Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sun Feb 08, 2015 4:31 pm

Rekao bih da je Savez namiren. Ali - namiruje se stoka, pa onda neću upotrijebiti taj izraz

Wrong ! Izraz je odgovarajući, jer ovo je godina ovce (u kineskom kalendaru), oni nas i drže za stoku sitnog zuba, a najveće ovce sjede na skupštini. Izuzetak su bili, iznenadit ćete se istinom, samo Gumeni, pokojni Leon, i ja. Jedino narečena trojka je imala (i ima) muda, bobu reći bob, a popu pop ! Sve ostalo su likovi koje, ako ne upoznaš, nisi ništa izgubio. Jedino mi nije jasno kako mu se , ujutro dok se brije, ne gadi onaj lik u zrcalu ?
Kako smo, glede časopisa, "avancirali" pa ga više nema u tiskanom izdanju, možda ćemo tako imati "uznapredovalu demokraciju" pa će , možda, biti elektronska, ili dopisna, skupština. Šteta lisnatog.
I vabljenja, nikad izliječenih, alkosa iz kafane.

O Markotiću ne bih trošio riječi, sve sam stoput rekao, to je kombinacija sindroma Zidić, plus beskrajno častohleplje i gramzivost. Već više od 25 godina. Jedini u Hrvatskoj !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 12, 2015 12:29 am

Hahaha, ja ne vjerujem ;D Netko bi bio predsjednik nakon 2 neuspjesna mandata? Samo ne znam na temelju kojih glasova. Glasove na skupstini se ne moze lazirati kao rezultate anketa. ;D
Sreca nasa da ne moramo biti clanovi ovakvog saveza, da bi se bavili svojim hobijem. ;D

Čak i ovaj, bezazleni, post komandanta Plastična puškica, je završio u košu. Možete zamisliti šta bi se dogodilo sa iole ozbiljnijim postom ? Ja znam. Drug Džugašvili ima partijski zadatak, od sada, pa do skupštine , tuć sve tri smjene, i biti budan na braniku otažbine, čistit forum od postova nepoćudnih elemenata...

Kud ona demokracija na koju su se pozivali...?

Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Thu Feb 12, 2015 6:19 pm

Koki, pa on je debelo plaćen za to.
9a3z

Postby 9a2jg » Thu Feb 12, 2015 7:55 pm

Drug Džugašvili, ili drug predsjednik ?
9a2jg

Postby 9a3z » Thu Feb 12, 2015 10:17 pm

Za web urednika smo vidili kakvim je manevrom napravio da dobiva honorar, legalno.
A za predsjednika ne znam.
9a3z

Postby 9a2jg » Fri Feb 13, 2015 4:21 am

Kad kosturi (iz ormara) marširaju.....
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 13, 2015 9:15 pm

Bingo! Pa naše djelatnosti nema, tj. nema više.
Svi su se pobrinuli za svoje djelatnosti, CB-jaši, Wi-FIjaši, ARG, CW, konstruktori itd samo radioamateri nisu. Nas jednostavno nema na toj listi.

Znači, ti ne možeš po Hrvatskim zakonima registrirati udrugu koja ima radioamatersku djelatnost, a to je ono čime se mi bavimo, zar ne ? Mi smo radioamateri nismo čuvari plaže u zimskom periodu.

Naša djelatnost ne postoji isto kao ni djelatnost brojača komaraca koji uđu na jednu kino predstavu.

Pa kad nemamo djelatnost koju mozemo registirati, kako možemo imati savez klubova koji nemaju svoju djelatnost? Mislim da je svima jasno da se kula od karata ruši od temelja.
Potenciranje zakona, IARU, ITU od tvoje strane je postalo neutemeljeno jer mi radioamateri smo izgubili osnove za to.

Zakonske osnove imaju CB radioamateri jer oni legalno postoje u RH a nas više nema.
Pa pogledaj i rapored aktivnosti u HZTK. Ima li gdje radioamatera?

