Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sun May 21, 2023 10:32 pm

Sam si, i pita, i da odgovor.
Ka dite san naučija da je Dalmacija, i dalmatinsko ponašanje do Rovanjske, sve šta ideš dalje, ljudi su zatvoreniji, drže u sebi, teško se otvaraju, neko bi reka i hladniji. Za razliku od nas u Dalmaciji, di istresemo šta ko ima, u facu, pa ko osta, osta... Istra je još specifičnija od Hrvatskog primorja, neko ga još zove i Sjeverni Jadran, od Rovanjske, do Rijeke, sa pripadajućim otocima. Ne pokazuju se baš tamo sentimenti, na prvu, ka u nas. I ne samo sentimenti, nego i vlastiti stavovi o politici, društvu, struci, hobiju... Zato vjerujem da je baš Adam dobar reprezentant takvog ponašanja, i da je podoban i dobar odabir za bilo koje predavanje, bilo gdje u Hrvatskoj.
BTW, nisu samo tebe otkantali na Jarunu, i pokojnog su Vinceka, poradi slobodoumnih misli, i jasnog stava po nekim pitanjima, koji se njima nije sviđao. Izdava je knjige, ne drugove, veliki crimen.
Ali, da završim, mi nismo tu, ne pišemo, da bi se ikome sviđali, nego da se čuje glas istine, kad se već tamo ne može, i ne smije širiti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 01, 2023 7:25 am

za razliku od bolesnika na CW

Ovako pametni Martin etiketira operatore koji se bore da učine vezu sa Roncall-om.
Kakvo rukovodstvo, takav i njihov glasnogovornik.
Ne tako davno, nekima se kolegama davalo kaznene bodove za ovakove izričaje, ali, očito, što je dozvoljeno Cezaru, nije puku.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 10, 2023 12:34 pm

Kako mi javlja insider, neće objaviti koju su primili za pomoćnicu tajnice, prije 1. srpnja. Ka da mi ne znamo ko je ? Ako njih zabavlja ovaj cirkus, što ne bi bio zabavan i nama ? Dno dna.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 12, 2023 1:40 pm

Gledam danas, i zadnjih dana, sve strani mladci se javljaju preko plaćenih remote stanica iz Hrvatske. Pa ima li ta HRS vrhuška, na čelu s predsjednikom i podpredsjednikom, trunku obraza, morala, osjećaja stida, saznanja da su svjesno i namjerno lagali, kako HAKOM, tako i hrvatsku RA javnost, u cilju tuđih, a vjerojatno, i svojih probitaka ? I nitko od hrvatske RA populacije da digne glas ?
Pa nisu svi kupljeni ? Dapače, golema većina nije. Ali, oni koji vam peru mozak, bez šampona, ali suludim postavkama, koje samo oni mogu izmisliti, i dalje drže monopol na informacije, i cijelokupnu javnost lažu, i mažu joj oči. Kud ona tvrdnja, izrečena od strane predsjednika HRS-a HAKOM-u, citiram, "da je to budućnost tehnike rada mladih RA u Hrvatskoj" !!! A za nas, slobodomisleće, rabi drugi vokabular, mastodonti, zapeli u vremenu, ne prihvaćaju nova tehnička znanja i primjene, do, "bili su u ratu, izgorili su" ! Nemali broj amatera mi je rekao da odgovorna osoba Saveza širi "vijest" da ja imam PTSP ! Da nije žalosno, bilo bi duhovito. Eto što se dogodi kad javno, i s potpisom braniš činjenično stanje, i svoja uvjerenja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 15, 2023 10:14 pm

Nakon raspisanog natječaja i odgovarajuće procedure, potpisan je Ugovor o radu sa Suzanom Munitić Malnar 9A3KLE. Suzana je 2018./2019. radila kao zamjena tadašnjoj pomoćnici tajnice Mariji Sorić i pokazala kompetencije za izvršavanje radnih zadataka. Prvi radni dan nove pomoćnice je 1. kolovoza 2023.

Kad vidiš da netko uz ime stavlja i svoju pozivnu oznaku, nekako je prirodno poći na qrz.com, kad taj znak nisi nikada čuo u eteru. Ne bojte se, na qrz.com nema ništa o 9A3KLE.
Pođem na hrvatski adresar, nema ni tamo ništa.
Sad mi se već hude i nepoćudne misli roje u glavi. Ali ne, nema nigdje traga ni tajničinom znaku, što bi bilo o znaku zamjenice ?
Jedna mi se stvar ne sviđa, nova počima raditi 1. kolovoza, znači, raditi će 5 mjeseci u ovoj kalendarskoj godini, nema pravo na godišnji odmor, ni na regres ! No, poznavajući drugove Rolanda i Sašu, oni će joj nešto organizirati, ziher, ili pedagoški GO, ili rad od kuće, majstori su oni. Mostly.
Ne znan šta je s naknadon za prijevoz, kad ne znan putuje li iz Novske, ili Nove gradiške ?
Koji li jon je matični klub ? Biće RKZ , tamo je tajnica, i pretežito ovi iz američkih stejtova, sa adresom na PO box-u ?
Ne spominju QSL-ke, ako je, citiram, "pokazala kompetencije za izvršavanje radnih zadataka", realno je za očekivati izjavu da neće ni taknuti QSL karte ? Ta imala se u koga ugledati ! I to je izraz kompetitivnosti !

Ja jon želin sve najbolje, i svitujen da odma izvadi putovnicu, ako je nema, jer i sadašnja tajnica je kao pomoćnica, putovala Europom, od Estonije, nadalje...
Sve pod uvjetom da ne talasa, voli HamSphere, remote, DMR i FT8 ; ARG se podrazumijeva !
Ima još, ali daćemo jon 100 dana, ka i šta se da premijeru, pa ćemo onda ocjenjivati. Moramo mi, jer sve dosadašnje rukovodne garniture nisu ocjenjivali tajnicu, ni pomoćnicu tajnice ! Šutljiva većina šuti, što da ja čačkam mečku u ..... ?

Na kraju, sad ste dvi, ka boga vas molin, nemojte gluvarit po Dolcu, kasnit na posal, i ić prije sa posla ! Nemojte da opet meknu oni satni mehanizam na portu za tuć kartele ! A i oni študente, šta je bija na porti je partija za Irsku. Ne bi bilo kigijenski da ga zovemo da se torna ! Nagleda se nerada, i nereda, sad tamo radi 6 dana u setemanu, 10 uri na dan, i dolazi na hrvatsko more Ryanair-om.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jun 16, 2023 5:16 pm

Ja se ne bojim jer se sigurno neće znojna ladne vode napit.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jun 17, 2023 9:21 am

Ja sam stvarno mislio dati joj poštedu 100 dana, ka rečimo premijeru, ali balkanski mangupi ne daju ! Šalju mi mailove, ukazuju na njene gafove iz 2019, kad je mijenjala pomoćnicu tajnice. Ima toga kamara, ja ću se osvrnuti na jedan zapisnik sa sastanka IO-a HRS-a, a koji je javni dokument, i na kojeg su mi mangupi ukazali.

Dakle, ona je bila zapisničar, sastavila zapisnik, i sebe stavila na kraj zapisnika , dolje lijevo, i napisala Pomoćnica Tajnice. Za one koji poznaju hrvatski jezik, pravila pisanja zapisnika, i koji je vičan tome, odmah se uoči greška, jer i prva i druga riječ MORAJU biti malim slovom, tj. treba pisati pomoćnica tajnice !

O jeziku rode da ti pojem !
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Jun 17, 2023 10:55 pm

Šta bi ti sad htio, ako je pomoćna ne treba biti pismena,
ima drugih koji misle o tome :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Jun 18, 2023 6:39 am

Dobro si me Djani nasmija, ovako nasabajle... Ja zaista ne guglam ikakve osobe po internetu, niti im tražim CV-e po Wikipedijama, ali... Ima tko to redovito radi. I jedan od tih redovitih mi je skrenuo pažnju na neke stvari, i onda mi se otvoriše neki novi horizonti, iza onog poznatog mi horizonta. Sad su stvari konačno sjele na svoje mjesto, i zadnji kamenčić mozaika je tamo gdje treba biti.

U svjetlu tih saznanja duboko vjerujem da RA pastva u Hrvata neće biti obogaćena novim vrijednostima, niti će biti iznenađena, ukratko, sve će ostati isto, kako smo (na žalost) navikli. Jer, najgore je kad navikneš na nered, kad navikneš da tamo bivstvuju dvije osobe koje ne služe nama, nego prvenstveno sebi. Zlo uvijek vlada tamo gdje dobri ljudi ne (u)činu ništa.
Mene osobno, uvijek i nanovo fascinira, i to ne prestaje, činjenica da cca tisuću iznadprosječnih ljudi, nekad jedne uzor - krovne udruge, šuti, i nijemo gleda njeno propadanje, od kako smo dobili neovisnu Hrvatsku, a naročito zadnjih 20 godina. To nije "standardna hrvatska šutnja", nego jedna apatija, kombinirana s zabijanjem glave u pijesak. Neka sve Sava nosi, to im je slogan. Dokle ?
Last edited by 9a2jg on Sun Jun 18, 2023 9:12 am, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jun 18, 2023 8:09 am

Ovakvog Saveza,relikta socijalizma odavno nema ni u Rusiji.Bilo je bolje da se raspa prije 30 godina i onda sve od početka.Savez služì njima a ne nama.A članstvo ka i uvik čkomi u svom kutu i sebi u bradu šapuće da ga nitko ne čuje..."Šuti,može biti i gore".Eto to je zaista ta hrvatska šutnja i nebriga.A šutnja je znak odobravanja.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK