A triba, za sada, i zatvorit načetu temu, koja je u biti, vječna tema - operatori u 9A. Znači , od osmog, do 29. mista su jedan, dva ili tri operatora, koji tobože predstavljaju klub. Ne ide u moju glavu da netko piše da ima više od 100 članova, a momčad za HRK mu se sastoji od tri "malca", godišta 65++ ! Bija bi in se pridružija i onaj njihov član iz Južne Dakote, ali ga nisu mogli nać !
Gradski bratski radio klub Marjan obilježava 60 godina rada. Udarna trojka su operatori sa 65 i više godina. Kozmička pravda je da su to sve bivši AKL-ovi operatori, kod nas polagali klase, pa i kod mene osobno. Neki dan napisah da se ne gradi sreća na tuđoj nesreći. Oni koji su se samopostavili na čelo tog kluba to stalno rade ! Pišaju uz vitar.
Da mi živimo u jednoj normalnoj državi, doša bi netko iz Ministarstva, i pita ulupane novce natrag, lupom bi tražio te mlade operatore, na ime kojih su dobijali novce, priznanja i osobne novce ! HRS im sufinancirao DX ekspediciju, na razne načine, i modalitete, nikad nisu podnijeli javno prikazivanje izvora prihoda i rashoda.
Da ne spominjem šta su dali sponzori, kojima je HRS vraćao na drugi, mnogo suptilniji način, u konačnici, od društvenih sredstava. To nitko nije osporio.
A di su ti vrli zaslužni i nesebični operatori bili 1991' ?
Zar i u Svetom pismu ne piše da ne možeš požnijeti što nisi posijao ?
Žetva je velika, a žeteoca malo...