QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Jul 05, 2021 5:33 pm

M0OXO QSL Bureau Mailing (05/07/2021)
QSL cards have been posted to 85 World Bureaus – Monday 5th July 2021. This mailing is a joint mailing between M0OXO Charles & M0URX Tim. (Thanks Chris G1VDP)
I would very much appreciate feedback from you when the QSL cards start arriving at World Bureaus or received by hams around the world?
This mailing had been delayed due to Covid-19 restrictions. The cost of air freight for this mailing is considerably higher due to the lack of air freight capacity at this time.
The parcels are sent by Priority Business Mail to get to the Bureaus quickly. Here's the breakdown;
Total amount of QSL cards dispatched: 23,804
Via M0URX 9,139, Via M0OXO 14,050, Via MD0CCE 615,
Total Weight: 88.328 kgs £645.93 – £7.31 per kg. (gross weight includes packaging)
Total Shipping Cost £645.93 – £7.31 per kg.
Average postage cost 2.71p per QSL card.

Ovo mi poslaše na zoran uvid. Zahvalio sam se, kako to i priliči, samo sam ih upozorio da su poslali na krivu adresu ! Naznačio sam im predsjednika, i članove IO-a kao podobne, prijemčljive i poželjne primatelje, baš poradi sramotne odluke koju su donijeli, da onaj koji pliva vanka u lovi, može "legalno" kod nas hendlati karte za 300 kuna ! Može, kad je "kupio" one koji su to izglasali ! Naravno, ne sve, nego predlagače te sramotne odluke, koji su "nagovorili" ostatak.
Toga nema nigdje u svijetu, kao u Hrvatskoj, da, onaj koji ima malo, financira onog koji ima puno, i troši puno, ali naših para, i hrvatskih poreznih obveznika. Za ovo shvatiti nije potreban fakultet.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 06, 2021 11:26 am

Primio sam dva maila, jedan iz Istre, drugi iz Varaždina, ljudima se tek sada otvorile oči, koliko ustvari koštaju HRS, nas obične članove, i državu, oni koji nelegalno hendlaju desetke tisuće karata širom svijeta, za iznos od 300 kuna !
Obadvojici sam poslao istovjetan odgovor : Zahvalite predsjedniku i članovima IO-a na donesenoj odluci, koja je udarac na džep HRS-a, a duboko vrijeđa inteligenciju svih članova HRS-a, posebno korisnike QSL-biroa.

Predsjedniče, nakon niza ozbiljnih prekršaja i niza gafova, trebali biste dati ostavku. Od vokaca za Petrinju, preko izdavanja pozivnih oznaka, dozvola za rad, remote Buje, pustih nelegalnih ugovora za DMR repetitore (koji po vlastitom iskazu nisu vlasništvo HRS-a!), rad od kuće, prazne kancelarije u D-12, nepodizanje tužbe protiv Pilata, troškova bespotrebnih seljenja, godinu dana v.d. QSL managera, ponovno hendlanje bogatima za naše novce, isplate Marinku za nepostoječi rad, ucjene članarinom, rad stranaca u 9A0HQ postajama, što još više treba ? Ima još kamaru toga... Pomalo, objavit ćemo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 26, 2021 5:33 am

Već sam svojedobno pisao kako nas perfidno ucjenjuju "dobrovoljnim" prilozima (i još ti napiše koliko bi trebao dati ! ) na eQSL.
A kad su počinjali, onda su nas molili da dođemo, sve besplatno, i sve u tom smislu.

Kolege mi kažu da je nešto slično i na qrz.com. Navodno je minimum 30 dolara, pa tko voli nek izvoli. I zaista, ja se obadam, lani mi uploadano dvadesetak veza, ove godine samo 5 !!! A ja uradio na tisuće veza ! Nije valjda da od 3 tisuće veza stavilo samo njih 5 na log od qrz.com ?

Znači, govorimo hrvatski, latinica, ucjena. na eQSL, ako ne uplatiš koliko su te oni ošacovali, ili, koliko njima triba, ne možeš pristupiti ničemu osim pukog unosa veza, i ručne potvrde istih ! Na qrz.com ako ne platiš min. 30 dolara, s tobom se rugaju brojem prikazanih veza ?

I jedan i drugi izvor "besplatnih" usluga je u SAD. Zar predsjednik HRS-a, i klika oko njega, nisu shvatili da nijedan Amer ne daje ništa mukte ? Da se on, u konačnici, naplati i preplati ! A da su oni bili i ostali samo oruđe u rukama nekih sila, gdje su se svjesno (pre)dali ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 26, 2021 11:35 am

Je,za QRZ.COM je min. 30$.
Nedam, ne zato što nemam i ne mogu, već zbog njihovog bezobrazluka. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 11, 2021 12:53 pm

https://www.hamradio.hr/28-godisnjica-zrhb/
Tamo je bio i drug Laureat. Sad je i zadnjem slijepcu jasnu zašto se hendlaju tuđe karte, u desecima tisuća komada, diljem svijeta, zadnjih 20-ak godina, za 300 kuna (po novome) , prije mukte ! Ko je pobra vrhnje, čitaj hrvatski, latinica, stupove, antene, lineare, opremu, zna se. Tko je to sve plaćao, zadnjih 20 godina, i to se zna, mi, koji redovno plaćamo što traže.

Ceterum censeo, i nadalje tvrdim da je sramotnom, zadnjom, odlukom IO-a o načinu ekspeditiranja i hendlanja QSL-karata u 9A QSL birou, a na prijedlog druga Laureata, aka predsjednika HRS-a, stvoren opasan presedan, da se "ozakoni" jedna nadasve štetna, a bez dvojbe i amoralna radnja, da privatni manageri koriste resurse HRS-a i naše novce, za onaj trošak gdje su se morali isprsiti sami.

Blidinje je samo prikazalo dio igrokaza, gdje se, bez sumnje, utvrdilo da je car gol.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 23, 2021 11:39 am

I tako stižu QSL kartice preko buroa za FT8 kontakte.Vidiš da ima osvještenih RA i među pobornicima DIGI moda. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 30, 2021 5:40 am

Pitaju mene do kada će Zlatko biti v.d. QSL manager, i do kada će se QSL-ke slati na njegovu kućnu adresu. Odgovorih im da pitaju krivu osobu, ta predsjednik vlada kao apsolutistički vladar, u maniri Honnecker-a ili Ceaucescu-a, neka njega pitaju.

Osobno mišljenje imam, kao i o svakoj stvari ; Zlatko će biti v.d. dok se ne "ispuca" kvota za onu članarinu, za lanjsku i ovu godinu, a što je pravio deal s predsjednikom.
Odgovor na drugo pitanje je isto jednostavan, kada se ženske usele u Dalmatinsku 12. No, ni to neće biti sva sreća, jer kako mi RA iz Zagreba vele, nisu se pretrgle u odlascima na poštu, primanjima i slanjima pošiljaka.
Nisu one krive, krive su odgovorne osobe HRS-a. Baš kao i u zadnja 4 saziva. Zato i jest drug Laureat politika kontinuiteta !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 06, 2021 8:13 am

Javlja mi ptičica sa Jaruna da se nisu mogle preuzimati pojedinačni paketići za pristigle amatere, već je sve bilo spakirano (i izbrojeno) po klubovima. Nema tu trte-mrte, ni cile mile, neće se Zlatko itat Marinkovom sintagmom o "80 kg Japanaca", sve se uredno bilježi, i radi statistika. Nadam se i za gastarbajtere, koji se cigane za 300 kuna, jer im je predsjednik to omogučija.
Ruka ruku mije, šporke obadvije.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 09, 2021 4:38 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/tru ... 02859.aspx
Vlada je Nadzornom odboru društva Jadrolinija Rijeka predložila imenovanje Davida Sopte predsjednikom Uprave toga društva do imenovanja predsjednika putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu ističe mandat 11. rujna.

Majke ti božje, na državnom nivou imenuju nekog na 6 mjeseci, a naš Zlatko već 14 mjeseci v.d. !
Šta je Jadrolinija kontra HRS-a !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 20, 2021 10:57 am

Ne može predsjednik HRS-a a da ne piše o QSL birou kao "teretu" za HRS ! Piše kao da je iz Foto-kino saveza , ili iz Ronilačkog.
Svaki čovjek koji koristi HRS biro zna da se to pošteno plaća, i da , na žalost, redovno, preplatimo uslugu ! Ali, mračne snage, među kojima je i drug Rolando, su se svojski trudili da izbace sve slobodnomisleće sa HRS foruma, tako da nemamo šanse odgovoriti, snažnim argumentima, na istom mjestu gdje su napisane njegove laži i krivotvorenja ! Podsjeća na staljinistički SSSR !
Sateliti i sluge režima, većinom, dobijaju karte u ruke, i nemaju se razloga žaliti, dapače. Pametni Martin vazda javno hvali rad QSL biroa, ta pisao je da mu dolaze na kućna vrata iz Marinkovih ruku ! I tata bi sine...

Jedno je dobro, iako je u HRS-u malo dobroga. Za 3 miseca i 10 dana istječe deal između dva kluba i HRS-a o prebijanju naknade za članarinu ! Za očekivati je da se do tog roka razriješi situacija sa Zlatkom, i da, bez obzira što je već u Guinness-ovoj knjizi rekorda, kao nositelj svjetskog rekorda o vršitelju dužnosti, konačno budemo imali jednu stabilnu situaciju.

Zlatko to radi dobro, samo ja osobno i dalje tvrdim da je takva funkcija nespojiva s članstvom u IO-u HRS-a. Taj moj stav polazi od činjenice da onda izostaje kontrola rada i poslovanja. Primjer Uzdanice (ovjerovitelj računa i "kontrolor" Marinkova rada), i Marinka, totalnog neradnika, i primatelja novaca za nerad, nam to dokazuju. Nisu valjda svi ishlapili, ili dobili sinkopu ?

Par ljudi me stalno upozorava da se i dalje hendlaju karte koje se ne bi smjele, ima i nekih nazovi dokaza, kad sve saberem i raščlanim, pisati ću i o tome.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK