ocjena uzdaničkih klubova, svih ovih godina. Nadam se da će Hrle konačno shvatiti da put mladog operatora NE vodi preko ARG-a i izleta.
Zazivaju nove programe, neka se samo vrate iskonima i korijenima, vrate telegrafiju i operatorstvo na pijedestal koji zaslužuje, i sve će se posložiti.
Ako su baš sve zaboravili, neka uzmu programe tipa UB5ARTEK, i dan danas su aktuelni.

Jutros nas svih Radio Split podsjeća na 25-godišnjicu napada na Split. Neću drvit o pojedinostima, stoput sam ih pisao. Ono što želim da se NE zaboravi je činjenica da je velik broj radioamatera aktivno učestvovao u obrani Grada i odbijanju neprijatelja. Ima ih i pokojnih, ali živima nije nikad odano priznanje !

" A kada razarač Split opet dođe, Radio Split se više neće čuti,..." To oni.
A mi ? Bum, cile , bum, adio, i nikad više...
Last edited by 9a2jg on Tue Nov 15, 2016 10:12 am, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Tue Nov 15, 2016 8:16 am

Amartin :mrgreen: i logotip? je li imao jajca tamo javno govoriti ili se skriva iza ekrana
9a3z

Postby 9a2jg » Tue Nov 15, 2016 8:39 am

Denis, ja sam tog lika možda i vidio koji put u životu, baš kao i narečenog Tihomira, ali ne znam ga po obličju. Oba su "jaka" iza tipkovnice, ali, brajo, uđi u proceduru, prijavi se za diskusiju, sažmi sve što želiš reći u dozvoljene mizerne tri minute, i ostavi utisak na slušače, svojim jasnim argumentima !

Ne moram ponavljati da je govorilo dvaput više govornika, nego uredno prijavljenih ! Napisao sam da nam je Kandidat aka Predsjednik u svojoj poslanici prepričavao ono što smo dobili napisano, iako to uopće nije predviđeno, znači i dozvoljeno, Poslovnikom ! Cirkus i nezakonitost oko izbora članova NO sam već opisao.

Što reći o bocama maksuzije ? Na žalost, bio sam dobar prorok, i unaprijed sam opisao što će se dogoditi. Od onih 38 što su glasali za Predsjednika, bar trećina je bila, u vidno alkoholiziranom stanju.
Ako oduzmeš tri kluba, koji su ga nominirali, sa dvoznamenkastim brojem plaćenih članarina, ostali su sve - jednoznamenkasti. Sada sam zaključi ko iza njega stoji, kakva mu je "baza", i koga on predstavlja !

Sve šta sa vragom počme, s vragom i završi. To je tak naveke bilo, pa naveke tak i bu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 15, 2016 1:15 pm

Ja se neću referencirati na odnose u vašem klubu, ali znam sigurno da ste imali i pomladak upravo zahvaljujući ARGašima. Na kraju, ne vidim vezu između ARG i radiooperatora. To je samo jedan vid bavljenja hobijem. Radiooperatori u vašem klubu su mogli imati samo koristi od toga - ali nisu.

Jebi ga, Hrle, ja te prvi put pohvalim, ti odma usereš, šefa i stanicu, i 400 meteri pruge !

Ako nisi raščlanio u svojoj glavi, a tvrdiš da si 20 godina u ovom hobiju, sve što se dešavalo zadnjih zadnjih 20 godina je išlo na štetu radiooperatora.
ARG hobisti, a ne sakriveno iza kovanice ARG-radioamateri, jer takvo nešto ne postoji, su imali sve na pladnju, zadnjih 20 godina, od HRS resursa, infrastrukture, osnovnih sredstava i sitnog inventara, do financiranja. Prikoviše ARG izleta i kampova je financirano od naših novaca, bez efekta, i nisu ostavili trag u povijesti radioamaterizma u Hrvata.

Demagogija druga Laureata tu neće pomoći, dobro mu je replicirao Adam. No, u startu, što se možđana tiče, to je neravnopravna borba, to i slijepci vide.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 16, 2016 7:53 am

U nastupajuću nedjelju, 20. studenog, je blagdan Krista kralja. Tog dana završava Godina božjeg milosrđa. U svim mjestima gdje obitava katolički živalj su bile označene crkve koje su bile otvorene 24 sata, i bile na usluzi potrebitim vjernicima.

HRS godinama uzima malim klubovima, do lipe, što skupe crkavice od članarine, a ne daje im ništa. To nije milosrđe. To je politika Superhika, uzmi siromašnima, i daj bogatima. Zna se koji su bogati, zoran primjer je ZRF, kojemu HRS svake godine daje, od naše članarine i naknada.

Na skupštini su, mimo procedure, zna se, nekoliko njih upalo s (opravdanom) upadicom da je HRS lihvar koji uzima ljudima 500 kuna za posebni znak, umjesto da ih oslobodi toga nameta, i potakne na rad. Ispred mene je sjedio Mark, koji je ima obraza reći : Pa to vam piše u Pravilniku ! Taj Pravilnik su donijeli vladajući, samo u cilju pribavljanja to veće financijske koristi od upravo onih koji nemaju, a htjeli bi raditi !

Dokle će HRS samo uzimati , ne davati ?

U radnim materijalima za svoju samopromociju Kandidat za predsjednika napisa o QSL saobraćaju nešto što se kosi sa svim poimanjima RA u Hrvatskoj, citiram, "da će i nadalje QSL kartice ljudi dobivati na RA skupovima". Nastranu što je to notorna bedastoća, i što je upereno protiv radioamaterizma, na skupštini se pojavio Marinko, ali nisam vidio da je išta dijelio, meni i mom klubu, ništa.

Na skupštini su nazočile razne face koje tamo nisu trebale ni smjele biti, a radno predsjedništvo, inače zaduženo za red i normalno odvijanje, ni da trepne.
Uočio sam bivšeg predsjednika Peru, pisca neobjavljene trilogije o amoralnosti u RA druga Tonća Majicu, kapetana Plastičnu puškicu, dobavljača alkohola (ne poznajem ga, pa nisam napisao ime), koji je samo 3 puta izlazio po još vatrene vode. Valjda treći put i Bog pomaže ?

I onda, ja i Mihovil 2VQ pijemo, a trećini sale bi puka Dregger da su ih testirali na alkohol u krvi !
Sreća je moja što , kad je počela zakuska, jedan prijatelj iz Kutine mi donio čašu od 3 deca soka, s čime smo se kucnuli, i zaželjeli jedan drugom svako dobro.

Osim vladajućih, i Savo Golić je snimao tijek skupštine, na čemu mu hvala. Ja sam snimao samo dijelove, pretežito kad sam ja govorio. U opisu "lika i djela Kandidata" sam govorio i o njegovim "sposobnostima" , na KV polju, i naglasio zoran primjer da smo poslali, u zadnju godinu dana tri puta, natjecateljskoj Komisiji podatak da postaja 9A2VQ radi za RK Brač 9A1CPB, no oni su to (opet) razdvojili, samo da 9A1CPB ne bi bio prvi, u ukupnom plasmanu !
Jučer smo poslali i službenu žalbu na rezultate, no male su nam nade i očekivanja, od komisije koja je sve, samo ne poštena.

Kad s nezakonitostima, amoralnošću i svjesnim kršenjem zakona počmeš, ne moreš dobro završit.
Ali, što ja to imam pričati izabranom predsjedniku, on je jedan od kuhara tog balkanskog lonca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 17, 2016 6:18 am

Jučer primih mail u kojem mi pišu da su neki umirovljeni pripadnici Službe na Skupštini nosili livore ! Ja nisan vidija ništa ! Ma to sigurno nisu oni šta san ih gleda cilu skupštinu di loču, bome, ne moreš lokat, i kontrolirat se ! A ljudi iz Službe san izbrojia osan, što znan za siguro, di su oni pusti "spavači "...
Navodno je jedan, vanjski suradnik UDBA-e, čeka da se Predsjednik ne odabere, pa da se onda on objavi rvaskon narodu, ka obećani Mesija !

Sve u svemu, nije dobro.

P.S. Ona riječ , "mandantno" , još stoji na HRS web naslovnici, to in je pismenost, neznanje hrvatskog jezika , i zaludu plaćeni "stručnjaci". I tako godinama...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 17, 2016 9:31 am

ZNAČI DA ONA KRILATICA "UDBA JE NAŠA SUDBA" I DALJE VRIDI? :(

BOJE DA SE SVE PROFUNDA NEGO DA SE OVAKO MUČIMO :!: :cry:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 17, 2016 9:55 am

http://www.hamradio.hr/index.php?option ... Itemid=562

Zovu me jutros ljudi, vele, vidi službene podatke o HRS-u, ništa se, ništa prominilo nije ; Puki je još predsjednik, a Ljilja radnica !

Jučer je UDBA-š obaša Supetar, da vidi je li sve u redu.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 17, 2016 10:26 am

Fali in još samo Đovanina Kokola pa da pizdarija bude potpuna. :lol: :lol
Da je imat jedan veliki šator ka oni Moira Orfei pa pokrit taj HRS.Koji bi to cirkus bija. :!: Moga bi na njemu čovik lipe šolde učinit. :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a7zz » Thu Nov 17, 2016 10:33 am

Griješiš Reni.Ništa od para.Znaš da se glas o predstavi brzo proširi.A ovdje bi ljudi rekli drugima,nemojte ići,tu je 90% nesposobnih klaunova,neznaju ni kolut naprid napravit.Samo nazad.
9a7zz

PreviousNext

Return to PHRK