Neću se više javljati na ovu temu, jer mislim da smo vam dovoljno otvorili oči i da vidite jasno u kojoj se situaciji nalazi naš hobi. Ispričavam se, to nije ni hobi, jer nema nas ni u hobističkoj dleatnosti.

Mi smo tu negdje, close to Pirate bay....

Samo ovo bi bilo dovoljno, za normalne osobe, da dadnu kolektivnu ostavku. Od predsjednika, do tzv. časnika za vezu, s drugim organima, u međunarodnim organizacijama, asocijacijama...
Reka bi naš čovik, izvana gladac, iznutra jadac !

Ali, to nije sve ! Oni se, gle čuda (i obraza!) i dalje bore za titule , pozicije, mjesta za trpezom, priznanja, novce...
Ni srama, ni stida.
O moralu da ne pričam,
Knjižicu RA etika nismo ni otvorili.
Ona i dođe, iza Bon-tona, i kućnog odgoja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 14, 2015 7:28 am

Budemo se danas kritički osvrnuli na (ne)rad predsjednika HRS-a i učinke istog na protekli period, i pripreme za izmjene Statuta HRS-a.
9a2jg

Postby 9a3z » Sat Feb 14, 2015 7:35 am

Đuka radi. Đuka razgovara s predsjednikom HZTK i čelništvom HZTK. Programi koje Đuka predlaže prolaze.
Predsjednik HRS-a izgleda da potpisuje samo one 12.000+ veće plaće. Predsjednik HRS-a baš i ne razgovara s predsjednikm HZTK i čelništvom HZTK. Od predloženih programa proći će samo programi za ARG.
9a3z

Postby 9a2jg » Sat Feb 14, 2015 9:52 am

Paz' vako, ja se NIKADA nisam, niti u šali, sprdao sa CB hobijem. Oni su tamo gdje jesu, predobro znaju svoje mjesto.
Upotrijebit ću (adekvatnu) usporedbu s jednom postavkom SKH , iz socijalizma : Drugovi, gdje mi zakazujemo, ubacuje se neprijatelj ! Naravno da mi kolege iz hobija nisu drugovi, niti su CB hobisti naš neprijatelj, ali je evidentno dokazano da je on zauzeo mjesto u HZTK koje (pripada) je pripadalo HRS-u.
Kud češ većeg nepoštovanja čelnika HZTK prema radioamaterima, koji su suosnivači Narodne tehnike Hrvatske, da izbaci radioamatere, nauštrb CB saveza !
Ne jednom sam napisao, čuvenu izjavu Ante Markotića, u pauzi skupštine 2007.g. , kad je rekao da ne bi bilo dobro da bude kao na ronilačkoj skupštini !
Oće reć, šaketanje, marisanje, kako kažu u njegovoj BiH !
Eto, on nas drži za ulične huligane, i tako se odnosi prema nama.

Insider mi je pričao, već nekoliko godina, svaku godinu, da Puki ne razgovara sa Markotićem, ne podnosi programe koji mogu proći, ne pravi valjane kandidature za priznanja članova HRS-a ! Onda šta radi ? Šta se samoizabra u skupštinu HZTK ? Zar mu je toliko častohlepje i želja za društvenim imageom ?

Istina je, da je upravo Puki sudionik svih pogrešnih. nečasnih i za RA štetnih akcija, odluka i događanja, zadnjih deset godina, od smjene Severinca, do današnjih dana. Ne amnestiram ja ni Krešu i Matu, i oni su dali svoj "doprinos". Na tragu "pravilne Perine politike".

Kako god okreneš, pravi, istinski, radioamateri u Hrvatskoj su nahebali sa ovim i ovakvim vodstvom, politikom bez perspektive, ideja, i pravih poteza.
Da li je bilo možebitnih protuzakonitih i kriminalnih radnji, to će se znati nakon (konačno?) jedne poštene neovisne revizije, i snimke jednog nepristranog tijela, a ne ovog i ovakvog Nadzornog odbora, koji je sve, samo to nije.

Ima još, samo mi je ovaj vikend pregust program, da se o svemu očitujem. Budem održao obećanje svojim uratkom o institutu tajnice HRS-a. Pacijence...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK