Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon Jan 17, 2022 6:39 pm

Zove me prika iz metropole, i iznosi mi zanimljivu teoriju, zašto HRS vrhuška krije popis članova i klubova. Na HRS web naslovnici stoji da "okuplja" više od 2000 članova, u više od 90 klubova ! Prika veli, nema više od 70 klubova, i između 1000 i 1200 članova ! To je razlog njihovog odugovlačenja s objavljivanjem podataka, završi on ! Vederemo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 18, 2022 9:25 am

Možda još nije proknjiženo, šta su klubovi plaćali (od društvenih novaca) za osobne članarine svojih članova ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 19, 2022 6:50 pm

Tko god sjedi u vrhu Saveza, ne bi smio imati nikakvih financijskih odnosa s njim. Sada imamo paradoksalnu situaciju da je dvojica članova IO-a imaju, što nije dobro.
Automatizmom se poništava adekvatan nadzor, a o automatskom generiranju nezamjeranja, da ne govorimo. Jezikom devedesetih, stvaraju se rodijački odnosi. Vidili smo dokle su isti doveli Hrvatsku, a već vidimo, zadnjih 20-ak godina, kamo vodi HRS.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 22, 2022 8:06 pm

Slušao sam danas popodne emisiju na Radio Splitu, gdje je gost bio Željko Ulip. Tema je bila radioamaterstvo, naravno. Sve je on lijepo govorio, tečno, pripremljeno...

Zanimljivo kako je on, na jedan zaobilazni, i perfidan način, obrazlagao tezu da se mlade može dovesti i zadržati u klubu samo preko ARG-a ! Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju ! Ta drug Laureat mu je stavio novce u proračun za ARG natjecanja starih !

Dotakao se i jednog od postulata da radioamateri i novci ne idu zajedno. Zašto onda mene zovu iz Zagreba, razni ljudi, govore istu priču, o "šteli" za štimanje DMR rashodovanih repetitora ? Sitnica, 20.000 kuna.

Čak je i pokušao pravdati druga Laureata, u svezi direktne samovoljne kupnje vokaca za Baniju. Od naših novaca.

Sve san čeka da počme o remote postajama, ali je tu temu zaobišao.

Ono o čemu NIJE govorio je puno važnije. Nije htio pošteno reći da su njih 2 - 3 već 30 godina isti liason časnici za odnose sa državom. Toliko su on, i oni, dobro radili da nas nema u zakonu ! CB savez je. Jer je dokumentaciju radio pokojni Krešo. Ovi "naši" časnici za vezu, ili nisu znali, ili nisu htjeli.
Uvijek zainteresiranim slušateljima ispričam jedan mali detalj, koji sve govori. Prije rata smo imali status kod JPTT. Sada imamo Hrvatsku poštu, i nemamo nikakav status. Prije si imao pečat tiskanice, lupao ga na paketiće QSL-ki i plaćao 1/5 normalne cijene poštarine. Pojedinačna pisma također, s odrezanim jednim kantunom od kuverte. Sada toga nema. Zašto ?
Zato jer takvi ka on, i ovih par oko njega nisu nikada u životu bili u tome, slali tisuće paketića i pisama, po Hrvatskoj i svijetu.
Kako im je i drug Laureat blizak po razmišljanjima, u radnoj verziji materijala za program rada HRS-a u 2022.g. nije bio uopće spomenut QSL biro. Znači li to da se RK Zagreb, i njegov zastupnik Ulip s time slažu ? Ili nisu ni pročitali radne materijale ? Oba potvrdna odgovora bi bila katastrofa.

Zato me je sramota kad je on u uvodu emisije rekao da se bavi ovim hobijem od 1965. , baš kao i ja.
Prika, nismo mi u istom ešalonu. Nismo nikada ni bili.
A di si bija 91' ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 22, 2022 9:46 pm

Jeli priča o učestvovanju na skupu u Zagrebu ispod crvenih bandiri sa srpom i ćekićem? Ja sam vidija i fotke kojima je ovjekovječio "velebni" skup tih titoista.E vidiš,ti su birali Možemo i Tomaševića za gradonačelnika Zagreba.Bandiera rossa.Uz ponešto naivaca koji ne vide prst pred nosom.Kojima su prodali rog za sviću.Nikako vas dvojica niste mogli bit u istom ešalonu 1991 a ni 2021.Ti na južnom a on na sjevernom "bojištu".Tamo negdi oko zgrade INA-e. :D
9a6r

Postby 9a4db » Sat Jan 22, 2022 9:56 pm

Koliko znam Ulip se nikada nije bavio politikom, ni crvenom ni crnom ni plavom.
Poznajem ga dobro, njemu je uvijek RA bio na pameti, ni manje ni više.
73
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Jan 22, 2022 10:43 pm

Ja o politici i ne pričam. Pričam o životnim situacijama u kojima san bija. Ja u Zboru narodne garde, bez dinara, kako u džepu, tako ni prinadležnosti, a netko, uz dobru plaću, i honorar iz Beograda. Nije jedini. Ima ih još, i živih, i mrtvih. Takvi najčešće nisu bili nigdi, a , usput, neovisna Hrvatska im je El Dorado, majka. Dragovoljcima, najčešće - maćeha.

Po n-ti put pišem, za one koji me ne mogu razumit, neka pogledaju odličan američki film Patriot, s Melom Gibsonom, shvatit će na što ja, i meni slični, popižđujemo...

I još, po zadatku, piše prijedlog izmjena Pravilnika o amaterskim radio komunikacijama, na nalog druga Laureata, a u stvarnosti provodi volju samozvanih elitista, koji vraćaju "dugove" stranom investitoru.
I onda bi ja triba bit normalan ? Na žalost jesan, ali 99% zastupnika u HRS skupštini nije otvorilo usta kad su za 2022. g. predvidili rad HRS-a bez QSL biroa ! Šta će in ? Naglasak je na DMR, a korisnici remote postaja su se orijentirali (nakon prvih početnih grešaka u koracima) na direkte, LoTW i ostale potvrde veza bez karata. Sve je na pismeno.

E sad bi legla ona maksuzija, Zlatka iz Čepina, kojom je 2016. obilno natopio zastupnike skupštine HRS-a ! Jedino Hrle nije pio. Njemu je bilo toplo i bez pića, na kontroli Marinka.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 22, 2022 11:18 pm

Đani, ja na svoj FB zid nikad nisan meća fotke crvenih zastava sa srpom i ćekićem.Ne virujem da bi i ti.On je, jer san bija frend s njim do tog dana kad je bija na tom skupu,fotke je nakon skupa metnija na svoj FB profil.To je bija onaj skup nekakvih titoista,antifa u ZG,ne sićam se godine ali nije davno bilo.Isti dan san ga blokira.Ima san jednoga frenda ,ovdje iz Splita, kojeg nisan nešto super dobro poznava,bija je ka uredan ali kad san ubra da je štovatelj RF,Peovićke i te ekipe,isto je bez riči dobija crveni karton .Nema kod mene svađe,nadmudrivanja,upozorenja i sl.Ja to odma "likvidiram".73
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 23, 2022 7:11 am

Iman ja prijatelja Ivu, iz Milne, 9A2GF. On, bez zajebancije, nikad nije ni vidija kompjuter, a kamoli ga ima. No, kako sluša mene, Renija, i ostale, po simpleksima, o ponašanju po bandovima, i on se okuražio, pa je počeo komentirati, u stilu, citiram, "e, da san ja na tome Fejsu, reka bi ja ovome ovo, onome ono, doveja bi ih ja u red !". Ja se uvik nasmijen, i uvik rečen istu rečenicu : Ivo, da ti imaš kompjuter, i internet, pokara bi se sa svima u 24 ure ! I šta bi onda bija, Pale sam na svijetu ? E ne bi, ja bi samo reka, i gotovo, uzvrati on. E, to tako ne štima, velim ja, jer kad jednom potegneš mačku za rep, moraš biti spreman da te ogranfa ! Ili, razumljivije, još nitko u povijesti nije pustio duha iz boce, pa ga uspio u nju vratiti !

Da se ja vratin na vlastito pisanje. Takozvani časnici za vezu, ta u igri su svega 3 imena, u neovisnoj RH, nisu za cijelo vrijeme svog imenovanja učinili ništa za dobrobit radioamatera u Hrvatskoj ! Pričao sam sa puno ljudi, provjeravao sam sebe, da nismo nešto propustili, ne možemo se, uz najbolju volju dosjetiti koji smo boljitak doživili iz njihovih (ne)djela ?

U socijalizmu nismo imali njih, a bilo nam je, kao hobiju, puno bolje. Zaključak, nemojte nas više predstavljat i branit pred državom, bolje nam je bez vaše "pomoći", i angažmana !
Osim toga , Zlatkova maksuzija je služila da se potvrdi odluka i za vas, da prođete u paketu ! Da ne bi slučajno ko povukao pitanje o vašoj svrsishodnosti, i efikasnosti.
BTW, taj Zlatko je napisao na qrz.com da mu je qsl via LoTW ! Dokaz više da on, koji je bio i ostao dio vladajuće strukture, ne vjeruje u 9A QSL biro !

Ima još, ali sam na putu, čujemo se, lipi moji...
Krepat, ma ne molat.
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Jan 24, 2022 9:12 am

Vidiš ti koliko je Koki bio u pravu... FB i RA nikako :D
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK