Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Jun 23, 2021 1:25 pm

Ma kud meni šalju "povjerljive" informacije iz metropole ? Veli duboko grlo, zadnji majstor (pitur) je izaša iz zgrade u Dalmatinskoj 12 koncem veljače ! To sigurno podmeće peta kolona... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 28, 2021 12:34 pm

U neovisnoj Hrvatskoj se nije dodijelilo NI JEDNO radioamatersko priznanje ! Iz prosta dva razloga , nikad o tome nisu odlučivali radioamateri, nego protagonisti, režiseri i oni koji odrađuju politiku HZTK, i, drugo zato što je priznanje (nagrada) uključivalo i lovu.
U svim objašnjenjima gdje je osoba (koja je, eto, slučajno, i član nekog radio kluba) dobila priznanje i lovu, opis radioamaterskih aktivnosti Laureata je stidljivo naznačena, baš kao da se nje stide.
O Priznanju i lovi su odlučivali isključivo oni koji su to već dobili, pa je onda samo bilo "vraćanje dugova" , po Rojsovom poučku, ja tebi , ti meni.

Kako su (opet) aktualna nominiranja, odluke i dodjele društvenih priznanja i novaca, nisam mogao ne kvotirati sam sebe, od prije 7 godina. Sve je ostalo isto, samo je stanje još gore.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 29, 2021 1:34 pm

Eto, dočekasmo i 12-u obljetnicu ovog foruma. Kako radimo u kontinuitetu, to vam je dokaz, dragi štioci, da se u HRS-u ništa promijenilo nije ! Dapače, mnogo je gore nego kada smo počinjali !
Zašto ? Pa zato jer su sada na vlasti oni koji su bili destruktivci i onda kada smo se borili za demokraciju, ne na riječima, nego djelima. Ne s rukom na srcu, ili u našem džepu, nego da čini dobro.

Uvijek se pitam kako to nas nekolicina okorjelih zločinaca šeta i živi slobodno ? Ratni zločinci su u ovoj državi dobijali sedam godina zatvora za ubojstva žena, starčadi i nejači, mi odslužismo 12, mi smo bar pola neke mahale zavili u crno, kad smo toliko fasovali ? A more bit i da smo doživotni, ka i Mladić, samo se još drži u tajnosti koju smo mi to Srebrenicu poharali... ?

Pokojnom Vinceku sam , ne jednom, rekao, baš kao raspeti razbojnik zdesna, raspetom Isusu : Ja znam zašto sam ovdje i ovako, ali zašto si ti ?
Denis, onako skroman, samozatajan, bi bojažljivo odvratio : Koki, nisam htio biti ničija lutka na koncu, nisam htio ići po svoje mišljenje, i nisam htio ići na rukoljub i poklonjenje Hazjajinu !
Promislih, i rekoh mu : Zaista, ti izdaješ knjige, ne drugove, nisi ti za predsjednika !

Svi koji su djelatno pomagali da nas se izopći sa HRS foruma su primili Judine škude, dvojica su umrla, dvojica lutaju ko gluve kučke, ko drumom, ko morem, a ostali, razotkriveni, bez druga i prijatelja.
Za one koji ne poznaju Sveto pismo, Juda je vratio velikim svećenicima 30 srebrenjaka, i objesio se. Oni za te novce kupiše grnčarovu njivu, da služi za ukop onima koji nemaju svoga groba.
Pametnom dosta.

Zadnjih dana, sa više strana, mi dolaze informacije, kako mecena Kozjače i logističar Konavala i dubrovačkog Primorja, pusti automat po cijeli dan, na 50 MHz FT8, da poziva u prazno. Može mu bit, ta ista skupina osoba je omogućila Ameru komercijalni rad na amaterskoj radio postaji, ako se ponašaju kao da smo američka kolonija, što da se naš vrli logističar ne ponaša ko da mu je Balkan očeva prčija ? Ta iste osobe namjerno šire laži prema HAKOM-u, isto kao da su baš svi bedaci, i ne znaju pravo stanje stvari ?

Da su ti jebivjetri, jedan dan osjetili napad 115. proleterske brdske brigade Veljko Vlahović iz Nikšića, potpomognute raznim "dobrovoljcima i logističarima", ne bi tako postupali. Mi dobili rat, oni blagodati mira.

Sad će Turci, Talijani i Ameri, samo što nisu, preko Buje-remote.
Mi 91' govorili na motorolu na južnom bojištu : Ovdje hrvatski radio, studio Zelenika !
Ovi, na Buje remote govore turski, iako Osmanlije do Buja nikada nisu došle.
Oće šejtan, oće...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 01, 2021 10:15 am

Malo in je šta se samoreklamiraju na onom sterilnom forumu, sad su se prebacili (s istim "vijestima" !) na HRS web naslovnicu !
Biće in neko prišapnija da oni forum niko ne čita ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 06, 2021 11:42 am

Baš kao što se predsjednik samohvalio svojim "uspjesima" na Zvjezdanom selu, tako sada u istoj maniri "školuje" svog nasljednika.
Zvanje koje zaslužiš, i titula koju dobiješ je majstor opsjenarstva. Jer, sve što izađe iz te petodnevne plivačke škole je neupotrebljivo za HRS, RA pokret u cjelini, kao i za potencijalnu ulogu u obrani zemlje. Razni Potemkini, Houdini i Copperfield-i su šegrti za ove majstore, koji na zasadima socijalizma izgradiše kulu od karata. Njihova je sreća što još nije došao vuk, da je otpuše.
A ni oni nisu praščići. Dobro su stavljeni...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 10, 2021 4:51 pm

Hoćemo li dočekati spisak ugovora sa OiV-om, kao javni dokument legalnog posla ? Šta koči ? Broj ugovora, ili činjenica da mnogi nisu u vlasništvu HRS-a ? Sitnica, nisu ni uređaji za remote u Bujama vlasništvo HRS-a, pa pišu da HRS "stoji iza toga" !?! Zna se ko stoji iza ove kolonijalne politike.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 11, 2021 11:20 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/gra ... 89521.aspx

Ka da nije tako i u HRS-u ? Pojam pomoćnice tajnice su izmislili, jer su silovali opis radnog mjesta sa SSS, na silu zaposlili osobu s VSS, pa je onda trebalo "prilagođavati" opis radnog mjesta.

Kažu da tajnica ništa ne radi (od kuće). Ako je to tako, onda pomoćnica tajnice nema što raditi ! Negacija negacije, to nije samo uzviknuo Kiekegard !

Ukratko, njih dvi govore predsjedniku kad će biti preseljenje u prostorije HRS-a u D-12. Budu li još malo čekali, ode još jedna kancelarija !

Na koncu će one njega ocjenjivati, a ne on njih ! Via remote.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 21, 2021 11:02 am

ja jesam ucestvovao u izradi Pravilnika ali nisam ga pisao, barem ne sam i ne cijelog
reče Stjepan, i ostane živ ! Govorila je moja pokojna mater da je lopov onaj koji krade, i onaj koji drži vriću ! Bar bi Stjepan, kao diplomirani kriminalist to trebao znati !
Svi se hoće izvući, na koncu će ostati sam drug Milin, na vjetrometini povijesti, da laže, u svoje, i njihovo ime. Naviklo brajo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 22, 2021 9:38 am

Nisu mi neke stvari jasne... 7PJT tvrdi da je HRS u raspadanju. To je napisa na HRS neslužbenom forumu. Šta to nije reka svom "dobrovoljnom" tajniku, drugu Milinu ? Koji je akumulira puste funkcije. I još ga tamo trpe ! A usra in je šefa, i stanicu, i 400 meteri pruge...
Sad se hvali novom generacijom Škole za neplivače, u Zvjezdanom selu. 31 ura fraje, 30 učenja, rodila ih majka Rvatica...
Prodavači boze...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 29, 2021 5:09 pm

Bio sam u Zagrebu, sreo dosta ljudi, razgovarao... Svi sve znaju, svi pričaju isto, a to je dobro, znači, vjerojatno je istina !
Kažu da je točno što sam pisao da je prostor HRS-a u D-12 spreman za useljenje već 6 mjeseci ! Datum useljenja , navodno, "dogovaraju" ženske iz Stručne službe HRS-a i RZ HZTK-e !!! Znači, dobro napisah , ženske su odlučile useliti poslije "pedagoških" godišnjih odmora ! Što su nam jamili jednu kancelariju, to je za jednu njihovu uhljebnicu, jedna više, tko to još registrira ?
Ja jednom sugovorniku nabrojio desetak "sumnjivih" pozivnih oznaka, on meni još 30 ! Koki, veli on, pa zar ti nije jasno zašto se ne ažurira 9A registar pozivnih oznaka ? Da pošteni ljudi ne popizde, kad budu vidjeli, crno na bijelo, rezultate kršenja propisa, zakona, amoralne čine, "podmazivanje", i krčmljenje s ono zeru moći što su sami izmislili ! Jer, pošten čovjek može samo pozdraviti vraćanje izdavanja pozivnih oznaka u HAKOM, ta HRS je protuzakonito naplaćivao izdavanje istih ! Dobro upućeni tvrde da je tih, sumnjivih, između 100 i 150 ! Kad se sve "provali" u javnost, vjerujem da će biti "trke oko Bajne luke...". Na te sumnjive pozivne oznake se nadovezuju dozvole za rad, izdane na bazi svjesno lažnih podataka od strane podnositelja, a navodno postoje dokazi o umiješanosti nekih zaposlenika HRS-a !
Vjerujem da će HAKOM početi sprovoditi zakon, i krenuti u poništavanje takvih dozvola za rad, sankcioniranje krivaca, te javno objavljivanje podataka o ovom problemu koji sliči na korupcijsku hobotnicu.
O radu remote stanica, legalitetu, dvojbenim postupcima, i samom postojanju kao komercijalne, umotane u celofan nevinosti djece i mladeži, dostojan je sinopsis za jednog H.C. Andersena, ili za braću Grimm, no za uporabu među članstvom HRS-a je držanje istog za bedake. A predobro znamo da bedaki nismo.
Čeka se događanje naroda... Ili događanje pravne države... Ili oboje. Za sada, oba su pala... Obadva, obadva...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK